|
Страница 1 от 1
|
|
Subaru Impreza - подръжка, разходи за ремонти ?
| Автор |
Съобщение |
|
Vencii_ven
Автомобил: opel - astra - G
Рейтинг: 0
|
|
здр, наближава време да сменям автомобила си най-вече защото ръждяса здраво (както може би се досещате говоря за опел астра G), а винаги са ми харесвали импрезите и сега се колебая дали да си взема Impreza или Astra H , и двете ценово вървят около 7000 - 8000лв. за около 10 и +10 годишна кола. Интересува ме поддръжката на Impreza дали ще е по скъпа от тази на Astra, говоря за нормалните неща ремъци ролки, масла филтри, спирачки дискове накладки, по окачването шарнири, носач, кормилни накрайници. Като цяло модела има ли слаби места които се ремонтират скъпо. Колата 100% ще и се сложи газов инжекцион, пътувам до работа по 50 километра в посока и като цяло търся не много харчещ модел. Малките двигатели на Impreza много ли са спънати наистина, при положение че досега съм карал Astra със 75 коня на 1200кг. купе. Не очаквам от 1,5 или 1,6 Impreza да е самолет, но поне да не е такъв умрелък като опела. Благодаря предварително за отделеното внимание, всяко мнение ще ми е от полза
|
|
|
|
| Чет Юли 02, 2015 3:30 pm |
|
|
|
Vmax
|
|
| Чет Юли 02, 2015 4:28 pm |
|
|
|
Alxx
|

Станиславе, не се сърди, ама ми е събрат като гледам.
Скив сега: Минах от Астра ф на Импреса. Разделям нещата по плюсове и минуси. Минуси: Астрата е без пари като поддръжка - всичко по 2лв, здраво и нисък разход на алтернативни горива. Субару не е баш икономично, малките мотори са "умрели" на вървене и някои ремонти са ужасни като разход. И двете спират еднаквно лошо със стандартни спирачки. И двете ръждясват поравно зле. Не е ли гледана - греда. Плюсове: На астрата се изчерпват с посочените горе - ниските разходи. Субару бие с товароносимост(ако е комби), проходимост(е, нема такава в лека кола) и возия. Освен това, боксерът е за фенове до гроб, не е за всеки. А, да, забравих - астрата рядко прави ядове с железата, за разлика от електрониката(ако не броим ръждата), а гледаното Субару няма ядове и с електрониката. Окачването не е от евтините, но е безобразно здраво и трудно се чупи. Моята е на 230 000 и още е с оригиналните шарнири и накрайници. Консумативите около мотора и трансмисията са доста по-скъпи от тези на Опел-а. Двете коли нямат ама нищо общо. Реши разумно дали наистина го искаш.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Чет Юли 02, 2015 10:58 pm |
|
|
|
Vencii_ven
Автомобил: opel - astra - G
Рейтинг: 0
|

Alxx написа: Станиславе, не се сърди, ама ми е събрат като гледам.
Скив сега: Минах от Астра ф на Импреса. Разделям нещата по плюсове и минуси. Минуси: Астрата е без пари като поддръжка - всичко по 2лв, здраво и нисък разход на алтернативни горива. Субару не е баш икономично, малките мотори са "умрели" на вървене и някои ремонти са ужасни като разход. И двете спират еднаквно лошо със стандартни спирачки. И двете ръждясват поравно зле. Не е ли гледана - греда. Плюсове: На астрата се изчерпват с посочените горе - ниските разходи. Субару бие с товароносимост(ако е комби), проходимост(е, нема такава в лека кола) и возия. Освен това, боксерът е за фенове до гроб, не е за всеки. А, да, забравих - астрата рядко прави ядове с железата, за разлика от електрониката(ако не броим ръждата), а гледаното Субару няма ядове и с електрониката. Окачването не е от евтините, но е безобразно здраво и трудно се чупи. Моята е на 230 000 и още е с оригиналните шарнири и накрайници. Консумативите около мотора и трансмисията са доста по-скъпи от тези на Опел-а. Двете коли нямат ама нищо общо. Реши разумно дали наистина го искаш. Благодаря колега, много полезен отговор. Знам че ако изчета половината форум ще добия представа как стоят нещата със подръжка на субару, но просто не разполагам с толкова свободно време.
|
|
|
|
| Съб Юли 04, 2015 8:58 am |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|