Отговори на тема
 Мени обороти 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 198
Автомобил: subaru outback 2.5
Рейтинг: 24
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

колата е аутбек 2,5 мотор 2005 г, автомат. При каране повече от 30-40 мин. когато съм на светофар колата започва да мени обороти / 550-800/.Това се случва, само ако мотора е натоварен на "д", ако изключа на "п" или "н" се нормализира. Така е и на газ и на бензин. Сменени са масло двигател, филтри, свещи, почистен е дросела / настроен с компютър после/, смених термостат. Мисля следващата ми стъпка да е реглаж на клапаните. Грешка ми дава само понякога П 0420 за лош катализатор, но незнам дали има нещо общо. Знам , че или катализатора е чао или втората ламбда сонда вече се е успала и трябва да се отдалечи от потока газове. Четя колата през ОБД и телефона. Прави ми впечатление съвсем малки корекций в дросела когато това се случва, но незнам дали е заради тях или те са следствие. Някакви идеи или човек сбъскал се с нещо подобно. :sos:

Сря Юни 17, 2015 10:24 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5904
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При мен се беше получило от заяждащ дросел. Понякога не затваря съвсем добре и TPS датчика започва да отчита 0%-2% както си седя на място и затова променя оборотите.
Опитай първо с почистване на дросела и реглаж на TPS-а. При мен не се получи и го смених с друг.

Сря Юни 17, 2015 11:29 am
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ще опитам и аз с подмяна тогава , защото го чистих дросела и уж преобучаваха . Въпросът ми е колега, и при теб ли го правеше като загрее или през цялото време ?

Сря Юни 17, 2015 12:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Като загрее и рядко го правеше. Хванах го именно с обд-то като видях че се мени дросела без да го пипам.

Сря Юни 17, 2015 1:09 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря колега , като го сменя ще пиша за резултата. :good:

Сря Юни 17, 2015 1:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Отговори с цитат
На мен пък ми се разкалибрираше тпс-а, поради не стегната контра гайка на механичния дросел. Ел дросел да се замърси толкова много ? И да не иска да затвори на 100%? 2% изобщо не е малко като отвор.

Сря Юни 17, 2015 3:33 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Как да разбера дали работи коректно дросела? Има ли стоиност която трябва да поддържа когато съм на "Д" с натисната спирачка . Различна ли е от тази когато съм на "п". Каква трябва да бъде по книга ? ](*,)

Сря Юни 17, 2015 3:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Отговори с цитат
Цитат:
Каква трябва да бъде по книга ?

Книгата ти чете ли я?

Сря Юни 17, 2015 3:59 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
1040 написа:
Цитат:
Каква трябва да бъде по книга ?

Книгата ти чете ли я?

Ако имаш предвид дали съм търсил тези стоиности за който питам, отговора е да. Свалих си книжката за моята от форума.
Но не намерих нищо.

Сря Юни 17, 2015 4:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Аз за механичен, ако ел не знам...

Сря Юни 17, 2015 4:15 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 51
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Здраво,колега !

И аз имам такъв "проблем" с моята машина.
Забелязах,че ако си на режим SPORT не го прави.Просто 10 метра преди да спреш мини на спортен режим и виж разликата.А като си на нормален режим опитай да раздвижиш волана по малко в ляво и дясно,когато почне да променя оборотите и се оправя.Не знам дали изобщо това е повреда,но все си мисля,че жълтурите нарочно са го направили така.

Поздрави!

Сря Юни 17, 2015 6:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
boian.kalchev написа:
Здраво,колега !

И аз имам такъв "проблем" с моята машина.
Забелязах,че ако си на режим SPORT не го прави.Просто 10 метра преди да спреш мини на спортен режим и виж разликата.А като си на нормален режим опитай да раздвижиш волана по малко в ляво и дясно,когато почне да променя оборотите и се оправя.Не знам дали изобщо това е повреда,но все си мисля,че жълтурите нарочно са го направили така.

Поздрави!

Ще пробвам тези неща колега, колкото и да ме изуми с поста си. Не знам дали в този случаи на друг режим означава , че имам проблем с кутията или не. Има резон в твоите думи за въртенето на волана , защото тогава при мен автоматично се вдигат оборотите , и според мен се променя положението на дросела.

Поздрави

Сря Юни 17, 2015 8:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема