Отговори на тема стр <  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 104  >
 Някой има ли информация за този Форестър-обяви и коментари? 
Автор Съобщение

Постове: 13
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте,

мислите ли, че този автомобил от тази година може да има проблеми с коляновия вал?

http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=a5ay7l

Сря Юли 22, 2015 10:36 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 225
Автомобил: Forester SH 2.5XS, AT
Рейтинг: 63
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Според мен цената е съмнително ниска... :-~ :-~ :-~

Чет Юли 23, 2015 9:05 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 14
Рейтинг: 14
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
http://www.cars.bg/c1259207 някой нещо за този?

Пет Юли 24, 2015 8:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен

Постове: 1
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги.Нов съм във форума и това ми е първото мнение.
Решил съм да купувам форестър , в момента съм в процес на опознаване на марката и модела и чета усилено във форума от няколко дни.
Гледам и обяви.Видях темата и искам да попитам за мнения за този екземпляр - http://www.cars.bg/c1238147
Дърпа ме това че има теглич и клима.
Форестъра ще се ползва главно зимата , мисля да му направя роубари и да му закача лебетка.
Теглича ще се позлва за платформа.Може от време на време да прекарвам с него по някоя кола от чужбина.
Според вас това дали е удачен вариант за мен.
А и обичам много зимния фън ... :D
Нямам досегашен опит с такъв тип автомобили , до момента съм имал само бмв-та ...
Благодаря , със здраве и безаварийни!

Съб Юли 25, 2015 11:25 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 259
Автомобил: OBW
Рейтинг: 80
Отговори с цитат
Добре си го намислил и общо взето ще останеш доволен.
Но това с платформата ще е малко тегаво.
Съединителят на модела не е от най-устойчивите и едно такова натоварване рязко ще съкрати и без това не дългия му живот.
Горе-долу по същия начин стои въпросът със спирачките.

Нед Юли 26, 2015 7:35 am
Върнете се в началото
Профил
Пресен - пресен

Постове: 2
Нов фен
Отговори с цитат
votolom написа:
Аз да ви кажа впечатленията си от една автокъща на бул. Адрей Ляпчев (отдясно посока Младост, след новия прелез с ул. Андрей Сахаров) - по табела там се казва АВД Карс (AWD Cars / AWD Kars - и двата варианта ги има).

Автокъщата е пълна със Субара (за моя изненада) и затова пиша тук, макар че ние ходихме да гледаме друга кола там, производство 2007ма година. По табло беше на 140 000км и бяхме увещавани от 3ма души, че е така. Гледат ни в очите и ни говорят един през друг.

Като отидохме до официален сервиз на съответната марка се оказа, че колата е била на 380 000км преди година. Сега на колко е, един бог знае.

Не ме интересуват подобни мизерници по принцип, но ми писна да се лъже и да се минава метър. Така че, ако някой ходи до съответните търгаши, нека да има едно на ум.

Колега има подобен пост и в BMW форума със същите параметри за изминати километри, но за друга кола което не ми се вярва да е съвпадение http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?p=3970985&sid=3e6efc64ed14563d928adb50715a068e#p3970985.

Нямам общо с този салон и не знам дали са мошенници, но тъй като двата поста са съмнително сходни според мен са пуснати с други цели.

Пет Юли 31, 2015 2:36 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 12
Нов фен
Отговори с цитат
тази варненска хубавица http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=a7pdgn някой нещо ? :)

Пет Юли 31, 2015 10:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Мисля, че я имаше в обявите тук. На човек от форума е май.

Пет Юли 31, 2015 11:47 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 12
Нов фен
Отговори с цитат
И аз това знам че е форумна но обявата е от време а дори по-назад прочетох че преди месеци друг е проявил интерес към нея и все още си седи . Изглежда ми добра.

Съб Авг 01, 2015 7:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 220
Автомобил: Subaru Forester XT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
koraado katani написа:
И аз това знам че е форумна но обявата е от време а дори по-назад прочетох че преди месеци друг е проявил интерес към нея и все още си седи . Изглежда ми добра.

За тази цена(добра е според мен)все пак е форумна,би следвало да се кажат всичките и болежки,ако има такива.На мен също ми изглежда добра:good:

Нед Авг 02, 2015 3:20 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 6
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги, някой има ли информация за този Форестър: http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=a9sh7v
и http://m.cars.bg/c770071 ?
Външно изглежда доста добре, запалихме я, но нямам опит с боксери и с модела като цяло. Има ли колега, който би помогнал с огледа, разбира се срещу заплащане/почерпка/возене и т.н.?

Вто Авг 11, 2015 11:34 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Виж списъка "Бели сервизи" и отскочи до някой, има три наблизо.

Вто Авг 11, 2015 11:53 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Преди да видя колата бях при Любо от Люлин, човека каза да му я закарам и ще я огледа. За съжаление собственика на автокъщата отказа оглед в сервиз, защото бил сам и нямало на кого да остави бизнеса. Така че остава варианта с оглед на място или, ако някой я е гледал вече да сподели.

Вто Авг 11, 2015 12:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Щом измисля оправдания да не влезе в сервиз, бягай от тая кола.

Вто Авг 11, 2015 12:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 344
Автомобил: Subaru Outback MY15, 3.6 R
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Между другото въпросната кола стои повече от година в продажба, цената й отначало беше 5000 лв., после 4900, след това я качи на 5400-500 някъде и сега е на 3900 лв. Но стои найстина много време. Дано да съм бил полезен ;)

Вто Авг 11, 2015 12:53 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Ясно. Човека каза, че може да я даде за 3500 без да съм се пазарил. Някой виждал ли я е наживо? Чудя се какъв е случая :)

Вто Авг 11, 2015 5:33 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
satan написа:
Ясно. Човека каза, че може да я даде за 3500 без да съм се пазарил. Някой виждал ли я е наживо? Чудя се какъв е случая :)

Ако става въпрос за зеления Форестер на Горубляне........На места бе пребоядисвана,от долу ръжди.......гледах я,и се отказах,дори не я и палих.

Сря Авг 12, 2015 1:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 33
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GT-tS
Рейтинг: 57
Отговори с цитат
Здравейте, някой има ли инфо за този форестър http://www.cars.bg/c1295582

Пет Авг 21, 2015 7:31 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Пресен - пресен

Постове: 1
Нов фен
Отговори с цитат
http://www.cars.bg/c1254251
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... 3867184184
Nikolov написа:
kristiyan929 написа:
... И също, това синьото от Капитолия няма ли кой да го погледне отблизо и да каже болежките му?

Гледано е, казвано е:

Vmax написа:
...Първата кола беше на Киров Бош - офиса на Суходолска.
Много лачена, но с яко увиснала задница - плаче за комплект пружини и амове ( около 800лв ). Не е нов внос - явно е бартеросана в Капитолия с доплащане за нещо ново.
Огледай я в сервиз и си прецени, защото тази цена може да подлежи на коментари, а и колата е поне на реални километри...

bullitt написа:
Само за инфо, днеска бяхме в Капитолия и взехме синьото фори и го закарахме в субароленд на околовръстното. На 64000км реални със сменен двигател на 20000км. Била купена от Субару българия. Колата е доста ръждясала по сглобките и по думите на Краси е стояла доста без да се кара. Турбото не пълнеше като хората, можело да е от стоенето, следователно не вървеше както трябва. Заден ляв амортисьор беше протекъл. Шум в диференциала, теч от скоростната кутия. Колата е с щети от градушката, спукано предно стъкло. Преден ляв подкалник счупен и предна лява гума различна от другите. Иначе уникален цвят и музика. Шофьорската седалка беше скъсана. Казаха ни, че щетите от градушката щели да ги оправят за тяхна сметка... Принципно мене много ми хареса, но заради ръждата и предполагаемото нехайно стопанисване ми казаха да не рискувам. Ако на някой му попадне инфо за читаво 2.5ХТ с ръчни скорости бих му бил много благодарен ако даде ехо :) Иначе утре ще ходим да видим виненото(400кс) :) Но по-скоро от любопитство. Надявам се да съм бил полезен.

Привет, колеги.
Регистрирах се тук само заради "Синьото". Гледам я от няколко месеца и съм направо влюбен. Вече си представям как я паркирам пред блока... Преди няколко седмици случайно ме качи ваш съфорумец през Uber, който тотално ми пусна мухата, разказвайки ми каквото сте събрали като информация тук (явно и той е зарибен).

Така че сериозно, имам няколко въпроса, за които ми е нужен вашия опит и съвет:

1. Изобщо струва ли си да си блъска човек главата, предвид че вероятно се е амортизирала и ръждясала брутално от толкова седене ?
2. Ако се смени всичко нужно по окачването, всички течности, накладки и каквото друго намери майстора, какви проблеми мога да очаквам ? Колко пари (грубо есетествено) би излязло това ?
3. До каква степен се отразява на частите това седене и биха ли се възстановили до степен да не ги мисля, ако сега изведнъж се поддържат както трябва ?
3. Колко сложен/скъп би бил ремонта на диференциала ?
4. Тая ръжда като гледам е нормална за Форестърите, но може ли да се стопира някак с правилните грижи ? Ако да, колко време би издържала "без проблеми" отсега нататък, предвид щетите, които ръждата вече е нанесла ? (Питам хипотетично, ясно е че не може да се каже с точност, преди да я види майстор)
5. Чета, че по принцип тия двигатели са доста проблемни. На тази самата й е сменян гаранционно. Сега е нов, но колко скъп като ремонт би излязъл при евентуални проблеми и какво да очаквам да се счупи ?

Салона не ми е толкова важен, защото имам познат автотапицер, който работи много качествено и все ще я закърпи някак.
Градушката също ще я прежаля някак. По-важното е под капака как е. Особено ако ще я "правят за тяхна сметка" (стига да не е някакво калпаво китосване).

По принцип колата ми е малко над възможностите, но бих се напънал да я спася от бавна смърт. Грехота е толкова красива кола с практически нов двигател да гние така. Имайте предвид, че евентуално я купувам за години напред (поне докато не си купя Тесла) и ще возя жена, дете и много близки хора в нея. Аз съм от хората, които обичат да се изгърбят, но да знам после, че колата няма никакви проблеми. Не искам бомба със закъснител под капака и затова тая ръжда много ме плаши. Затова ми трябват малко отрезвителни мнения.

Съб Авг 22, 2015 3:24 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Отговори с цитат
Ако ще се напъваш финансово за покупката на този Фори ( синия турбо ), по скоро се насочи към нещо друго.
Такава кола се купува, ако имаш резерв поне 5 бона.

Конкретният екземпляр явно не е безпроблемен, защото и други кандидат-колеги го гледаха, но щом не е купен вече над 1 година, явно има защо.

ПС: Виж раздел модели, Форестър и почети повече за особености, разходи и т.н. Дори и при здрава кола, след покупка влизат 2-3 000 мин.

Съб Авг 22, 2015 7:31 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 104  >