|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
Chukchata
Автомобил: Subaru Legacy
Телефон: 0879364629
Рейтинг: 0
|
Здравейте отново се сблъсках с майсторите Колата е Subaru Legacy Wagon 2.5 AT 2000 година ... Та въпроса ми е оставих колата в сервиз за смяна на заден лагер с главина и преден лагер ... и отивам да си взема колата днес и ми съобщават че имало нещо по предната главината и без мое съгласие без никой да ми се обади изпращат на стругар и направили някаква втулка и набили лагера та въпроса ми е имали си някои представа каква е тази втулка и къде е набита и дали ще е надеждна .. Благодаря предварително ! 
|
|
|
|
| Сря Юли 15, 2015 7:23 pm |
|
|
|
subaruhipo
Регистриран на: Пет Яну 24, 2014 3:48 pm Постове: 198 Местоположение: СОФИЯ
Автомобил: subaru outback 2.5
Рейтинг: 24
|
Здравей колега , безкрайно некоректно поведение на сервиза. Дори да е било за твое добро , не е това начинат. Отиди и на друг сервиз или дай снимки. Занимавах се дълго със стартери и алтернатори. Винаги се е звъняло на клиента ; 1- какъв е проблема 2- варианти за решаване/ пари/ 3- дали да се прави Аз така бях занесъл един лаптоп за диагностика /40лв/ и ми звъннаха . че е готов за 150лв. Отидох дадох 40лв и си го взех. Скочиха трима . Казах им да извикат полиция или да се опитат да ме спрат , което си изберат /признавам имам малко преимущество заради размери  /. След една седмица пак спря да работи. Тури му вестник. При всички положения разбери каква е била тази манипулация, колко ти решава проблема и колко е безопастно. Всичко извън фабричното за мен е игра с дявола.... Поздрави
|
|
|
|
| Сря Юли 15, 2015 9:28 pm |
|
|
|
precakaniq
Регистриран на: Пет Окт 19, 2012 11:13 am Постове: 75 Местоположение: Варна
Автомобил: Impreza 2.0R '06
Рейтинг: 32
|
|
Ще се опитам да обясня аз правих същата процедура. Лагерът е превъртял в главината следователно тя вече е надрана и след като се набие новия не уплътнява. Процедурата е следната, стругова се главината, прави се втулка е точния външен диаметър и не набива върху главината. Идва следващия момент, когато вече има реална възможност и втулката да превърти в главината и това го знае всеки кадърен майстор. И после ще отидеш и ще си купиш от морга шенкела с главината на цената на новия лагер (нещо което трябваше да направя още първия път, а не да се занимавам с втулки ала-бала...) Не знам дали съм ти бил полезен, но като обобщим: некоректно постъпили "майстори" и очаквай евентуално пак да имаш проблеми с този лагер (което разбира се не ти пожелавам) Успех.
|
|
|
|
| Чет Юли 16, 2015 9:00 am |
|
|
|
1040
|
|
Преди 2 часа се сбъсках със същия случай на Аутбек 98 2.5 150кс. Проблемът беше очевиден за разбит лагер. Свалям шенкела след, което избивам главината. Половината черупка беше превъртяла върху вала на главината. Очевидно тази главина за мен беше неизползваема. Правенето на струг втулка и набиването и за мен не е алтернатива. Намерих един цял шенкел с незнаен лагер за 30лв и избих главината, която беше в идеално състояние. Набих я на новия лагер на шенкела на Аутбека и всичко си дойде на мястото. Шенкела беше закупен след като клиента видя главината на живо и разбира се даде съгласието си. Такива главини съм виждал и да се продават нови, но не помня вече от къде бяха.
_________________ 1040 Subaru Workshop - Обслужване и поддръжка на Субару. Тенчо Владев-0896404074
|
|
|
|
| Чет Юли 16, 2015 3:56 pm |
|
|
|
precakaniq
Регистриран на: Пет Окт 19, 2012 11:13 am Постове: 75 Местоположение: Варна
Автомобил: Impreza 2.0R '06
Рейтинг: 32
|
Не съм сигурен, че нова главина е вариант. Бях я намерил на около 300лв. (клиентска цена) 
|
|
|
|
| Пет Юли 17, 2015 7:57 am |
|
|
|
legacy_gl
Регистриран на: Нед Фев 12, 2012 4:36 pm Постове: 286 Местоположение: Видин
Автомобил: subaru legacy 2.5/2010г.
Рейтинг: 7
|
|
колеги имах същия проблем, при мен обаче навариха износената част от главината с телоподаващ и после на стругар и за сега няма ядове
|
|
|
|
| Вто Юли 21, 2015 4:21 am |
|
|
|
dimy
Регистриран на: Вто Фев 28, 2012 5:11 pm Постове: 207 Местоположение: Самоков
Автомобил: outback2.5 ,lancer sportback
Рейтинг: 7
|
|
То тия лагери на субару се сменят с маслото :-) явно си им е слабо място особено ако се кара и по черно , аз на мойто старото легаси за 8м 2 пъти сменях лагери първо преден и заден после 2 задни . А колегата от който я взех също беше сменял заден и преден !
_________________ http://www.carspending.com/bg/vehicles/5570-subaru-outback
|
|
|
|
| Пон Юли 27, 2015 10:37 am |
|
|
|
Unufri
|
|
Лагерите си имат живот ,но и много зависи какъв лагер слагаш, как се набива и т.н.Със сигурност не може да бъде набит толкова качествено както в завода и със сигурост по качество са доста по-зле от заводските.
Поздрави,
|
|
|
|
| Вто Юли 28, 2015 9:24 am |
|
|
|
iion
|
Да се изкажа и аз: - Лошо набит нов лагер - и евтин и скъп - дава фира много бързо, от личен опит казвам. Сменях лагерите и на четирите главини, но единия беше сменян преди останалите (SKF) и беше набит на ръка - замина си за под 1000 км + разходка по Монтански и Врачански села
- Машинно сменен лагер с добро качество ще държи - моите още си работят и не вият.
- Втулката със сигурност прави сглобката по-малко надеждна колкото и добре да е направена и монтирана
- Внимавайте как карате по пътищата. Здрави са ни колите, но всичко си има граници
_________________ Подозирам, че всичко е нарочно...
|
|
|
|
| Вто Юли 28, 2015 10:23 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Аз вече 7 години карам ~ 10 годишни Субару - Фори и Бек. Мин. месец за първи път смених заден лагер, при което открихме, че полуоската не е от тази кола, преправяна, влизало е вода и е разбит лагера.
|
|
|
|
| Вто Юли 28, 2015 1:15 pm |
|
|
|
quietriot
|
|
Моето легаси е 2001, карам го от5 г и освен биелетки ( 3 пъти) и тампони на първо обслужване, друго не съм и правил по окачването, а е постоянно за риба по къра, дигам я на хай и се кара без притеснения, така че при мен лагера не е консуматив, колата е на 327К, взех го на 275К от Видин, вкарано е на 250К и гаранция не са пипани тези лагери.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Вто Юли 28, 2015 3:16 pm |
|
|
|
gechi
Регистриран на: Пон Сеп 15, 2008 2:46 pm Постове: 183 Местоположение: Бургас
Автомобил: Legacy 2.2 95 г.
Телефон: 0899344144
Рейтинг: 14
|
quietriot написа: Моето легаси е 2001, карам го от5 г и освен биелетки ( 3 пъти) и тампони на първо обслужване, друго не съм и правил по окачването, а е постоянно за риба по къра, дигам я на хай и се кара без притеснения, така че при мен лагера не е консуматив, колата е на 327К, взех го на 275К от Видин, вкарано е на 250К и гаранция не са пипани тези лагери. еххх,защо му я дадох 
|
|
|
|
| Пет Юли 31, 2015 7:02 pm |
|
|
|
quietriot
|
gechi написа: quietriot написа: Моето легаси е 2001, карам го от5 г и освен биелетки ( 3 пъти) и тампони на първо обслужване, друго не съм и правил по окачването, а е постоянно за риба по къра, дигам я на хай и се кара без притеснения, така че при мен лагера не е консуматив, колата е на 327К, взех го на 275К от Видин, вкарано е на 250К и гаранция не са пипани тези лагери. еххх,защо му я дадох  Е ако не броим, че беше леко прегрята и двете спукани предни възглавници, колата си е чук ;-).
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Пет Юли 31, 2015 9:39 pm |
|
|
|
ico_tech
|

Колега dimy. Това с лагерите при теб е крайно съмнително. Няма такъв филм при Субару. Аз карам 10-та година, колата е на 300к+. Когато я купих смених лагер по погрешка - воя се оказа от невероятните гуми на германеца. Сега не знам дали ти си ги сменяш сам или водиш колата в сервиз. Проблема при теб е износена главина (вал) или отвор. Това се диагностицира съвсем лесно - изисква два микромера (25-50 и 50-75) и един вътромер с часовник. Измерваш си отвора и вала и най-вероятно стигаш до извода, че липсва нятяг на лагера по вала. Сменяш главините с читави втора употреба и забравяш (освен в склучая на лагер главина). Не разбрах колегата lion какво има предвид под ръчен и механичен монтаж?Купуваш си една шпилка 8.8 М14 от магазина с шайби и гайки и си готов. Вариантите с набиване на втулка и наваряване се прилагат широко в някои сервизи. Набиването на втулка - както вече споменаха не е решение. Това върши работа ако искаш да продаваш колата. Другото широко ползвано решение за възстановяване на натяга чрез керноване - също извънредно ненадеждно, но дава необходимото време да се отървеш от автомобила. Наваряването няма да го коментирам - ако някой има данни за материала на главината и ти състави технология за разстъргване, наваряване, термообработка и последващо разстъргване може да се замислиш. Но силно ме съмнява да намериш технолог по заваряване в автосервиз. При всики случаи е добре да искате от сервиза да ви извика след демонтаж и да иска вашето мнение относно технологията на смяната. Превъртял лагер не можеш да го объркаш. Естествено взимаш и хубав лагер - Koyo или NTN.Ако си фен на офроуда ще останеш доволен. Смяната на лагера се прави задължително със смяна на семерингите - ако лагера е читав идват комплект.
Успех
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Нед Авг 02, 2015 3:53 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1