Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Как да спестим някой лев от регистрация на МПС 
Автор Съобщение

Постове: 2
Автомобил: Subaru Legacy
Рейтинг: 68
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте колеги!
още един фен на Subaru от скоро щастлив собственик на Legacy 2.2 1993 :cool:

Като съвсем нов във форума ще се включа с малко полезна информация с която се сблъсках днес при регистрирането на колата, за някои от вас може да не е нищо ново, но за тези които е, би било полезно.
По точно таксата която плащаме за регистрация на МПС (предполагам и за друг вид услуги в КАТ), която в нашия град е около 60лв. (предполагам навсякъде) и е толкова само ако си платиш на гишето на банковия клон (в случая unicredit) както правят повечето (всички) потребители които не знаят. НО ако си платиш с дебитна карта на гишето в халето където подаваш документите, таксата е доста по малка, в случая аз платих 38.92лв всичко, докато другите с които говорих на опашката бяха платили по 58лв. за същата услуга. Оказва се че банката взима комисионна за тази услуга, която както виждате не е малка, правете си извода. Дори си направих труда след цялата процедура да ида до клона на банката към която съм, да проверя дали не са ме таксували нещо допълнително за трансакцията, оказа се че НЕ са, това което пише на касовия бон е това което съм платил до стотинка. Доколкото разбирам тези такси може да се плащат предварително и чрез easypay... а да не говорим какъв овчарски скок им направих без да искам на другите преди мен на опашката, че докато те се блъскаха пред банковия клон за дарения, аз вече си чаках номерата..
Надявам се с тази информация да съм ви полезен, и заедно да забием още един пирон в кофчега на банките иззедници, че като гледам колко 20-ци се бяха наредили около мен на опашката, лошо ми стана
:facepalm:

А Субаруто тепърва го чака мноооого огъъъъъън, и тук таме някой чарк за смяна за което ще се обръщам към вас :beer:
 68

Пет Юни 12, 2015 3:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 496
Автомобил: Subaru Outback B14, 2.5 AT 2010
Телефон: 0895674665
Рейтинг: 145
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Евала за информацията! Като се замисля и аз съм можел да мина по този начин, ама от къде да знам :-? :beer: :beer: :beer:

Subaru Outbаck IV, 2.5 АТ 2009, 2025-...

Пет Юни 12, 2015 3:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
=D> Затова е този форум да си бъдем полезни като колеги.Само безаварийни с новата придобивка ,това е марката. :subaru:

Пет Юни 12, 2015 5:49 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 561
Автомобил: Legacy 3.0R 2006
Рейтинг: 325
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Чарковете които иска да сменя колегата са повече глезотия отколкото наложителни! Огън в цилиндрите! ROFL Полезна инфо и то не само за нашия форум! :beer:

Пет Юни 12, 2015 11:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 773
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84
Отговори с цитат
moa написа:
ако си платиш с дебитна карта на гишето в халето където подаваш документите
в София, Варна, Пловдив може и да има пост терминали, но повярвай в по малките градове няма!!! Педерастка държавица с педерастки управници пълна с овци свикнали да ги тъпчат и да си мълчат.......това е резултата да не говорим каква прееб@вка е пък екотаксата...

Нед Юни 21, 2015 9:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 433
Автомобил: Outback H6 B13, Forester SG 2.5XT
Телефон: 0894414176
Рейтинг: 162
Отговори с цитат
momcho2000 написа:
moa написа:
ако си платиш с дебитна карта на гишето в халето където подаваш документите
в София, Варна, Пловдив може и да има пост терминали, но повярвай в по малките градове няма!!! Педерастка държавица с педерастки управници пълна с овци свикнали да ги тъпчат и да си мълчат.......това е резултата да не говорим каква прееб@вка е пък екотаксата...

В малки градове няма пунктове за регистрация колега, понеже са позиционирани само в областните такива, и системата е една за всички пунктове, така че навсякъде би трябвало да може, друг е въпроса дали на служителите им се занимава или им е по-лесно да те пуснат по пързалката.
Поздрави :beer:

Вто Юни 23, 2015 9:23 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
moa написа:
Здравейте колеги!

Като съвсем нов във форума ще се включа с малко полезна информация с която се сблъсках днес при регистрирането на колата, за някои от вас може да не е нищо ново, но за тези които е, би било полезно.
По точно таксата която плащаме за регистрация на МПС (предполагам и за друг вид услуги в КАТ), която в нашия град е около 60лв. (предполагам навсякъде) и е толкова само ако си платиш на гишето на банковия клон (в случая unicredit) както правят повечето (всички) потребители които не знаят. НО ако си платиш с дебитна карта на гишето в халето където подаваш документите, таксата е доста по малка, в случая аз платих 38.92лв всичко, докато другите с които говорих на опашката бяха платили по 58лв. за същата услуга. Оказва се че банката взима комисионна за тази услуга, която както виждате не е малка, правете си извода. Дори си направих труда след цялата процедура да ида до клона на банката към която съм, да проверя дали не са ме таксували нещо допълнително за трансакцията, оказа се че НЕ са, това което пише на касовия бон е това което съм платил до стотинка. Доколкото разбирам тези такси може да се плащат предварително и чрез easypay... а да не говорим какъв овчарски скок им направих без да искам на другите преди мен на опашката, че докато те се блъскаха пред банковия клон за дарения, аз вече си чаках номерата..
Надявам се с тази информация да съм ви полезен, и заедно да забием още един пирон в кофчега на банките иззедници, че като гледам колко 20-ци се бяха наредили около мен на опашката, лошо ми стана

А Субаруто тепърва го чака мноооого огъъъъъън, и тук таме някой чарк за смяна за което ще се обръщам към вас :beer:

Колега уточни само за нов внос ли говорим или за смяна на регистрация, защото аз във Варна платих 38лв. за регистрация на бека (нов внос), а по спомен от миналата седмица, смяна на номера е 24-28лв. за какво точно ви вземат тия пари?
Аз плащам само в брой на каса, в нашия кат не са с Уникредит, но от Септември миналата година таксите паднаха драстично.!!

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"

Вто Юни 23, 2015 9:33 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 773
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84
Отговори с цитат
Явно "по малки градове" е разтегливо казано, имах предвид Видин, преди време взех кола от Враца там също нямаха, а и колегата е прав преди дни за смяна на собственик дадох нещо от сорта на 20-25лв. а в началото на годината около 40 за регистрация на кола нов внос отделно ме избушиха с екотаксата 265....

Вто Юни 23, 2015 8:26 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1340
Рейтинг: 426
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Миналата седмица регистрирахме две пистарки :cool: (КАТ-Бургас), на гешето (ЦКБ) не обработват карти (дебитни, кредитни, златни, платинени, без/с лимити и т.н.), само кеш. Няма и АТМ устройства. За превода към банката, таксата беше 3 лв. на парче :beer:

Вто Юни 23, 2015 9:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2
Автомобил: Subaru Legacy
Рейтинг: 68
Отговори с цитат
steling написа:
moa написа:
Здравейте колеги!

Колега уточни само за нов внос ли говорим или за смяна на регистрация, защото аз във Варна платих 38лв. за регистрация на бека (нов внос), а по спомен от миналата седмица, смяна на номера е 24-28лв. за какво точно ви вземат тия пари?
Аз плащам само в брой на каса, в нашия кат не са с Уникредит, но от Септември миналата година таксите паднаха драстично.!!

В случая за нов внос става на въпрос, но доколкото разбрах това важи за всички услуги на кат, ако си плащаш на място в кеш винаги е по-скъпо. Просто банките си имат някакви тарифи за трансферите като посредници :pardon:
Също така разбрах че може да се плати за дадена услуга и чрез easypay директно на сметката на кат, като няма надценка както при банките. това не съм го проверил лично, но няколко човека ми го потвърдиха..
За това че таксите са паднали е така, навсякъде, но пак има разлика според това как ще ги платиш.
А във Варна там където плащаш в брой на каса клон на банка ли е? или може да са направили гише за плащане директно в сметката кат, което според мен би трябвало навсякъде да е така, просто трябва да назначат един касиер..
и аз платих 38.92, но докато чаках да ме регистрират питах много хора, и те бяха платили по 58...

Пон Юни 29, 2015 1:24 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 3414
Автомобил: wilderness outback
Телефон: 0877 40 43 30
Рейтинг: 613
Отговори с цитат
Клон на банка е :) КАТ не вземат пари на ръка (освен по улиците като те спрат )

Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"

Пон Юни 29, 2015 8:02 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 433
Автомобил: Outback H6 B13, Forester SG 2.5XT
Телефон: 0894414176
Рейтинг: 162
Отговори с цитат
Те скоро и с преносими АТМ-и може да ти ги вземат тези дето сега са "на ръка" като клипа за просяците в Дубаи ROFL
И други услуги от МВР-то могат да се плащат с карта през АТМ директно на гишето, като съм свидетел на плащане за преиздаване на книжка и лично съм плащал такси в служба " КОС "
В easypay се плащат глоби от КАТ без проблем с минимално оскъпяване, ако не и никакво ( не помня вече )
Номера е да се пробва в съответното РУ дали има такава опция, че явно не е навсякъде достъпна :pardon:

Сря Юли 15, 2015 3:00 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 194
Автомобил: Legacy 2.5 manual
Рейтинг: 26
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
В КАТ-София нямаше POS. Всичко само кеш.
Хем пробвах че нямах и се наложи да търся да търся банкомат навън. Мафия си е с тая конкретна банка, както и с екотаксите.

Пет Авг 14, 2015 10:01 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема