| Автор |
Съобщение |
|
antibalas
Автомобил: MY10 Legacy GT
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте колеги,
имам един проблем и се надявам с ваша помощ да го реша: колата ми я докараха от вън и пристигна с 2 ключа. Единия си е ОК, но на др. му липсва платката (мисля, че се казва транспондер) с двата бутона (lock/unlock) за дистанционно управление на централното. Чипа за имобилайзера също е наличен, т.к. паля без проблем. Разполагам и с две метални пластини с цифри, които предполагам, че са кодовете на имобилайзера и транспондера.
Въпроса ми е ако намеря др. ключ, като моя, дали ще е възможно да се "обучи" транспондера с кода за моя автомобил? Прикачам и снимка, как изглежда ключа.
Благодаря предварително за съдействието.
Прикачени файлове:
201403080143436242.jpg [ 23.65 KiB | Прегледано 382 пъти ]
|
|
|
|
| Сря Май 27, 2015 9:27 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
По тоя код могат да ти направят ключ с електрониката даже без да показваш оригиналния. Само документи за колата. Нямам идея обаче дали в СМТ могат(като официални би трябвало, ама ще е цифра). Имам силен ключар и мога да го попитам къде има такава техника.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Сря Май 27, 2015 11:02 pm |
|
|
|
antibalas
|
|
Плащане за подобна услуга при официален представител, по скоро не би имало финансова логика, т.ч. остава въпроса от първия ми пост. Така или иначе съм стартирал процеса - уикенда ще взема ключ от др. кола и ще потвърдя/отхвърля възможността да се "обучи" др.транспондер с кода за моя автомобил.
Ползвах търсачката и т.к. не видях подобна тема, се надявам малкия ми експеримент да е от полза за всеки, който може да изпадне в подобна ситуация.
|
|
|
|
| Чет Май 28, 2015 9:25 pm |
|
|
|
zevzek
Think. Feel. Drive.
Регистриран на: Сря Фев 18, 2009 11:36 pm Постове: 1849 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6
Рейтинг: 253     
|
|
_________________ If in doubt, FLAT OUT!
|
|
|
|
| Чет Май 28, 2015 9:33 pm |
|
|
|
topzizitop
Регистриран на: Пон Ное 24, 2008 10:51 pm Постове: 295 Местоположение: София Рейтинг: 209    
|
|
Колега, не разделяйте смислово "транспондер" и "имобилайзер" - това е едно и също нещо. Щом си палите с ключа, значи имате в ключа трансподера, който управлява имобилайзера. Другото с бутоните си е дистанционно за вратите и вградената аларма(когато има такава). То си е отделна система. Да, може да се обучи от друг автомобил, но да ви преместят в него и оригиналния трансподер. Така ще си имате напълно функционален ключ - и пали и отключва.
_________________ FORESTER 2.0R AT 158HP 2007 ГИ Romano Antonio LPG
|
|
|
|
| Чет Май 28, 2015 9:42 pm |
|
|
|
katlak
Регистриран на: Пет Мар 14, 2014 10:46 am Постове: 158 Местоположение: София
Автомобил: Forester SH 2.5X Premium 2011, AT
Рейтинг: 109  
|
Темата е интересна, и на мен ми се въртят подобни идеи в главата, чакам развитие с интерес 
_________________ https://promachines.bg/
https://www.facebook.com/Promachines.tools.bg/
|
|
|
|
| Пет Май 29, 2015 6:38 am |
|
|
|
quietriot
|
|
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Пет Май 29, 2015 7:40 am |
|
|
|
antibalas
|
В крайна сметка, нещата се оказаха лесни - намерих ключ от др.автомобил (от автоморга), сложих платката за управление на дистанционното в моя ключ и отидох при автоключар за да обучи всичко да работи нормално. След 5 мин. си тръгнах доволен с напълно функциониращ 2ри ключ. За инфо, доверих се на Ауто Локс, http://www.autolocksbg.com, които и др.колега беше реферирал по-горе.
|
|
|
|
| Съб Май 30, 2015 7:39 pm |
|
|
|