Отговори на тема
 Ново Legacy и малко въпроси 
Автор Съобщение

Постове: 16
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Привет на всички!
От вчера съм собственик на Legacy 2001, 2.5, автоматик. Много му се радвам, широко, комфортно и удобно :)

Но разбира се, имам няколко въпроса. Виждал съм Legacy, което е с ръчни скорости и до ръчната спирачка има лост, който е за бързи и бавни. При мен такова лостче няма. Каква е причината да няма? Просто нямам тази опция или причината е, че колата е автоматик?

И за разлика от тези, които са с ръчна скоростна кутия, аз имам два бутона до скоростния лост, от ляво. Изчетох цялата тема за въздушното окачване. И доколкото разбрах единия бутон с надпис "Hight ON" е за това. Макар че малко не ми е ясно... В темата пише, че трябва да се повдига сама след запалване. Което малко ме обърква, тъй като не ми става ясна функцията на този бутон. А втория бутон е с надпис от рода на "A/T POWER... нещо си". С две позиции е. При натискане на "power" ми светва зелен надпис на таблото "power", а при натискане на другата позиция на таблото светва оранжев надпис с една снежинка. Извинявам се, но колата не е край мен сега и не помня точно надписа на този втори бутон.

Та... Извинете за глупавите ми въпроси, но за първи път се качвам в Субару и като цяло бих искал да разбера функцията на тези два бутона, от ляво на скоростния лост. Както и липсата на лостчето, което е до ръчната спирачка при моделите с ръчна скоростна кутия.

Благодаря предварително :beer:

Чет Юли 23, 2015 10:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Честита покупка - виж в линка по-долу има един тон инфо, най-добре си изтегли едно ръководство на потребителя и се запознай с машинката да ти е по-лесно.

viewtopic.php?f=1&t=15245

Чет Юли 23, 2015 10:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 416
Автомобил: Outback '99 AT, B14, 3.6 Executive
Рейтинг: 79
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
viewtopic.php?f=25&t=14060&hilit=%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B8%D0%BC%D0%B8
Това ми помогна на мен да разбера за това, което ти питаш.

Поздрави,
Лазар

Не карам пил и не пия карал.

... важно е да знаеш числата колко са ти...

Чет Юли 23, 2015 10:59 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Да, благодаря Ви! Разбрах доста... Изчетох доста теми за АТ трансмисията. Но съм нов в тази материя, а за съжаление повечето теми са с доста технически термини, които за мен са непонятни. В общи линии разбрах как е препоръчително да се кара автомобила с АТ трансмисия.
Както и идеята на бутона "Power/Hold".

Това, което все още ми остава неясно е... Защо липсва лостче за бавни и бързи при моя модел. И дали причината е в това, че е автомат. Т.е. има ли автомати с такова лостче.
И относно бутона "Height ON"... За него разбрах, че служи за повдигане, но все пак в повечето теми се споменава, че това става един вид автоматично, при запалване на автомобила. В такъв случай каква е идеята на този бутон :-?

Чет Юли 23, 2015 11:39 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 416
Автомобил: Outback '99 AT, B14, 3.6 Executive
Рейтинг: 79
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
victork написа:
Това, което все още ми остава неясно е... Защо липсва лостче за бавни и бързи при моя модел. И дали причината е в това, че е автомат. Т.е. има ли автомати с такова лостче.
И относно бутона "Height ON"... За него разбрах, че служи за повдигане, но все пак в повечето теми се споменава, че това става един вид автоматично, при запалване на автомобила. В такъв случай каква е идеята на този бутон :-?

Няма Субару автоматик с лостче за понижаващи предавки. Просто не съществува. Всички Субару автоматици използват функциите Power и Hold, за да излезнат от трудна ситуация. Понижаващи предавки имат само ръчните скоростни кутии.

Въздушното окачване при Легаси се повдига до нормалното положение при палене. Ролята на този бутон е да може да го повдигнеш още, ако желаеш. Някои казват, че може да докараш височината на Аутбек.

Поздрави,
Лазар

Не карам пил и не пия карал.

... важно е да знаеш числата колко са ти...

Чет Юли 23, 2015 12:30 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Лазар, благодаря! :good:

По-ясно не може да бъде казано... Наистина! След работа отивам да огледам машината и ако имам още въпроси, ще си позволя да Ви досаждам още малко.

:beer:

Чет Юли 23, 2015 12:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема