|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |
Forester S turbo 170ps относно покупка
| Автор |
Съобщение |
|
Wolf90
Автомобил: Forester
Рейтинг: 0
|

Здравейте форумна аудитория  Казвам се Борис и мисля, че дойде момента в който трябва да покарам Субару....по-конкретно Форестър до 2000година. Спрях се в бързината на конкретен екземпляр 2.0 турбо( до колкото ми е известно и успях да видя в интернет) 99та година, ръчна скоростна кутия, кожен салон, климатроник и така нататък...все глезотийки Въпросите са ми много, но като цяло ще бъда кратък, тъй като имам термин в понеделник да видя и тествам колата. Какво е първоначалното обслужване на този мотор(филтри, масла-какви, ремъци, водна помпа, ролки) Ако бъдат посочени и цени, ще съм много благодарен. Окачването би трябвало да е здраво като за този вид автомобил...както и условията за които е предназначен  .... Колата ще се купува от Германия, и аз съм там. Ще я докарам август месец за да си я регистрирам в България, че тук с тези данъци, такси и така нататък ще ми се стъжни...Хубавото като цяло е, че има още остатъчен ТЮФ до август 2016та година, което ме навежда на мисълта, че колата е изправна за момента....Цената е много приемлива има няма 1000евро, ноооо (ехх това НО) като гледам останалите цени....може и да се наиграя.... Та...при теста какво да гледам...двигателя да не клати, да работи равномерно, без прекъсвания, четох да се покара в кръг за да се види как работи 4х4....Друго по-особено ? Това е за сега....поне за гуми няма да мисля, тъй като е с 4 зимни на джанти оригинални за форестер и 4 с летни гуми на алуминиеви джанти.... Разхода на гориво четох, че е в диапазона 8-9-10 извънградско и градско е относително...там няма какво да коментираме, тъй като зависи в кой град се кара, човека който управлява и така нататък, но да приемем среден 14-15литра на 100км. Та така....това е в общи линии, благодаря за вниманието и се надявам скоро да бъда наистина част от тази общност. ахаа и една ваажна подробност....колата е на 310 000км Поздрави Борисов
|
|
|
|
| Съб Май 23, 2015 4:07 pm |
|
|
|
askeless
|

Е кола над 15 год. на колко км. да е?? Ти гледай да са реални ако може. Окачването е здраво, но също е на доста години, почват да се обаждат тампончета, амортисьори, пружини. Обажда се и вискомуфа, спирачни апарати, дискове, обаждат се маркучи, турбопътища, турбина. Едноцифрен разход няма, очаквай 12+ извънградско и 15+ градско. Много неща могат да се видят и много може да се пропуснат. Най-добре е да се закара на сервиз. Като съвет - ако ще вземаш такъв Форко, нека да е фейслифт и след 07.2001, по-различен е от предишния не само на ламарини и е по-добрия избор. Ето ти малко ориентировъчни цени, писах ги на един приятел, че той също искаше Турбо Форестър
оригинални кабели - около 160 лв бубина - 120-150 отделни бубини - по 80-100 лв. бр свещи - NGKиридиум 80-100 лв. за 4 бр./ обикновени NGK - 6-8 лв. бр ЕГР - 200-400 водна помпа - 170-180 ремъци и ролки - 400-500 + 120-150 лв. труд радиатор - 300-500 лв. о2 сонда - 100-150 лв. заместител АФР сонда - 200-300 лв. заместител масло 4,6 л двигателно, 4.0 л за МТ и 7-8 за АТ + 0,8 л за заден диф антифриз - почти 7 л термостат - 30 лв. термодатчик - 20-30 лв. датчици Хол - 120-200 лв. нок сензор - 200 лв. гарнитури всмукателни/изпускателни - 10 лв. бр/ 15 лв. бр гарнитури капаци клапани - около 30 лв. бр тапи капаци клапани - 2,5 лв бр. - по 8бр на страна тампони мотор - 100-150 лв. бр. /2 бр/ съединител комплект - 500-600 лв /exedy/ тампони диференциал 80-100 лв. ОЕМ кокал тампон - 60-70 лв. заместител / 90-100 ОЕМ тампони скоростен лост - 40 лв ОЕМ малки тамнони преден носач - 20-30 заместител големи тампони преден носач - 110-120 ОЕМ заместител шарнир - 30-50 заместител носач - 50-70 лв бр на старо, около 150-200 лв. за 2 бр алуминиеви кормилни накрайници външни/вътрешни - 40-50 лв. тампони задни щанги - 20-25 лв. бр ОЕМ предни и задни амортисьори около 210-250 бр KYB предни и задни пружини - около 80-100 лв. бр заместител предни и задни тампони амортисьор - 100 лв. бр заместител лагер главини - 90/120 заместители/ОЕМ тампони стаб. щанги - 10 лв. бр. пластмасови биелети - 30-40 лв бр. спирачни дискове предни/задни - около 100лв за АТЕ / 50 лв. ТРВ накладки предни/задни - около 120 лв. за АТЕ / 50 лв. ТРВ накладки ръчна - 40-60 лв. ОЕМ вискомуфа за МТ кутии работа/рециклиране/лагери - 100/250/140
|
|
15
|
|
| Съб Май 23, 2015 9:37 pm |
|
|
|
Wolf90
|

Да благодаря ти много за цените...цял ден чета във форума и за сервизи(бели и черни списъци  ) очите ми вече са на 8морка.....Ще го видим, пък каквото сабя покаже. Жена и кола не са ли девствени преди да ги вземеш.....Не, че гаранцията след това не е 50 на 50...то как си го научиш и обслужиш дет се вика  Общо взето ми се вижда леко клекнала колата, но се абстрахирам от този факт тъй като са натоварени другите джанти вътре с гумите.... Това впрочем е автомобила :  Кожата е сива. Разбира се посочените неща с цени от теб, не е наложително да се сменят веднага на момента освен нещата около обслужването- масла, филтри, ангренажен комплект, и то да се надявам силно скоро да е бил правен, че 2000км до България не искам да ги взимам на магия  . МТ е скоростната, което е добре...4 литра по-малко  . То тези неща мога да ги извърша и сам по принцип, тъй като имам технически познания + някой друг инструмент. Ще ме извиниш и за тъпя въпрос, но колко са отделните бобини- 4 броя ли ? Това е в общи линии. Колата като цяло искам да я взема за ходене по язовири и планини...Скоро надявам се, ще се дърпат и лодки....тъй като съм леко запален в тази област, ами писна при първите признаци на валеж и гръмотевици да събирам и да изчезвам...или в най-лошия случай да се събудя и да стоя още 1 ден докато изсъхне тревата и калта  ....все пак и храната и пиенето свършват Защо съм избрал Субару...ем щото не искам да виждам вече VW, OPEL, RENO и всичко друго останало, дето има претенции да слага 4х4 в измислените си подвижни предмети, наречени автомобили Та така.... Ааа чакайте, че забравих най-същественото...Въобще заслужава ли си тази инвестиция предвид рисковете в турбо варианта? Естествено е, че няма да се хвърля като кон с капаци...бюджета мога да го разгъна с още 600-700евро максимум само за първоначалната покупка....2.0 атмосферния заслужава ли си спрямо разход...щото ако са близки и идентични лами...по-добре с цици дет се вика 
|
|
|
|
| Съб Май 23, 2015 9:52 pm |
|
|
|
ico_tech
|
|
Колега, Охлади малко ентусиазма. Задай си въпроса, ако си купиш тази кола нова и я поддържаш както трябва, би ли я продал за 1000 евро ( 30к + за нова). Като имаш предвид, че запазен екземпляр на атмосферен двигател без кожа е около 2700 евра от същата година сам си направи извода. Най-малкото връщането до БГ с тази кола може да се окаже непосилно приключение. ТЮФ-а си е едно на ръка, но реалното състояние е съвсем друго нещо. Тази кола е почти 100% с изпортена турбина и задни амове. Това са 1000 евра без труда. Отделно всички други възли за този пробег трябва да се проверят и ценаъа ще стане тройна. Пийни една бира и потърси още.
Успех
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Съб Май 23, 2015 10:24 pm |
|
|
|
askeless
|

За дърпане, калища, язовири и т.н. Форестър турбо МТ не е най-добрия вариант, турбото няма бавни и съединителя може да стане консуматив. Лагерът на съединителя на турбото е дърпащ /pull type/, което е добре с оглед въртящия момент, но не е много добре за първичните валове на кутията да се стои дълго на натистат или полусъединител. Освен това има доволно мощност и колата се окопава много бързо и неусетно. Капризна е на масла, и е хубаво да използваш качествени и да ги смениш всичките, има допълнителни пътища, датчици, клапани и т.н., свещите се сменят гадно и т.н. Това, че МТ има ЛСД заден диф не е много от полза, защото и той е на годините на колата и ако не е пътник, обикновено няма нищо общо с нов. Ако държиш на Турбо, за твоите цели АТ е по-умния избор. И не се лъжи, колата от снимката не е клекнала защото има гуми в багажника, не трябва да кляка дори при доста по-сериозни товари. Просто задните амортисьори са заминали, а както трябва да си прочел са с ниво-нивелация. Т.е. смяната с обикновени изисква и смяна на пружини, а така и така е свалено, не е лошо и опорните тампони да се сменят. Ако си решил пак да слагаш с нивелация си приготви пари колкото каза, че струва колата. Към задължителното обслужване добави смяна на кабели и водна помпа и то само оригинални, термостат, термодатчик, антифриз, свещи, замерване на акумулатор и бобина, промивка радиатор. Маркучите от и за радиатора, маркучите към парното под кулера е препоръчително да се сменят, така и така ще е източена. Хубаво е да сменят и маркучите за картерни газове, но се маха кулера и колектора, т.е. добавяш и нови гарнитури, но пък ще можеш да огледаш за течове, за луфт на турбото, да не смуче въздух и т.н. Колкото до бобините - модела след 2001 е с 4те отделни, преди е с 1 и тя е разположена отдясно върху колектора. Но пък по-новия е с друг вид компютър, който е отключен на всичкото отгоре, има АФР + обикновена о2 сонда и ОБД протоколи. И аз като колегата бих те посъветвал да огледаш още, да прочетеш и да си направиш добре сметката. АТ Аутбек също не е никак лош вариант за твойте нужди. Поздрави!
|
|
|
|
| Съб Май 23, 2015 10:28 pm |
|
|
|
Wolf90
|
Ефекта уау....Не мога да пиша Лс...Благодаря на колегата който се включи там Ти направо ме убиваш човек....буквално...направо се замислям дали да не разгледам легаситата....Щото форестър, автомат с турбо отивам на съвсем светлинен бюджет....а крастата ми трябва да бъде начешана сега  и задължително трябва да бъда морално,сексуално, душевно задоволен със субару ! Това е задължително и не искам да чувам за нещо друго! Сега отварям и другия под форум за легаси  Както казах мога да разгърна бюджета доо..1700евро, но не повече....това само за желязото. Останалото като се прибера в БГ, че тук още с влизането в сервиз започваш да си сваляш кожата от капачетата на глезените, минаваш през капачките, отиваш при мюфтия, и така до скалпа.... 
|
|
|
|
| Съб Май 23, 2015 10:47 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
С този бюджет не си за Субару...няма как за 1000 евро да попаднеш на читава кола
ПС: интересно ми е ако купиш тази кола какви са разходите за регистрация, данък и т.н. В Германия че си се уплашил от същите в БГ?
|
|
|
|
| Нед Май 24, 2015 12:05 am |
|
|
|
Wolf90
|
Най-малкото е, че застраховката ще ми е колкото първоначалната покупка на колата....данък минимум 200евра някъде.  Варианта е тия 1200евра да отидат в обслужване на колата плюс регистрация и данъци и такси в БГ. Разконцентрираш ме  тамън се бях зачел в легаси под форума 
|
|
|
|
| Нед Май 24, 2015 12:33 am |
|
|
|
Alxx
|
|
Виж сега(от личен опит): най-евтиното субару след 96-та в момента(ако не броим джъсти) е първата Импреса. Читава и обслужена под 3500лв няма как да барнеш. Сам си прави изводите. Обслужен и добре подържан Форестър турбо от първо поколение е нереално да си помисляш под 6-7000лв.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Нед Май 24, 2015 2:30 am |
|
|
|
voneg
Регистриран на: Пет Дек 11, 2009 6:17 pm Постове: 197 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Forester SF STurbo 2001 АТ
Рейтинг: 17
|
|
Да не говорим, че турбиниран мотор на 300+ к.км. си е лотария и конете му вероятно са станали на магарета. Подкрепям мнението, че бюджета от 1000 евра е много малък за читаво Субару.
|
|
|
|
| Нед Май 24, 2015 8:24 am |
|
|
|
takev
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83 
|
Аз бих добавил и за Легасито . Читаво Легаси са 1000-1200 евра, няма как да стане  Поне не и 3-та (BH) генерация. Виж ако успееш да намериш не изгнило легаси 2-ра генерация (BD). Което да е и с 2.2 мотор и е ръчка а не автомат, а също и няма въздушни амове. Ще се класираш и ще имаш една доста солидна машинка. Но на 20 год  Успех все пак де, рови чети дерзай  все ще излезе нещо. 
|
|
|
|
| Нед Май 24, 2015 8:26 am |
|
|
|
1040
|
Пичаги, тоя Форестер ако дойде в България ще е на половината километри и на тройна цена. Нормално е кола над 300к да струва много малко. Друг е въпроса, че мотора ще тропа на лагери или ако не тропа , то ще изтропа  Съдба 
_________________ 1040 Subaru Workshop - Обслужване и поддръжка на Субару. Тенчо Владев-0896404074
|
|
|
|
| Нед Май 24, 2015 9:48 am |
|
|
|
voneg
Регистриран на: Пет Дек 11, 2009 6:17 pm Постове: 197 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Forester SF STurbo 2001 АТ
Рейтинг: 17
|
За подобен бюджет - 1000 евро за кола + още 1200 за обслужване се продава много добро Легаси тук във форума - това на колегата Blade. Пзнавам автомобила и предишния му собственик, който и до момента го поддържа - Павката от Пловдив. Със сигурност колата е на реални километри и има вкарани една камара пари вътре не заради проблеми, а от мерак  Продава се заради турбиниран Форестър, който също е мания. Ако си търсех Легаси със сигурност това щеше да е следващият ми автомобил.
|
|
|
|
| Нед Май 24, 2015 4:02 pm |
|
|
|
Wolf90
|

Даже не съм и го гледал това на колегата Блейд....само като видях ГИ в мнението и въобще се отказах от процедурата....Като цяло четох доста...до 6 сутринта в легаси под форума. Мился, че в този диапазон 1500-1700евро плюс 1000 за обслужване и регистрация ще мога да се вметна в джаза Колегата който каза за километрите и това, че колата ако отиде в БГ ще е на други километри и така нататък е много прав. Значи предпочитам да живея с мисълта, че километрите са 400 000 примерно, от колкото да дерзая и да се правя на ербап, че колата ми е на 160 000км Доста сложно ще стане май.....И цялата работа е заради едно 4х4 като цяло....Форестър ми харесва заради грубата визия....бунтарска кола си е, влизаш в гората и излизаш- дреме ти  . Докато с Легасито не знам как ще е в такава ситуация....А тук в Германия горите са си гори....зема се затлача някъде и ходи докажи, че нямаш сестра Форестър е хем по-високо, хем си бие на джип.....някак си легасите клони към друга област...а и не знам как ще е с ремарке и лодка въпреки, че тя няма да е тон...500-600кила макс  Но багажа и останалите простотии.....А и идеята е да се придвижим 3ма човека с 1 кола...не аз да тегля лодката и да съм събрал целия багаж при мен и другите 2ма да се търкалят по мен....За това се насочих към форестър...... Де да знам, хем си знаех, че като почна да чета и за други модели, ще се наакам тотално  Сега главата ми дава заето 
|
|
|
|
| Нед Май 24, 2015 5:40 pm |
|
|
|
valqk
|

Колега, както ти казаха по-горе - вземи си едно Легаси 1 или 2 - 2.2 мотора. 1. Мотора 90% ще е здрав, защото почити не се чупят и нямат детските проблеми на 2.0, 2.5 и 3 (не прегряват (лесно) и не мятат гарнитури ей-така, няма пистън слап, с хидравлични повдигачи са и нямат нужда от реглаж). (моят е на знайни 400к - без основен ремонт, само с гарнитури) 2. Ще се впишеш в бюджета 3. Тук има описано за легаси 2 и 3 как се вдига супер лесно - с тръба (1 не може). Вдигане с фланци също става. Аз съм с Легаси 1 вдигнато с 5см с ат гуми и съм по-висок от стандартен форестър. 4. Може да се огледаш и за Легаси 1 турбо, ама МНОГО рядко излизат, а и там филма е друг Единственото, което трябва да гледаш е ръждата. Много лесно ръждясват тея японки и ако не са я мили редовно... То ако се замислиш за 2.2 тук един колега продава ( Блейд нещо му беше ника) - каня се да ходя да го видя как върви, че аз имах малко ядове с моето и да видя дали вървят еднакво. По спомен беше с ГИ даже, ама виж обявата... Миналата година рових по немско за Бек/Легаси и цените до 3к еур за добри коли (с ТЮВ минат до преди година и от собственик, който я кара) бяха основно за легаси 2. п.п. Я, сега видях в горния пост, че споменавате същото на Блейд. Не знаех, че е било на Пафката.Това говори само добре за него (за колата)! Колега, ако ГИ е настроено добре (а щом е било на Пафката, едва ли не е) не очаквай ядове!
_________________ http://www.hostit.bg/
|
|
|
|
| Нед Май 24, 2015 7:19 pm |
|
|
|
bestbg
Регистриран на: Пон Ное 23, 2009 10:51 pm Постове: 493 Местоположение: София
Автомобил: XV 2.0 ; Outback B13 H6
Рейтинг: 224    
|

Wolf90 написа: .И цялата работа е заради едно 4х4 като цяло....Форестър ми харесва заради грубата визия....бунтарска кола си е, влизаш в гората и излизаш- дреме ти  . Докато с Легасито не знам как ще е в такава ситуация....А тук в Германия горите са си гори....зема се затлача някъде и ходи докажи, че нямаш сестра Преди 3 години почти за без пари си продадох любимото Legacy 2.2 GX ръчка с газова вдигнато с 5см без въздушно с всички екстри. ТОВА Е НАЙ ВЕЛИКАТА КОЛА. ПРави всичко. На баща ми Аутбека е по мъртво 2.5 150коня. За джипа не ми се говори. Проблема ти е да влачиш лодка... няма никъв неква лодка.. тая каравана без теглича е 4.2м и когато пътувам е пълна на макс 1100кг и колата е пълна до горе 2 снимки ей така просто -> Прикачени файлове:
subi_karavan.jpg [ 11.54 KiB | Прегледано 1947 пъти ]
Прикачени файлове:
subito_forever.jpg [ 158.41 KiB | Прегледано 1947 пъти ]
Успех с избора на коли  Всички стари кошници подлежат на ремонти. Неможе за 3-4-5 к да се очакват чудеса. Джипа го купих 5к и набих още 4 в него Субито 2.2 за 3к и набих поне още 3 и го продадох за 2500 Аутбека 3.5к и набити в него за сега към 1.5к  (но той го кара малко)
_________________ Subaru XV Premium 2.0 `18 Subaru Outback H6 3.0 `05 Subaru Outback H6 3.0 `03 Subaru Outback 2.5 `98 USA Subaru Legacy 2.2i GX `95 Toyota Corolla D4D `06 Skoda Octavia AXR `07 LR Discovery 300Tdi `96
|
|
|
|
| Сря Дек 02, 2015 4:02 pm |
|
|
|
steling
|
|
Колега търси си Импреза комби(заради бавните) 2.0 Около 99-02г. Ще ти е предостатъчна за това което казваш. Лифтваш си я 3-4см. И си готов. Реално шасито е фори е еднакво. За бюджета си ще си намериш читава импреза на 200+к. Км
_________________ www.karcher-cleanteh.com
Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
|
|
|
|
| Сря Дек 02, 2015 4:56 pm |
|
|
|
Wolf90
|
То има и Фори с бавно... Мъжа на 1ва братовчедка на жена ми си взе фейслифтов Форестър, мисля 2000година. Лифтнат е леко, с доста високи гуми + фланци и няма спиране... Минава навсякъде. 125 коня обаче са ми мнооооООООго малко! Затова търся турбиниран вариант ВСЕ ОЩЕ. Прибрах се в България 
|
|
|
|
| Чет Апр 20, 2017 10:48 pm |
|
|
|
marian_de
Регистриран на: Нед Май 22, 2016 5:47 am Постове: 399 Местоположение: Троян
Автомобил: subaru forester s-turbo
Телефон: 0888959253
Рейтинг: 220    
|
|
| Пет Апр 21, 2017 5:47 am |
|
|
|
Wolf90
|
|
В общи линии смених 3 автомобила за тези 2 години. Още съм на Японско всъщност, карам една Хонда Акорд. Но скоро ще ми трябва 4х4 и задължително Субару. Ще отскоча след седмица-две да разгледам една Импреза и да видя как ще е.
|
|
|
|
| Пет Апр 21, 2017 10:11 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 2
|
стр 1, 2 > |