Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Обмислям закупуване на Форестър 2000-2003 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 359
Автомобил: SUBARU OUTBACK 2.5 2007
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Здравейте , много си харесвам легасито но с това мое хоби фотографията и ходене по черни пътища няма как да е бъде . Не съм се качвал да карам Форестър но концепцията като цяло ми харесва . За мен е важен багажника понеже работата ми е такава да мъкна апаратура , легасито има прекрасен багажник но ми се струва че на Форестъра му е малко по-малък.
Ако някой е правил тази крачка да се качи от Легаси на Форестър нека напише с 2-3 изречения какви са минусите и плюсовете , губи ли се много от комфорта , има неща които са в голям минус и така нататък ...

Търся Форестър между 2000-2003та с 2.0 EJ20 двигател 125 коня Автомат . Знам че този двигател е тромав с автомата но мисля че на моя стил каране ми е достатъчен , а и според мен това е най-надежния двигател . Ако имате съвети относно тази модификация може да ги споделите . За Легасито се образовах доста тук и вече съм наясно с болежки и проблеми за които трябва да следя при покупка ... но за Форестъра не съм много наясно така че всичко което кажете и споделите ще ми е от полза :)
От няколко дена зяпам ето тази обява : http://www.mobile.bg/11419187451312791

:beer: :beer: :beer:

Нед Апр 19, 2015 10:47 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1021
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Привет. Аз смених Форестър с Легаси. Форестъра е по-малък, по-тесен, с по-малък обем на багажника, нооо... по-висок и по-проходим. На магистралата Легаси се държи по-добре, но в града и изън пътя Форестър печели. Високата позиция на водача е в плюс в градски условия. Максималната скорост е по-ниска от тази на Легаси, но 140 държи без проблем. Тишината в купето е горе-долу еднаква при двата модела.

Нед Апр 19, 2015 8:48 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
До 130 да се държи добре и не много шумен ми е достатъчно :)

Нед Апр 19, 2015 9:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 10
Автомобил: Forester
Телефон: 0899504520
Рейтинг: 8
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Видях,че е Швейцарски, затова хубаво огледай за ръждичка преди да сте се спазарили! Но като гледам бомбетата под капака изглежда добре,а щом си субаруджия за другите неща си наясно. :)

Чет Апр 23, 2015 12:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
Искам да попитам в какво се изразява по-скъпата подръжка на форестър 2.0 турбо ? Благодаря предварително.

Сря Апр 29, 2015 10:07 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 463
Автомобил: XV 2018 1.6Comfort AT
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ами в по голям данък,повече гори,евентуален ремонт на турбото което е вероятно на тези години.Също така и повечето турбо форестъри са и с по-ниски респективно по-скъпи гуми.Всяко от тези неща само по себе си не е кой знае какво на като ги сложиш едно върху друго си е разход.
Тука във форума трудно ще намериш противници на турбото.
Аз лично за нищо не бих заменил автоматика.

Сря Апр 29, 2015 10:36 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

От звездите одобрен
Отговори с цитат
И аз търся автомат , исках да попитам понеже съм запознат с 2.0 двигателя ... дали има нещо допълнително което оскъпява нещата. Аз турбо никога не съм карал но доколкото съм чувал и то има някакъв живот от 150 000 - 200 000 км и после трябва да се прави . Ако се счупи турото мотора може ли да работи нормално без него като атмосферен само ?

Сря Апр 29, 2015 10:51 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 183
Автомобил: Субару Форестър 2,5 ХТ
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
ComingSoon написа:
Привет. Аз смених Форестър с Легаси. Форестъра е по-малък, по-тесен, с по-малък обем на багажника, нооо... по-висок и по-проходим. На магистралата Легаси се държи по-добре, но в града и изън пътя Форестър печели. Високата позиция на водача е в плюс в градски условия. Максималната скорост е по-ниска от тази на Легаси, но 140 държи без проблем. Тишината в купето е горе-долу еднаква при двата модела.

За разлика от колегата, аз смених Легаси с Форестър турбо. При висока скорост Форестър е по безшумен, защото работи на по ниски обороти. Максималната скорост е по висока, ускорението също. "Возията" е една идея по твърда от тази на Легаси, но при завой се държи по стабилно. Данъка на Форестъра е по висок, някои от консумативите също. Турбината, не е задължително да се счупи на 150-180 хиляди км. Усещането, което дава на пътя, трябва да се изпита.

Сря Апр 29, 2015 8:30 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, сподели какво точно Легаси с кое точно Фори си сменил, че ще има читатели, които като прочетат това ще се чешат умно и ще гледат озадачено :D

Сря Апр 29, 2015 10:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 220
Автомобил: Subaru Forester XT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Принципно не съм съгласен с колегата''Аутоман'',че Форестера е по безшумен с по висока скорост даже напротив(лично мнение).Имам 2 Форестера и едно Легаси.
Еми Легасито(91г :giggle: )е доста по безшумно при скорости до и над 110-130км.Единият Форко е 1999г другият 2005г и двата са с Турбо единият е с ръчка другият автомат,но съм съгласен с колегата,че усещането на турбо Форестера трябва да се усети :good:.Успех......

Чет Апр 30, 2015 4:11 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 183
Автомобил: Субару Форестър 2,5 ХТ
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Сравнявах Легаси 2,0, модел 93г., с Форестър 2,0 турбо. И двете са с ръчни скорости. При 100 км/час Форестъра е на 2400 - 2500 об/мин., Легасито е с повече. При 15о км/час във Форестъра се разговаря спокойно, може да се слуша се музика и т.н. Това са личните ми впечатления, изборът на всеки е различен и зависи от много фактори.

Чет Апр 30, 2015 9:22 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 128
Автомобил: Forester 2,5 XT
Телефон: 0888712625
Рейтинг: 11
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Само за уточнение, открих, че автото имат едно ограничение, при стръмно спускане, говоря за сериозен наклон, колата не се удържа на първа при директен избор, при ръчните на бавни няма проблеми, а това значимслизане на спирачки, ако е по дълго ...и стъмно е проблем ще загреят......собствен опит с 2.5 турбо....иначе е много удобно

Пет Май 01, 2015 9:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен

Постове: 1
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
НЕ СЪМ КАРАЛ ДО СЕГА ТАКЪВ АВТОМОБИЛ КАКВО ДА ОЧАКВАМ

Сря Май 20, 2015 6:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 259
Автомобил: OBW
Рейтинг: 80
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако автомобилът е изправен - само хубави неща и приятни изненади!
Ако е с джамбазки мурафети, тип "евтино реанимиран скрап" - скъпи и постоянни дертове.
Добре дошъл във форума, но не е необходимо да "крещиш" с тези главни букви.

Сря Май 20, 2015 7:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Епа намери някой и врътни едно кръгче. Усещането е по-различно, отколкото в други коли. Информация за моделите във форума - бол, само иска малко четене. И за Бога, изключи си капс лок-а.

Сря Май 20, 2015 10:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема