| Автор |
Съобщение |
|
pradabg
Напуснал форума
Регистриран на: Пет Фев 12, 2010 6:46 pm Постове: 1100 Местоположение: София
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323       
|
voneg написа: Колега, имаш предвид да се развие болта, който държи датчика към блока, но да не се разкача от буксата - правилно ли съм рабрал? Да колега,правилно си разбрал,увиваш го и с дунапрен да не чува нищо,закачаш го някъде да виси,правиш мастър ресет (откачаш акумулатора за 5-ет минути) и отиваш да направиш динамична проба на автомобила,би следвало,заглъхване да нямаш. Ако имаш диагностика,ще гледаш по време на ускорение,дали датчика не отчита закъснение (сиреч детонаций) ,като това може да са причини и от други сранични шумове,като - шумна генерация,повдигачи на клапани или просто дефектирал датчик.
_________________ http://www.dek.bg/main.php
|
|
|
|
| Съб Май 16, 2015 7:10 am |
|
|
|
voneg
Регистриран на: Пет Дек 11, 2009 6:17 pm Постове: 197 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Forester SF STurbo 2001 АТ
Рейтинг: 17
|
|
Благодаря, ще пробвам.Генерацият ми не е шумна, но скоростната кутия ручи все едно рони царевица.
|
|
|
|
| Пон Май 18, 2015 5:52 pm |
|
|
|
pepi123
|
|
На мен последните две гърнета да ми някакви спортни и са леко шумнички, има ли шанс да е от тях ? Не се получава винаги това заглъхване, само от време на време между 1800 и 2500 оборота, а понякога на 2000 спира и прекъсва все едно е на прекъсвач и е доста гадно, особено при изпреварване...
|
|
|
|
| Вто Май 19, 2015 4:12 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
|
pepi123 написа: На мен последните две гърнета да ми някакви спортни и са леко шумнички, има ли шанс да е от тях ? Не се получава винаги това заглъхване, само от време на време между 1800 и 2500 оборота, а понякога на 2000 спира и прекъсва все едно е на прекъсвач и е доста гадно, особено при изпреварване... Ръчна или автомат ?
|
|
|
|
| Вто Май 19, 2015 6:13 pm |
|
|
|
pepi123
|
|
Автоматик е, но като го пусна на ръчния режим пак е същото...
|
|
|
|
| Вто Май 19, 2015 7:33 pm |
|
|
|
voneg
|
|
Направих пробата с дунапрена, но светна Check-а и докато не поставих датчика на мястото му не угасна.Това чудо не прави ли маса през корпуса и като се отдели от него все едно е откачен?
|
|
|
|
| Съб Май 23, 2015 1:53 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
|
voneg написа: Направих пробата с дунапрена, но светна Check-а и докато не поставих датчика на мястото му не угасна.Това чудо не прави ли маса през корпуса и като се отдели от него все едно е откачен? В централният отвор поставяш един кабел, който го връзваш на маса,после си завиваш болта в централният отвор на датчика,за да не ти изпадне кабела и да не се чудиш с какво да го закрепяш. Поставяш дунапрена,облепяш с изолирбанд и го закачаш някъде да виси. Така чек няма да свети  От цялата работа,колата ще ти живне,заглъхване няма да има ,а на Газ ще е по-динамична заради по-голямото предварение.
|
|
|
|
| Съб Май 23, 2015 2:11 pm |
|
|
|
voneg
|
|
| Нед Май 24, 2015 8:07 am |
|
|
|
voneg
|
Така стана  Динамиката се подобри, колата върви много леко и на газ и на бензин - на 5-та изпреварвам без проблем.Остана обаче едно излашкване, но си мисля, че не е от електрониката, а от съединителя и/или скоростната кутия.Просто като смачкам рязко газта колата придърпва 1-2 пъти преди да наеме. Ако се подаде газ по-плавно направо лети  Преди време( години ) сменях съединител, но по спомен и по препоръка на монтьора (вече не ми е монтьор) наковахме ново феродо на стария диск, а притискателя само беше шлйфан. Предполагам, че пружините и на двата диска вече са омекнали и не могат да оберат както трябва резките вибрации и си лашка. Не слагайте стари съединители 
|
|
|
|
| Нед Май 24, 2015 4:16 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
|
voneg написа: Така стана  Динамиката се подобри, колата върви много леко и на газ и на бензин - на 5-та изпреварвам без проблем.Остана обаче едно излашкване, но си мисля, че не е от електрониката, а от съединителя и/или скоростната кутия.Просто като смачкам рязко газта колата придърпва 1-2 пъти преди да наеме. Ако се подаде газ по-плавно направо лети  Преди време( години ) сменях съединител, но по спомен и по препоръка на монтьора (вече не ми е монтьор) наковахме ново феродо на стария диск, а притискателя само беше шлйфан. Предполагам, че пружините и на двата диска вече са омекнали и не могат да оберат както трябва резките вибрации и си лашка. Не слагайте стари съединители  Така като чета си с ръчна кутия,зачи и си виж датчик неутрална какво прави 
|
|
|
|
| Нед Май 24, 2015 8:20 pm |
|
|
|
voneg
|
|
Да, ръчна е, но нямам представа къде се намира датчика за неутрална.
|
|
|
|
| Пон Май 25, 2015 5:13 am |
|
|
|
voneg
|
Според търсачката въпросният датчик е на скоростната кутия  ,но никога не ми е вдиган код за грешка от него.Как да проверя дали работи коректно?
|
|
|
|
| Пон Май 25, 2015 8:20 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
|

voneg написа: Според търсачката въпросният датчик е на скоростната кутия  ,но никога не ми е вдиган код за грешка от него.Как да проверя дали работи коректно? Пускаш freeSSM намираш " Neutral position switch" ,адваш си го и на контакт на място (може и без да я палиш) като вкараш на 3-та (примерно) като мърдаш лоста,трябва да показва само "off".Ако при размърдването на лоста видиш постоянно да се сменя "on-off" то датчикът е свършил курса. През газовият компютър, на мап таблицата също се забелязва,като по време на движение,точката която се движи показвайки при какви обороти с колко милисекунди се отварят дюзите и при 3-та (примерно,че вече сме я подкарали на нея  ) при подаване на газ,я видиш че слиза рязко до 2 м/сек (толкова колкото на празен ход (почти-при всички двигатели е различно,казвам го условно)), то датчикът е финито. Всъщност при набиране най-вече м/у 1800-2500 оборота е най-осезаемо,вместо дюзите да отварят плавно възходящо,то за момент затварят/или се отварят с коефициетна при празен ход и се усеща придърпване - всички обикновено се хвърляте да сменяте кабели,свещи,бобини и проблемът си остава,а той се решава за около 50-ина лв 
|
|
|
|
| Пон Май 25, 2015 9:49 pm |
|
|
|
SUBR
Регистриран на: Съб Сеп 14, 2013 11:48 pm Постове: 221 Местоположение: София
Автомобил: Метрополитен
Рейтинг: 16
|
Днес го видях нагледно този тест и аз съм за смяна на същият датчик на Импрезата 
|
|
|
|
| Пон Май 25, 2015 10:04 pm |
|
|
|
pradabg
Напуснал форума
|
SUBR написа: Днес го видях нагледно този тест и аз съм за смяна на същият датчик на Импрезата  Много са рядко тези , които не са за смяна п.с. При теб ще е малко по-трудно осезаемо,защото твоят "Некам" практически работи на фул-груп и сместа не се дозира на всеки такт на впръскване и колекторът ти е почти винаги пълен с газ,реално нямаш дюзи, които да следят бензиновите и да повтарят тяхната работа  Виж,под товар,ако си на бензин,може и да усетиш нещо ....
|
|
3
|
|
| Пон Май 25, 2015 10:17 pm |
|
|
|
Vami
|
|
Причината за "ритването" при мен между 1200 и 1800 оборота се оказа, че някой от "майсторите" не ми беше вкарал две от лулите на свещите както трябва.
|
|
|
|
| Пон Май 25, 2015 10:43 pm |
|
|
|
voneg
|
|
Ако цялата работа е за 50-на лв. направо ще го сменя, тъй като съм сигурен, че още е оригиналния( на 17 години и неизвестен пробег ).Намерих темата на Mladen 99,в която показва демонтажа на този датчик, но ставаше въпрос за Outback/Baja.На Форитата на същото място ли се намира? И не на последно място - от къде да го поръчам?
|
|
|
|
| Вто Май 26, 2015 5:37 am |
|
|
|
voneg
|
Смених датчика за неутрална.Огрооомна промяна при движение на бензин, просто не съм си представял, че колата може да върви с такава лекота.Благодарности на Pradabg за насоките Проблема на газ обаче си остана.Вярно, и там това гадно придърпване значително намаля, но си го има. Другата седмица колата ще мине през сервиз за АГУ и ще видим каква ще е присъдата.Главни заподозрени за сега са дюзите, защото май са възможно най-евтините и най-вероятно имат закъснение при подаване на газ, но газаджиите ще се произнесат.Ще пиша за резултата.
|
|
|
|
| Пет Май 29, 2015 5:04 pm |
|
|
|
voneg
|

Тъй,мина и през сервиз за газови уредби...и ето какво се случи : най-напред не харесаха начина на свързване на изпарителя към охладителната система, самия изпарител също не им хареса и в крайна сметка ме убедиха да го сменя, новия беше монтиран на друго място, с нови маркучи, скоби и всичко необходимо - хареса ми резултата от монтажа, но придърпването на газ не успяха да преборят  Прави ми впечатление, че когато карам с равномерна скорост - примерно на 4-та - и подам газ, но не до край, се получава нещо като удар, сякаш при отваряне на дросела влиза само въздух, а горивото се забавя за някаква част от секундата.Това на газ, на бензин проблеми няма или са толкова леки, че не ги забелязвам.При плавно подаване на газ всичко е ОК,колата се развъта нормално и върви както на бензин. Мнението на газаджиите е, че има някакъв проблем със запалването - кабели, свещи, бобина - ама всичко това вече е сменено. За всеки случай върнах и старите свещи - обикновени NGK - защото бях с иридиеви, но няма никакава разлика.Само Реното на сина ми се сдоби с почти чисто нови иридиеви свещи  И к'о праим ся?
|
|
|
|
| Пон Юни 08, 2015 11:10 am |
|
|
|
Пламен Янев
Регистриран на: Вто Мар 12, 2013 5:21 pm Постове: 180 Местоположение: Търговище
Автомобил: Impreza Outback 2005;Оutback 2020
Телефон: 0894736253
Рейтинг: 181    
|
voneg написа: Главни заподозрени за сега са дюзите, защото май са възможно най-евтините Това твое твърдение е много вероятно.На колко пробег са ? п.с.Ако можеш да пробваш с други,някои газаджии имат оборотни,може да се прецени !
|
|
|
|
| Пон Юни 08, 2015 5:51 pm |
|
|
|