Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Булбар - Правила и разпоредби 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 416
Автомобил: Outback '99 AT, B14, 3.6 Executive
Рейтинг: 79
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

От доста време си търся информация за Булбар (Bullbar).
Днес се разтърсих за какви са причините да се слагат тези Билбари и от цялото това четене разбрах, че е с цел да се предпази автомобила от удар. В много страни като Америка, Канада, Исландия и т.н. са препоръчителни за жителите на райони със засилено присъствие на Лосове. В някои случаи е дори животоспасяващо за пътниците в автомобила. Виждал съм и на големи камиони да ги слагат също. Позицията на водача е доста по-висока от тази на автомобил, но никой не би искал целия камион да остане на пътя, заради повреда при сблъсък. Може би е доста несправедливо спрямо лосовете, но май нямат право на глас. Ние да сме живи и здрави, а пък лоса да му мисли......

В България колегите от OFFRoad-Bulgaria ги слагат на джипките, заради излизането си извън пътя и евентуалното блъскане в неподвижен предмет.

Целта на цялото това писание по-горе е да споделя с всички вас Европейската директива описваща изискванията относно "системите за предна защита в моторни превозни средства" както го описват те.

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/ ... 32005L0066

Аз общо взето се отказах от слагането на такова нещо. За нашите географски ширини и броя излизания извън пътя не намирам за разумно да се поставя такова средство. Прекалено много регулации, прекалено малко ползи. Определено ще нараниш пешеходеца повече с Булбар, отколкото без. Не, че ми се е случвало да блъскам когото и да е. Дано на никой четящ това не му се наложи да преживее подобна случка и от позицията на водач и от позицията на пешеходец. Да не говорим за факта, че трябва да се узакони едно такова допълнително монтирано нещо. И на границата с Турция ще те гледат като "лосове". Ще се искат подкупи... ами ти нямаш този документ, ами ти знаеш ли, че аз български не разбирам, ще трябва да е на турски..... дай едни 500евро... постой тука един-два-три-пет часа на границата.....

Дано съм бил полезен.

Поздрави,
Лазар

Прикачени файлове:
CELEX-32005L0066-BG-TXT.pdf [562.82 KiB]
50 пъти

Не карам пил и не пия карал.

... важно е да знаеш числата колко са ти...
 15
Пет Юни 12, 2015 2:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 216
Автомобил: Outback '10 2.5CVT,Outback '02 H6
Рейтинг: 252
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Струва ми се малко си се вкарал в излишни филми

А дали ако булбарът е "узаконен" ще нарани по-малко пешеходеца :-?

Поздравления за подбраното инфо :)
 3

Пет Юни 12, 2015 2:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Моят е оригинален от Субару ,а отделно е пластмасов който е по мек от бронята и може би предназначението да пази пешеходците и радиатора при по-лек удар.Дано не ми се налага проба. :beer:

Пет Юни 12, 2015 5:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 171
Автомобил: кален Outback H6 '01
Рейтинг: 30
От звездите одобрен
Отговори с цитат
А за какво ти е булбар и то не от оригиналните? Аз лично бих сложил оригинален, заради визията по-скоро. Ако е нещо друго ще ми се иска да е хубав, да има стойка за лебедка и да има къде да сложа още два халогена.

Сря Юни 17, 2015 10:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 356
Автомобил: Outback B13,H6
Рейтинг: 105
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не само на границата с Турция ще те гледат като лос,а и на канала за ГТП ще има затруднения.Истинския булбар е точно за това,което си описал по-горе.А и истинския булбар се нуждае от истинско захващане,за да изпълни предназначението си.Тия хромирани меки тръбички,които ги слагат на някой СУВ-чета и се държат на 4 кекави планчици дори при съвсем лек удар нанасят големи щети на самото мпс,подгъват се назад и съсипват бронята,решетката,радиатора и предния капак.За Суби май оригиналния е пластмасов,само за визия(то такива са разрешени за ползване ;) )Абе според мен правилно си се отказал от тая идея,ненужни главоболия ](*,) ,

Чет Юни 18, 2015 1:09 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема