Здравейте !
Идвам от Мазда форума ,където съм от 2009 година .
Преди два месеца закупих един Форестър SF - /09/2002 година,125 кончета .
По километраж е на 75 хил км .( реално,незнам колко са ! ) .
С чисто нови зимни и комплект АТ летни гуми .
Като я купувах ,гледах да звучи добре мотора , да няма омасляване и други основни неща - да няма
ръжди ( основното ) и съединителя да е ок !
Форестъра е внесен 2003 г . в БГ от Германия .По Вин излиза 07 / 2001 година ,производство !
Аз съм трети собственик на колата . Предпочетох да я закупя от собственик в БГ ,отколкото да стрелям
на сляпо, с автокъща.
Позвъних на обявата , видях колата ,покарах я километър - два ! След една седмица я прехвърлих .
Това е от първият оглед на Субару ,който направих ! Просто се качих и се усмихнах широко !
Решил бях ,какво търся - ръчни скорости ,без турбо ,без газ ,без теглич , обслужена .
Е ,това с обслужена не се получи !
Впоследвие ( добре ,че съм "Тома неверни" и се ровя да си проверя ) се наложи и смених всички
филтри , масла ,ангренаж - комплект с водна помпа , атф ,антифриз въпреки че бяха " уж "
на 10 -11хил км .Ремъка беше със следи от разбита ролка или не добре сложен ; маслото в скоростите не беше на ниво ,антифриза и атф -а бяха ........................
Колата я взех с един ключ ( другите ги нямаше ) и уж платено каско до 11 / 2015г. Впоследствие
разбрах ,с колко е трябвало да сваля цената !
( Ваденето на ориг. ключ с обучението ми излезе 280 лв.+ 225 лв. за вноска по каското ).
Интересното при тази кола е :
- с оригиналните пистови ремъци ,панели ,калници ,фарове,частите по окачването .т.е няма удари
( поне по стикерите ,фабрична маркировка и следи от разглобяване ) ;
- сменено крайно гърне / ново / , останалата част от генерацията си е заводската ;
- сменени накладки ,без дисковете и спирачна течност ;
- има ролбар и антикрило ,но няма подгряване на огледалата ???
- сменено е предното стъкло , а дали е имала подгряване там ???
- двоен дин радио Кларион ( работи отлично за тези години ) ,т.е. панела с бутона " bright " го няма ;
- ел . инсталция работи без забележка ,вкл . и панорамното ;
(ремонтирах си часовника

по ръководството от форума ) ;
- беше мръсна ,ама много и в същото време няма петънце ръжда отдолу
( с изкл. на някой друг шеф по носачите , който съм обработил );
-цялата е пръскана с някаква паста на восъчна основа ,вкл. и двигателя
( разглобих и прегледах цялата кола ,вътре и вън ; под седалки ,мокет , панели ) ;
- измих мотора от пастата и " светна " ( не се разчиташе нищо по него от мръсотия ) - голяма грешка !!!
- отвън се оказа ,че е пребоядисвана ( няма лошо ) 2014 година ,най-вероятно от градушката !
Качеството на изпълнението си пролича на третата автомивка ( явно защо е била мръсна като света ) .
Хвърчи лаковото покритие по фугите на декоративните панели ,та стой ,че гледай !
Застрахователите ми го обявиха като "претърпяла частично обновяване " ;Ако има претенции е трябвало предишният собственик да ги заяви !
- не тресе ,не придърпва и други болести като разходи на масло течове ....
- разхода на бензин е отличен за момента ( на 260 км преход ,с постоянни 90 -100 км /h = 18 л А95 ) ;
Градско не съм го засичал ,защото я карам на много къса дистанция - 2 км в посока ,но като гледам е
около 14 - 16 л .
Благодарности на всички писали във форума по темите с обслужването на Субару Ej202 !
Много ми бяха полезни ,защото колата беше без сервизни книжки !
Ако някой колега от София си познае колата или знае нещо за нея може да пише или да мине, да пием
по бира

Аз съм около КАТ или ОМВ - Мусагеница !
II P.S. Латино сериала ,който се е заформил във форума относно кой,къде ,
с какви масла ,какъв мотор е строшил , също съдържа ценна информация за новите членове на
форума , относно сервизите и работа в тях !
Разписах се ! Поздрави на всички !
Снимки :
https://drive.google.com/file/d/0BwbZC4 ... sp=sharinghttps://drive.google.com/file/d/0BwbZC4 ... sp=sharinghttps://drive.google.com/file/d/0BwbZC4 ... sp=sharing