Отговори на тема стр <  1, 2
 Forester 2.5XT SH монтаж АГУ и Обслужване 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 4381
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Виждал съм комбинация(която не мога в момента да снимам) - Меджик 3 редуктори два броя, за всеки ред цилиндри( на боксерова алфа с турбо). Алфата беше напомпана доста и нямаше ядове с газта. Колата е на поляк, занимаващ се с газови уредби - виждал съм я на изложение. Дюзите бяха Keihin.

Чет Апр 23, 2015 9:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 18
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Vmax написа:
Клапаните на турбомоторите са усилени, така че проблема не е толкова изразен както при атмосферните.
Адекватна горивна смес може да се постигне с добър газаджия и мапер, който да е коректив, но не и при големи налягания - 1.5 и нагоре, защото все още няма достатъчно бързи мощни изпарители за да смогнат при коне над 350

Благодаря за точните отговори!
А как стой въпросът с понижаване налягането на газта през зимата и при изпразване на бутилката?
Дали тогава изпарителя и инжекторите успяват да преодолеят налагането от турбината, което в моя случай
е около 1 бар и заедно с горивната карта да поддържат оптимална смес при всички режими на работа.

Пет Апр 24, 2015 7:55 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
RAMMSTEIN написа:

А как стой въпросът с понижаване налягането на газта през зимата и при изпразване на бутилката?
Дали тогава изпарителя и инжекторите успяват да преодолеят налагането от турбината, което в моя случай
е около 1 бар и заедно с горивната карта да поддържат оптимална смес при всички режими на работа.

При мен налягането е 1.3 ( 300-320 коня ) с един редуктор, но най-новите дюзи на Хана ( уж най-големи и бързи ) и колата се нахрани, но газаджията се измъчи, защото турбината е много бърза. Зимата и при полупразна бутилка може да има проблем, но аз никога не съм падал под 1/2 бутилка, така че не мога да кажа.

Според мен не е нужно да се тормози колата над 5000 оборота на газ, като искаш да ръчкаш - мини си на бензин, за твое успокоение. В реалния живот почти не минавам никога 5000 оборота, защото 2.5 мотора е с голям въртящ момент и колата върви много леко с 30-40% газ на педала...

Ако питаш за сток сет-ъп на газ при теб - нямаш никакъв проблем, доста коли са направени.

Пет Апр 24, 2015 8:30 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 18
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Vmax написа:
RAMMSTEIN написа:

При мен налягането е 1.3 ( 300-320 коня ) с един редуктор, но най-новите дюзи на Хана ( уж най-големи и бързи ) и колата се нахрани, но газаджията се измъчи, защото турбината е много бърза. Зимата и при полупразна бутилка може да има проблем, но аз никога не съм падал под 1/2 бутилка, така че не мога да кажа.

Според мен не е нужно да се тормози колата над 5000 оборота на газ, като искаш да ръчкаш - мини си на бензин, за твое успокоение. В реалния живот почти не минавам никога 5000 оборота, защото 2.5 мотора е с голям въртящ момент и колата върви много леко с 30-40% газ на педала...

Ако питаш за сток сет-ъп на газ при теб - нямаш никакъв проблем, доста коли са направени.

:good: моят горски е АТ и при кик даун, често отива в критични обороти, което е абсолютно излишно и адски дразнещо, но все пак тези преходни процесиса за кратко време и не би следвло да имат чак толкова голям ефект върху двигателя. За по агресивно каране съм абсолютно съгласен, че ще е по-добре да се кара на бенз. Явно ще трябва да слагам по-голяма бутилка за да мога да минавам примерно 300 км.без да дозареждам, което няма да е много
удобно, но какво да се прави, няма пълно щастие.

Пет Апр 24, 2015 9:19 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2