| Автор |
Съобщение |
|
KKostov
Автомобил: Legacy 2.5i
Рейтинг: 19
|

SUBARU LEGACY 2000г. 2.5AT Limited. Нямам VDC и LSD. Рама JF1BE9LR5XG002468
Така, разказвам подробно докато ми е прясно. Дойде време за профилактика на автомата, направих следните неща: Източване на старата течност и премахване на филтъра, изтекоха между 6-7 литра. Почистих внимателно всеки един електромагнитен клапан с подходяща химия с внимание към о-пръстените, почистени са и свързващите букси. Почистих само тези електромагнитни клапани до които имам достъп след премахване на картера, доколкото знам има още един при междинния съединител. Проверих изправността на терморезистора отчитащ температурата на маслото в кутията.
Елементарно, затворих всичко и налях същото количество течност, което извадих. Запалих колата и превключих селектора на всички позиции. Колата нормално се опитва да потегли без тормоз на двигателя. Впечатления след малка разходка - за разлика от преди смяната на маслото, предавките се включват плавно без лекото придърпване при сменяне, което имаше преди това. Кикдауна работи, изрежда предавките нормално.
Дотук всичко е прекрасно, след като угасих колата и повторно запалих, започна постоянно пресвяткане на лампата POWER, очевидно индицира някакъв проблем. След съвет с търсачката на форума прочетох за проблеми с междинния съединител, колега се беше оплаквал, че задното му не работи.
Направих следващ експеримент при пълен завой гумите се опитват да превъртат на по-чакълесто място и двигателя се тормози, трудно потегля в това положение, което принципно е нормално, но в дадения случай е още по трудно. Преди смяната на маслото нямах този проблем.
Проверих по методиката със селектора за грешки - излиза 79 (7-дълги 9-къси импулса) - незнам какво означава? Пробвах да поставя предпазител в гнездото VDC (FWD) няма разлика, имам чуство че задното е зацепено постоянно и няма никакво регулиране.
Питането ми е какво да отворя и проверя докато съм под пара.
|
|
|
|
| Чет Май 07, 2015 10:11 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
| Чет Май 07, 2015 10:34 am |
|
|
|
KKostov
|
|
Много сте бързи, браво! И канала е уреден.
Видях го шиб***** електромагнит кой е спомням си го даже. Дано да е нещо по кабелите. Не вярвам да откаже от една смяна на масло.
Ще разказвам...
|
|
|
|
| Чет Май 07, 2015 10:58 am |
|
|
|
KKostov
|
Проблема е разрешен - кабела за въпросния клапан съм успял да прищипя с картера и е дал на късо към маса, както и измерих на буксата  Колата е супер и отново е в отлично здраве! Благодаря още веднъж!
Прикачени файлове:
CAM00396.jpg [ 1.31 MiB | Прегледано 693 пъти ]
|
|
19
|
|
| Чет Май 07, 2015 6:21 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Помогни си сам и господ ще ти помогне 
|
|
|
|
| Чет Май 07, 2015 8:06 pm |
|
|
|
mitashki35
Регистриран на: Съб Яну 22, 2011 11:46 pm Постове: 517 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66 
|
Сутрин ,като станеш първо си целуваш ръцете,после си миеш очите ,ако е в обратен ред може да извадиш някое. Ей ,не звънна един телефон,че ти е по лесно да пишеш...тцтц.  Гумите смени ли?
|
|
|
|
| Пет Май 08, 2015 8:58 pm |
|
|
|
KKostov
|
Миташки, първо за тебе се сетих ама да не те тормозя  а гумите ми са топ според ADAC за най-мокрото мокро  отдавна махнах онези ски  .
|
|
|
|
| Нед Май 10, 2015 11:30 pm |
|
|
|
mitashki35
Регистриран на: Съб Яну 22, 2011 11:46 pm Постове: 517 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66 
|
|
| Пон Май 11, 2015 11:30 am |
|
|
|