Въпрос за Субару Легаси IV 2005-2009
| Автор |
Съобщение |
|
EU_BG_akademika
Автомобил: нямам още
Телефон: 0895606234
Рейтинг: 0
|
Vami написа: От четене във форума бих ти препоръчал да се обърнеш към bat bubi, дали няма да може да ти съдейства за нещо читаво, но естествено ще трябва да чакаш. Аз се обърнах към него, но една седмица не ме приема в скайпа 
|
|
|
|
| Пон Май 25, 2015 7:53 am |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
EU_BG_akademika написа: Vami написа: От четене във форума бих ти препоръчал да се обърнеш към bat bubi, дали няма да може да ти съдейства за нещо читаво, но естествено ще трябва да чакаш. Аз се обърнах към него, но една седмица не ме приема в скайпа  ...като гледам и телефонен номер си е оставил човека,за връзка
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Пон Май 25, 2015 7:55 am |
|
|
|
Greg4o
|
EU_BG_akademika написа: Vami написа: От четене във форума бих ти препоръчал да се обърнеш към bat bubi, дали няма да може да ти съдейства за нещо читаво, но естествено ще трябва да чакаш. Аз се обърнах към него, но една седмица не ме приема в скайпа  Сигурно не е стигнал до него телефон не видя ли нейде написан?
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Пон Май 25, 2015 7:56 am |
|
|
|
EU_BG_akademika
Автомобил: нямам още
Телефон: 0895606234
Рейтинг: 0
|
valadares написа:
...като гледам и телефонен номер си е оставил човека,за връзка Така си е не съм го видял 
|
|
|
|
| Пон Май 25, 2015 8:11 am |
|
|
|
Mitaka FU
Регистриран на: Вто Авг 12, 2014 11:52 am Постове: 346 Местоположение: Germany
Автомобил: Legacy 2,0R Activ, 2006
Рейтинг: 171   
|
Здравейте колеги...! Искам да ви попитам за едно странно нещо..? Вчера ми смениха пистовите ремъци и ролките към тях на Легасито ми, че нещо от 4 седмици виеха доста при тръгване и първите 200 метра.. Майстора, като погледна болтовете на захващане още в началото ми каза, че не сменяни от години и са клеясали.. Както и да е... Запалвам си колата днес, потеглям...и нещо ми се струва по-лесно потегляне... Някак си има повече тяга и не давам газ , както преди...  Днес съм потеглял 10 пъти... и това чувство не ме напуска... Това нормални ли е, изобщо?? Или нещо е на психическа основа при мен, че така ми се струва...?! Такава разлика, само след смяна на тези ремъци... Имате ли и вие такъв опит..??? Приятна вечер
_________________ Моля не стреляйте по пианиста! Той толкова си може.
|
|
|
|
| Пет Юни 26, 2015 8:45 pm |
|
|
|
doggygop
|
Здравейте колеги, Бих желал да Ви задам въпрос относно покупката на Subaru. Пред мен стои следната дилема - Legacy или Outback. Годините, към които съм се ориентирал за 2004-2009. Бюджетът е около 10000лв. Предполагам за тази сума не мога да намеря читав Outback, затова съм се насочил основно към Legacy. Също така държа кутията да бъде ръчна. Интересувам се към кой от предлаганите мотори да се насоча - 2.0 или 2.5? Насочил съм се към мотор 2.0, 165к.с. Видях, че някой от предлаганите модели са със заводска газова уредба, но по-напред в темата прочетох, че това не е точно "заводска". Има ли смисъл да търся "заводското" или по-добре би било да си монтирам своя собствена? Бихте ли ме ориентирали, какво да търся, какво да гледам и т.н. Моля ви за помощ. Предварително благодаря на всички. 
|
|
|
|
| Нед Авг 21, 2016 7:45 pm |
|
|
|
ico_tech
|
Здравей. Моят съвет е за двигател 2,5 без газ, по възможност Аутбек. За тази цена не можеш да се надяваш на много при покупката. Разчитай на късмета. И гледай да си намериш някой да те придружи при покупката за да избегнеш емоционалния момент и да разчиташ на безпристрастен помагач. Успех 
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Нед Авг 21, 2016 8:44 pm |
|
|
|
doggygop
|
Благодаря Ицо. Не споменах, че бъдещата кола ще бъде карана само по асфалт. Не ходя за риба, офроуд-а също не ми е сила.Супер скоростите не са моето ампоа. Просто ми е необходим семеен автомобил с много пространство за цялото семейство (комби). Спрял съм се на Subaru поради основната причина, че живея в Габрово, а тук зимата си е зима - Узана, Шипка и т.н. Затова ми трябва надеждно 4х4 изпълнение, а и съм се насочил към Legacy-то. Да разбира се - Outback-a ми допада значително повече, но както и ти спомена за тези пари... Нищо хубаво не мога да очаквам. Казваш да се ориентирам към 2.5 - ок. А гледам, че се продават 2.0R пак със същата мощност (165 к.с.), примерно това: http://m.mobile.bg/details/11469567670019388И отделно 2.0i: http://m.mobile.bg/details/11464269417843561Това един и същ мотор ли е или не? И като цяло 2.0 не е ли добър избор за мотор? Благодаря.
|
|
|
|
| Нед Авг 21, 2016 10:07 pm |
|
|
|
ico_tech
|
|
Даже и да не ходиш офроуд задницата на това Легаси увисва доста при товарене (5 човека). Точно за Узана има голяма вероятност да опираш по коловозите и повече просвет винаги е от полза. За мотора - в тези години и 2.0 и 2.5 имат еднакви коне, но въртящият момент на 2.5 е по-адекватен за тежестта на купето. По презумпция ще газифицираш предполагам и в този случай пак 2.5 е по-подходящ от гледна точка на последващо обслужване (реглаж клапани). При Аутбек получаваш повече просвет, самонивелиращо задно окачване (почти не кляка при товарене) и блокаж на задния диференциал. Другите разлики са по-скоро козметични.
П.С. Това с черния кожен салон изглежда добре на снимки, но трябва да се провери като състояние в сервиз - отдолу може да е ръждиво предвид произхода.
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Нед Авг 21, 2016 10:58 pm |
|
|
|
k_k_k
|
|
Здравейте,от скоро започнах да се оглеждам за Субару Легаси 2.0I,2005-2009 но откривам ,че има 3 вида двигатели-138,165 и 150к.с като последния 150к.с се произвеждал от 2007г. до 2009г. Въпроса ми е 150к.с по какво се различава от другите две версии 138к.с и 165к.c,по надежден ли е от тях?
|
|
|
|
| Пон Сеп 12, 2016 12:37 pm |
|
|
|
shadow
Регистриран на: Нед Май 24, 2015 2:47 pm Постове: 361 Местоположение: Шумен
Автомобил: Land Cruiser J95 5VZ-FE
Рейтинг: 138   
|
ico_tech написа: ... и блокаж на задния диференциал. ... Де да беше блокаж, ама не е - диференциал с ограничено приплъзване. http://www.awdwiki.com/en/subaru/Цитат: Some models are equipped with viscous limited-slip rear differential. The models include: Impreza WRX, Legacy GT, Legacy Spec.B, Outback 2.5i, Outback XT. И все пак е по-добре от отворен дифф.
_________________ ex - '04 Subaru Legacy B13 H4 2.0 Symmetrical AWD ex - '02 Audi A4 B6 Avant V6 3.0i Quattro ex - '06 Audi A6 4F Allroad V6 3.0 TDI Quattro current - '00 Toyota Land Cruiser Prado J95 V6 3.4
|
|
|
|
| Пон Сеп 12, 2016 5:02 pm |
|
|
|