Отговори на тема
 помощ при избор на impreza 1.6 95кс. 
Автор Съобщение

Постове: 3
Автомобил: subaru impreza
Телефон: 0876167200
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
здравейте любители на една наистина сериозна марка автомобили като SUBARU
и аз винаги съм бил голям почетател на тази марка но до сега не съм имал шанса да притежавам такъв автомобил
но сега вече сериозно и окончателно съм решил да стана собственик на едно SUBARU
Съответно ще поискам съвети от вас запознати знаещи и интересуващи се.
Ами да си дойдем направо на думата. По принцип харесвам всички модели на subaru но лично съм се спрял на impreza след 2004 година модела след този с кръглите фарове.Задължително е комби с ръчни скорости и климатик ако успея да намеря с новото табло и новия волан още по добре.Всъщност съм се спрял на три автомобила но две от тях са точно с таблото и волана който искам но са 1.6 95кс. и едната е 2.0 125 но с по старичкото табло и по големия волан
Та въпросо ми е толкова ли са спънати и куци тези 1.6 95кс. заслужава ли си като не съм Фитипалди по пътищата обичам да понатискам газта но винаги се съобразявам с възможностите на колата.Имайки впредвит че до сега карах Шевролет Авео 1.4 94кс.и що годе се справяше и за двигателя си имаше добра динамика за двигателя.Но все пак е кола едва 1000кг. и с предно задвижване докато imprezata e по тежка и с тези два моста.Рових се из форума но не открих нищо което да ме насочи и да ми даде някакво решение и затова се обръщам директно към вас.Пък и другото което ме замисля за най малкия двигател е малко по ниския разход на гориво разбира се ще има газ ниския годишен данък и най вече IMPREZA защото е по компактна от другите модели защото моного харесвам и IEGASI но и по големичко.А не ми трябва по голяма колата имам и един FORD S MAX 7 местен и той ми е достатъчен
Та колеги кажете става ли 1.6 95кс. безнадежно ли е тромав и спънат горе долу динамиката му как е и наистина ли разхода нагориво му е това което дават по таблица.Разбира се ще търся и 125кс. но с новото табло са малко по скъпи и по рядко ги срещам на цената която аз мога да си позволя.Какво трябва да гледа при огледа на един такъв автомобил.И тези IPREZI с виско муфа ли са и ако е така как се държи и проблемна ли е като част питам защото имам близък приятел със СУЗУКИ ЛИАНА И ВИДЯ ДОСТА ЗАР С НЕГОВАТА ВИСКО МУФА
В общи линии е това ще въ бъда много благодаране ако ми помогнете да реша тази дилема
дано не съм ви облъчил с простота :giggle:
пожелавам ви много здраве и безаварийно пътуване успехи и предварително ви благодаря :bow:

Нед Авг 02, 2015 10:57 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 132
Автомобил: Subaru Impreza 2.0R 150hp 2007
Телефон: 0878137942
Рейтинг: 45
От звездите одобренОт звездите одобрен
Отговори с цитат
Здрасти, колега. От януари джиткам такава красавица. Първо да вметна, че моята е 2001 година, Bugeye муцуната с ръчни скорости. Взех си я от борса и понеже не разбирах от модела с специално от 4х4, докато я обслужа бая зор видях. Имах и проблем с виското, наложи се рециклиране. за 1.6 двигател се усеща, че е слабичка когато я натовариш с народ или багаж, но щом не си фен на големи скорости, ще ти е идеална. Аз бях с Пунто преди тази и сега съм много доволен от към пространство и возия. Амортисьорите ми бяха заминали ( задните), прецаках се и взех втора ръка на половината цена от цената на новите. Резултата е след 3 месеца се наложи нови да взимам. като разход не мога да ти дам съвет, при мен е 10/100 смесен разход на газ, но трябва да сменям кабели и свещи и се налага и реглаж на клапани. Но пак казвам за 2001 година. :)

Нед Авг 02, 2015 12:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
:giggle: опс.... късно видях колега, че си написал коя година търсиш... ама съм от нощна !!! извинявам се пак :beer:

Нед Авг 02, 2015 12:37 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
спокойно колега случва се
ами то всъщност има ли разлика в двигателите от 2001г.и от 2004г.при 1.6

Нед Авг 02, 2015 2:15 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
:pardon: Нямам представа, тепърва и аз навлизам в света на SUBARU. Да не ти разправям какъв срам беше като сменях за първи път маслото и майстора трябваше да ми обяснява че има и масло в диференцала :facepalm: И аз взех 1.6 95 кс. заради ниския данък, но на моменти се усеща, че не им достига мощност, предполагам заради тежичкото купе. Така че ако си се спрял на Импреза вземи си 2.0 125 кс. Аз много пари хвърлих в ремонти и сега сумата 190-200 лв. данък са ми направо смешни. Но пак казвам, че сам си я избирах и за това си понесох последствията :D

Нед Авг 02, 2015 4:14 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
ох колеги съвсем се обърках
така твърдо реших импрезата да е 2.0 125кс. така но сега друго ме мъчи и то доста
чета аз в форума и на ред други места кое било по добре АТ кутия или МХ едни казват че автомата с отворени дифтове дано го написах вярно бил по проходим други казват че ръчката с LSD БИЛА ПО ПРОХОДИМА В ЗИМНИ УСЛОВИЯ четох ама те сто системи сто чудеса мозъка ми стана на чорба и аз се отказах. Пък механичната кутия била с виско което се износвало и това виско ли е бързите и бавните които се включват от лосчето до ръчната.Ако не е включено износва ли се пак и колата отново ли си е 4х4.
И аджеба как да разбера колата която копувам с какви системи е какви чудеса са по нея конкретно за импрезата след кръглите фарове 2004 2005 тези модели в тези години с какви задвижвания са при АТ и при МТ.Иска ми се колата да е по проходима при зимни условия много съм запален по зимните спортове и планините туризъм катерене и пр. та понякога се налага да се минава на места с неутъпкан сняг. Ясно е че има различни видове сняг но да го наречем условно не утъпкан до 20 30см
Та моля давайте акъл автомат ли ръчка ли и тази година импрезата с какви системи на 4х4 са кое да гледам какво да правя
#-o ](*,) :bow: а може и за легаси същите години да дадете съвет евентуално разбира се
ЗДРАВЕ ОТ МЕН И УСПЕХИ

Чет Авг 06, 2015 12:00 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Плюсове и минуси АТ или МТ - бол. Накратко: вземи това, което ще ти е по-удобно за всеки ден. Зимата е кратък сезон и ако не си екстремист, което и да избереш ще ти свърши работа.
Лостчето за бързи и бавни говори само за себе си какво е. Викат му още демултипликатор. "Виското" е вид автономно действащ съединител, който ти включва задния мост при нужда от тяга. С времето се скапва, тъй като работният материал в него остарява, става твърд и заключва за постоянно, което пък води до повреди по трансмисията. Като духне - има фирми, които рециклират срещу някой лев(270лв мисля) и си в джаза отново. Отдели си време и чети, да й научиш капризите, че после излиза дебело. И не се лъжи да майсториш където ти попадне - както не е за всеки шофьор кола, така не е и за всеки монтьор. Има тема "Бели сервизи".

Чет Авг 06, 2015 12:20 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема