Отговори на тема стр <  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  >
 Air (Pneumatic) suspension - обичайни проблеми Legacy 99-03 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 879
Автомобил: Legacy 2.5 AT '01
Рейтинг: 136
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И при мен е подобно положението, но с предно дясно колело.
Имам предположения, че проблема е или в "О" пръстенчето към клапана или самия клапан не затваря добре понякога поради някаква причина (влязло боклуче, лоша връзка, студена спойка или каквато и да е друга ... )
Ще ми се да вярвам, че не е самата възглавница, защото се случва и по 2 седмици да не изпуска въобще.

Пон Мар 16, 2015 5:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
За възглавници сте и двамата.

Пон Мар 16, 2015 8:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 42
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5 Limited
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
За възглавница и аз така си мисля но.....
Снощи я вдигнах на хайд и а оставих не мърда, така ще си стои цяла седмица.
Ако е от възглавницата би трябвало и сега да падне , но не.
А между другото предните могат ли да се въртят - дясната да се сложи на мястото на лявата.

Вто Мар 17, 2015 8:53 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
nikopanov написа:
За възглавница и аз така си мисля но.....
Снощи я вдигнах на хайд и а оставих не мърда, така ще си стои цяла седмица.
Ако е от възглавницата би трябвало и сега да падне , но не.
А между другото предните могат ли да се въртят - дясната да се сложи на мястото на лявата.

когато я вдигнеш, няма да падне или шанса намалява защото гумата се изпъва , колкото е по сгъната толкова повече спада защото се отварят пукнатините в гумата , през ноща става студено и гумата се свива още повече и под тежеста на колата възглаваницата се смачква на принципа и изпуксането на плажна толпка нкарая като я притискаш да изпусне въздуха.

Пътя сме го описали , Вабонти ООД и рециклиране, купуването на втора ръка не е решение защото много скоро и те ще спаднат и накрая пак ще рециклирате, сега септември моите ще направят 2 години рециклирани без проблем.

Да могат да се въртят предните като ме мести само ухото на маркуча на спирачката.

Вярвайте ми и двамата аз съм богът на въглавниците , хахаххахахаха. ROFL

Вто Мар 17, 2015 4:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 42
Автомобил: SUBARU Legacy 2.5 Limited
Нов фен
Отговори с цитат
"Да могат да се въртят предните като ме мести само ухото на маркуча на спирачката." - Това изисква ли някакви по специални умения и знания или всеки майстор по окачването ще се справи. Сигурен си в това нали. Щото аз имам проблем с лявата а си намерих дясна рециклирана на добра цена от един колега от форума. Той ми каза същото.
Ако има нещо по специфично да ми обясниш ако е възможно.
Благодаря предварително за оказаната помощ и дадените съвети.

Сря Мар 18, 2015 11:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
nikopanov написа:
"Да могат да се въртят предните като ме мести само ухото на маркуча на спирачката." - Това изисква ли някакви по специални умения и знания или всеки майстор по окачването ще се справи. Сигурен си в това нали. Щото аз имам проблем с лявата а си намерих дясна рециклирана на добра цена от един колега от форума. Той ми каза същото.
Ако има нещо по специфично да ми обясниш ако е възможно.
Благодаря предварително за оказаната помощ и дадените съвети.

Обясних ти на лични ако има драми 0889 197 180 Васил

Сря Мар 18, 2015 11:31 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 196
Автомобил: Freelander
Рейтинг: 6
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Здравейте, колеги!

Един приятел смени въздушното окачване на Легасито с нормално. Следва ли да смени и фаровете, защото за нормално окачване трябва да има копче за регулиране на височината на фаровете в купето, а в момента такова копче няма?

Ще съм благодарен, ако някой може да обясни, как стоят нещата:)

Поздрав!

Вто Юни 30, 2015 12:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ако не бият високо , не

Вто Юни 30, 2015 12:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 59
Автомобил: Forester 01 125кс /Justy 1.3 99
Телефон: 0883447072
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги ! Поизчетох доста от темата и форума и не намерих никъде на кои Легасита е слагано въздушно и на кои нормално окачване.Извинявам се ако го има някъде и съм пропуснал.Насочил съм се към Легаси комби фейслифт модела 01-03 ръчна кутия 2.0 125 кс и държа да е на нормално окачване.Слагано ли е на този модел ? И един въпрос извън темата Легаси . Слагано ли е въздушното на Форестър 99-2002? Благодаря предварително ако някой отговори ! =D>

Вто Юли 07, 2015 3:05 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Не и за двата ти въпроса.

Вто Юли 07, 2015 6:16 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 11
Автомобил: Legacy 2.5 AT 2000
Телефон: 0883366169
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,

както при повечето хора с такова окачване дойде и моят ред.

Възглавниците са ОК, уж ги провериха и казаха че от тях няма теч, но всяка сутрин я намирам долу ( само отпред ) и вече като изгася и сляза не се чува "съскането", което си се чуваше от освобождаването на излишното налягане. Това ме наведе на мисълта че проблема е в клапаните. Демонтирах цялата история - компресор с клапани и видях че не са в много добро състояние (само външно за сега). Ще сменя всички О-пръстени за да е сигурна там работата, но въпросът ми е дали тези клапани подлежат на някакъв ремонт или вариянта е само нови? Компресора изглежда наред, както е в крайно долно положение за около минута си я вдигаше, но преди няколко дни това спря да се случва. След запалването на двигателя компресора въобще не прави опит да я вдигне, но когато цъкна бутона за " HI " положение, си се включва и си помпи до крайното горно положение, но когато го натисна пак не изпуска нито един от амортисьорите. Това ме наведе на мисълта, че проблема е точно в този клапан за изпускането. Това води до следващия въпрос - дали накой има налични тези клапани в добро състояние и дали се предлагат нови някъде? Вариянт е също и директно цялото "желязо" - клапани, компресор и всичките му неща там.

А дали може да е някъде по датчиците за ниво проблема, при положение че се вдига нормално до горната позиция, а после не се спуска въобще?

При On-Board диагностиката на модула даде грешка №8 Solenoid Valve (left rear) - Output from solenoid valve continues for 10 minutes, което по някакъв начин е свързано и с клапана за изпускане, но не ми е много ясно как точно.

Колата е Легаси 2.5 2000г.

EDIT: Също така, ако подлежат на ремот и някой се занимава с това, да драсне едно съобщение да се разберем евентуално да изпратя цялото "нещо"?

Предварително благодаря за отговорите, както и за евентуалните предложения и решения на проблема.
Поздрави!

Пон Юли 20, 2015 9:43 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Самият разтоварващ клапан е хванат над компресора и е отделно от другите 4 , които са на една шина.
Щом не чуваш следа загасяне на мотора , разтоварването , той явно не работи коректно и е блокирал в някакво състояние,отоворен или затворен .
За ремонт незнам дали някой прави , аз поне не съм чувал, иначе всеки един клапан е соленоид , така че грешката точно това ти показва.
Аз моя го разтоварващ го смених , дори смених цялата шина с компресора и клапаните.
Вариянта е да търсиш втора ръка по моргите, такива със изпуснали възглавници и да купиш цялата шина, тъпо е да я раглобяваш.
цената е 100 лв ако работи , другото е грабеж.
грешката ти е задна лява възглавница, което е един от 4 те клапана на шината, но те отговарят за нивата, а не за разтоварването , то се прави от 5 тия, който е над комресора, че са свързани е ясно.

Аз имам едни работещи 4 клапана в мазето мога да ти ги дам за проба.

Пон Юли 20, 2015 11:13 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 11
Автомобил: Legacy 2.5 AT 2000
Телефон: 0883366169
Нов фен
Отговори с цитат
quietriot написа:
Самият разтоварващ клапан е хванат над компресора и е отделно от другите 4 , които са на една шина.
Щом не чуваш следа загасяне на мотора , разтоварването , той явно не работи коректно и е блокирал в някакво състояние,отоворен или затворен .
За ремонт незнам дали някой прави , аз поне не съм чувал, иначе всеки един клапан е соленоид , така че грешката точно това ти показва.
Аз моя го разтоварващ го смених , дори смених цялата шина с компресора и клапаните.
Вариянта е да търсиш втора ръка по моргите, такива със изпуснали възглавници и да купиш цялата шина, тъпо е да я раглобяваш.
цената е 100 лв ако работи , другото е грабеж.
грешката ти е задна лява възглавница, което е един от 4 те клапана на шината, но те отговарят за нивата, а не за разтоварването , то се прави от 5 тия, който е над комресора, че са свързани е ясно.

Аз имам едни работещи 4 клапана в мазето мога да ти ги дам за проба.

Благодаря за предложението, първо ще потърся направо да си купя комплект, а ще се разберем ако се наложи да взема излишните ти само за пробата. Лошото е че в района като отида в някоя морга и кажа " Субару " ме гледат все едно търся части за Ферари, но се надявам поне някой от форума да има такива части. :)

Пон Юли 20, 2015 11:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Дарин -изпитателят преди имаше , според него много читав компресор , ако не го е продал звъни и питай , но цената е 100 лв макс!

Пон Юли 20, 2015 12:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
След почти 2 години след рециклирането предна лява почна да изпуска, ако е в нормално положение, мързи ме да я сваля и да я нося на владо да видим кое тръгнало, но според мен е гумата, защото ако е на хай си седи и не мърда.

Не е болка за умиране ;) пътя сме го играли много пъти, споделям за инфо.
Чух се със Владо каза че почти нямал рекламации , но аз явно съм от почти-то :).

Сря Юли 22, 2015 11:38 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
quietriot написа:
След почти 2 години след рециклирането предна лява почна да изпуска, ако е в нормално положение, мързи ме да я сваля и да я нося на владо да видим кое тръгнало, но според мен е гумата, защото ако е на хай си седи и не мърда.

Чух се със Владо каза че почти нямал рекламации , но аз явно съм от почти-то :).

Колко често започна да го прави? ;) Всеки път като я оставиш за 1-2 ч. или за цяла нощ изпуска?

Сря Юли 22, 2015 2:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
takev написа:
quietriot написа:

Колко често започна да го прави? ;) Всеки път като я оставиш за 1-2 ч. или за цяла нощ изпуска?

Ееее ако беше за един два часа одавна да съм отишъл до Владо, за цяла нощ спада и то невинаги ако има по голямата темпратурна разлика само, главно от свиването явно натежава колата и не устисква на напъна и изпуска от някъде.

Сря Юли 22, 2015 2:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ще чакаме Update на ситуацията значи ;) Да кажеш какво е било! ;)

Сря Юли 22, 2015 9:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Септември мисля да го чопля, но 99% е гумата.

Сря Юли 22, 2015 10:44 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 16
Нов фен
Отговори с цитат
И аз да се оплача в тази тема, макар че вероятно знаещите и опитни колеги ще ми отговорят че съм за възглавници...

Собственик съм на Субару Легаси от доста скоро и разбира се много му се радвам. Но честно казано съжалявам, че го взех с това въздушно окачване. Да, наясно съм с предимствата, но направо си мечтая за едни пружини. За съжаление не мисля да направя преход към нормално окачване, тъй като за кола от 4000-5000, не бих инвестирал 1500 лв в окачването.

Специално моето Суби си стои гордо право, когато го припалвам пред блока. Дори с бутона се вдига още по-високо и както казва един съсед... "То направо като джип бре!".

Но откакто го регистрирах и започнах да го карам с удоволствие, картинката коренно се промени. След около 10-15 минути каране сваля предницата драстично. И започва бързо да мига оранжевата лампа "HIGHT HI" на таблото. Което до колкото разбрах е сигнал, че компресора не насмогва. Искам само да уточня, че пада цялата предница, не само от ляво или дясно. Но в същото време отзад стои добре. И най-странното е, че това става при каране. Ако го кача с бутона, си стои така високо (като Аутбек почти) по цял ден. Но подкарам ли го... Предните гуми влизат в подкалниците. И то до такава степен, че при каране със скорост 40-50 км/ч минах през една бабуна и гумите буквално опряха в подкалниците. На таблото ми светнаха лампи, като коледна елха... Например лампа VDC, ABS.

Реално съм карал колата не повече от 50 км, от както я взех. Но признавам си... Вече ми създаде фобия да я гледам като луд постоянно и да "меря" с пръсти дали и колко е слязла.

Да, след два дни имам час при майстор за диагностика на окачването... Но всичко това направо ми развали удоволствието от покупката. А буквално мечтаех за Субару.

Всъщност извинете за дългия ми пост... Просто исках да споделя мъката си пред съмишленици и колеги.

Поздрави!
:beer:

Пон Авг 17, 2015 8:38 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 13  >