Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 ГИ течна фаза 
Автор Съобщение

Постове: 162
Автомобил: Forester
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги.Напоследък имам проблем със зареждането на газ .При пипане забелязах ,че газовата бутилка доста загрява.Чудя се дали трябва да е така или имам проблем с помпата .

Нед Юни 14, 2015 4:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Като зареждаш газ ли загрява или като караш на газ?

Нед Юни 14, 2015 5:16 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 162
Автомобил: Forester
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
След като покарам повече от тридесет километра бутилката е топла и започват проблемите с дозареждането.Говорих с газаджия и каза,че помпата ,която е в бутилката загрява и това е причината да се затопля и повишаването на налягането е причина за невъзможността за дозареждане.Питам се ,дали е така и как е при другите колеги с течна фаза.

Нед Юни 14, 2015 6:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 231
Автомобил: Outback Touring XT VSI-3 DI
Телефон: 0898624058
Рейтинг: 373
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, опитай да разбереш дали има пряка връзка между повишаването на температурата и проблемите с дозареждането. Аз лично не съм обръщал внимание дали ми загравя помпата, но определено съм имал няколко случая на големи проблеми със зареждане на газ. Забелязал съм, че това се случва при по-топло време и като попаднеш на газстанции с проблемно налягане при пълнене. Последния случай беше драстичен: на газстанция на една от водещите вериги/синьо-бяла на цвят/, при абсолютно празна бутилка с много зор успяха да ми заредят едва 14л газ. Ако налягането на колонката е под 10 атм. ще имаш проблеми с дозареждане, в самата бутилка налягането е от този порядък, дори и по-високо при работила помпа точно преди момента на зареждане. Според мен загряването на помпата не е нормално, консултирай се с майстор работещ по такива газови уредби.

2017 Outback 3.6R LPi
2017 Forester XT 2.0DIT
2017 XV Crosstrek LPi
2010 Outback 3.6 LPi

Нед Юни 14, 2015 9:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Чак бутилката да загрее при толкова малко каране...не е нормално според мен.

Пон Юни 15, 2015 8:17 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 237
Автомобил: WRX Wagon
Рейтинг: 195
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Загряването не е само от помпата. При течната фаза горивната система е като при бензиновата и неизползваното гориво се връща обратно в бутилката, което пък се е загряло в двигателния отсек. От там вече имаш и по високо налягане в бутилката.
При мен е по същият начин бутилката се загрява до към 40 градуса. Случвало ми се един два пъти да не мога да дозаредя, но където ми инсталираха газоовата ме предопредиха за това. Така че или изчакваш малко да изстине или зареждаш на газстанции които са с малко по високо налягане.
И наистина има връзка между зареденото количество и топлото време(бутилка). Ако ти е празна бутилкат аи си карал на бенз преди това можеш да сипеш максималните литри но ако си карал до последно на газ ще заредиш по-малко. Това е поне което съм остановил от личен опит.
 30

Пон Юни 22, 2015 1:53 am
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 1100
Автомобил: Legacy 2,0 AT
Телефон: 0889808309
Рейтинг: 323
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Дюзите при течната фаза,именно за да е течна,а да не постъпи като изпарена,рециркулира,охлажда ги ,а с това отвежда топлината в бутилката. От там обемът в нея се загрява,което повишава налягането - може и да надхвърля 8 бара и имайки в предвид,че в Бг. зареждат с 9-12бара,а не както в Европа-та на 20 бара,то лятото си охлаждайте бутилките,за да можете да ги зареждате :D

Пон Юни 22, 2015 8:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 225
Автомобил: Forester SH 2.5XS, AT
Рейтинг: 63
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
... или както правя аз - зареждам само Пълно-Празно :idea:

Пон Мар 28, 2016 9:34 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 225
Автомобил: Forester SH 2.5XS, AT
Рейтинг: 63
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Само да вметна, че сега се сетих: Great Wall са с монтирано Vialle. Не знам кой модел е, но може би сервизът им има кадри, които да работят по тази система, ако някой има позиции в централат може да се възползва! :idea:

Пон Мар 28, 2016 4:30 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 338
Рейтинг: 20
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
По повод на охлаждането на бутилките имам малко може би смешен въпрос но съм нов в тази среда с газовите: Наистина ли е проблем лятото загряването и ако да помага ли затъмнението на стъклото на петата врата (трябва ли човек да се притеснява лятото при наличие на газова бутилка)?
Благодаря!

pradabg написа:
Дюзите при течната фаза,именно за да е течна,а да не постъпи като изпарена,рециркулира,охлажда ги ,а с това отвежда топлината в бутилката. От там обемът в нея се загрява,което повишава налягането - може и да надхвърля 8 бара и имайки в предвид,че в Бг. зареждат с 9-12бара,а не както в Европа-та на 20 бара,то лятото си охлаждайте бутилките,за да можете да ги зареждате :D

Сря Мар 30, 2016 4:31 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема