Отговори на тема
 Новак с Legacy и няколко въпроса 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 367
Автомобил: Legacy MY07 H6, '25 320d xDrive
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте,
първо Субару ми е има няколко неща, които ме притесняват. Пробвах с търсачката, но или не съм й свикнал или не е писано по темата.

1. Стрелката за температурата умря. Вчера след около 100 км кротко каране спрях да запаля цигара и като запалих отново стрелката не помръдна. Загасих, изчаках малко запалих отново и се вдигна с леки тласъци до работна температура. Тази сутрин на студен двг. синята лампа (за студ. двг.) си светна и след 1-2 км изгасна нормално, но стрелката си остана закована долу. В задръстванията тествах с гасене и палене, но не мърда ](*,) Миналата седмица е докарана на ход от Германия и аз успях да й навъртя около 500 км преди да се прояви проблема.

2. Не е болка за умиране, но може да има връзка с горния проблем. При даване на контакт не сработва "initial movement"-а на стрелките. Единствено леко подскача стрелката на оборотомера, колкото да отлепи от крайно долно положение, без значение дали е активирана или деактивиране функцията от менюто "Meter settings". След това изглежда нормално всичко, лампите по таблото си загасват последователно.

3. Не успявам да подкарам и cruise контрола. На контакт свети нормално, но в движение, без значение скоростта (и при 60 км/ч и при 160 км/ч) не се включва, лампата също не светва. Четох в упътването, че може да се деактивира със задържане бутона на волана при подаване на контакт и палене. Това сработва защото при движение си минага "cruise" на таблото известяващо, че е деактивиран.

Имам някакво съмнение, че софтуерно е ръчкано по нея защото не ми сигнализира за коланите, което е супер, но описаните горе неща ме притесняват, особено първото.
Ще съм благодарен за всяко мнение и/или съвет!

Вто Юли 07, 2015 9:37 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Лично виждане по въпроса:
Някой е барал таблото(я, километраж, я, крушки да смени...) и някоя букса/маса не е сложена добре или не са стегнати винтчетата на приборите. Не виждам друга връзка между посочените проблеми. Ако играе софтуер в управлението им(не съм запознат), може да се е ошашкал и да се наложи да потърсиш добър диагностик в някой от "белите сервизи".

Вто Юли 07, 2015 9:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 367
Автомобил: Legacy MY07 H6, '25 320d xDrive
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Благодаря за мнението, спортното окачване я подруса достатъчно та като нищо ако не е било нещо щракнато добре може да се е откачило. Ще сваля таблото днес след работа да огледам положението отзад.
За круиза порових и малко чужди форуми, че не намерих инфо за бушони и се оказа, че се управлява от ECU-то или поне аз така разбрах. Откачане на клемата на акумулатора за по-дълго време води ли до ресет? Радиата на тия коли с код ли са? Има ли нужда да се обучават след това ел. стъкла и разни други ел. уреди.

Извинявам се ако изсипвам много въпроси наведнъж, но освен, че ми е първо Субару ми е първа японка. Имал съм няколко форда и едно рено до сега. Не намирам много общо между тях освен, че са на четири гуми и имат по четири врати ROFL

Вто Юли 07, 2015 3:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема