Отговори на тема
 Решение за резервна гума на Forester 
Автор Съобщение

Постове: 16
Автомобил: Forester 2.0X
Рейтинг: 3
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

Реших да пусна темата, тъй като има доста газифицирани форестъри и мястото за резервна гума винаги си остава проблем. Специално това решение съм го виждал на още едно фори , но не можах да намеря собственика за повече информация. Разглеждал съм и доста USA форуми , но там компонентите са доста по-достъпни.

Естествено, доста по-евтиният вариант е патерицата , но за мен не е особено надежден (освен, ако не аварираш на магистрала). Решението се състои от следните компоненти:

1. Напречни греди (тук избора е доста голям и като модели, и като цени)
2. Товарна скара (тук избора въобще не е голям , като цяло открих едно единствено място в София и от двата имащи модела беше останала една бройка.
3. Механизъм за захващане на гумата към скарата ( тук няма избор , никъде не съм видял да се предлага , освен ако не е фирма за оф-роуд оборудване , но там трябва да се направи и къстъм скара + захващане и цените са много дебели. Механизма , който аз ползвам е от части по моя идея и правен от стругар, доста добре се получи , но си изисква читав майстор. )

Прилагам няколко снимки и нека ако има колеги с други решения да ги пуснат в темата.

Прикачени файлове:
001.jpg
001.jpg [ 1.76 MiB | Прегледано 851 пъти ]
002.jpg
002.jpg [ 1.58 MiB | Прегледано 851 пъти ]
003.jpg
003.jpg [ 1.36 MiB | Прегледано 851 пъти ]
004.jpg
004.jpg [ 1.78 MiB | Прегледано 851 пъти ]
005.jpg
005.jpg [ 1.87 MiB | Прегледано 851 пъти ]
 3
Съб Юли 04, 2015 12:56 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 225
Автомобил: Forester SH 2.5XS, AT
Рейтинг: 63
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Браво за конструкцията, изглежда надеждна! Само можеш да включиш и един калъф за гумата - против климатични влияния. Така обаче нещата със захващането се променят.
Аз се чудя за варианта ремкомплект за гума и компресорче - виждал съм ги много по Европата, на коли с фабрично газ...
:-?

Съб Юли 04, 2015 2:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 460
Автомобил: Forester 2,5 XT AT
Рейтинг: 57
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И на мен резервната гума ми е проблем. Заема ми целия багажник.

Комплектите за гуми и т.н не ми звучат атрактивно зщаото ми се случва да скачам в големи дупки, а и ако излезеш от пътя е силно вероятно да срежеш някъде гума и тогава какво правим ?
Мислех да купя патерица от импреза или легаси и да сложа по-висока гума ( да кажем от каптива), но нещо инвестицията става много голяма и се губи смисъла.

Поздрави за темата! Решението ти определено изглежда доста добре.
Как се чува на извънградско със скорост от 140 + км/ч?

Съб Юли 04, 2015 7:45 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 16
Автомобил: Forester 2.0X
Рейтинг: 3
Нов фен
Отговори с цитат
Мерси Колеги ,

Ами в интерес на истината не съм я карал още извънградско , защото вчера успяхме да завършим всичко. Като цяло производителя на товарната скара (cruz) дава макс. скорост 130 км/ч , което според мен си е оптимално и като скорост за пътуване. Ще пробвам след 20 дни и ще пиша. Аз съм виждал тулета скари със споилери , но там цените са от друго измерение и със сигурност тр да се поръчват за Бг.

Нед Юли 05, 2015 9:22 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема