Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1, 2
 Сваля ли се двигател за подмяна гарнитури на глави - EZ30 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Дисковете не са криви, а си изпекъл накладките и съответно има полипи по дисковете=>стругар и караш.
АТЕ е марката за момента.

ПС: ползвайте търсачката за да се образовате - има уникални знания споделени от хора дето им е писнало от писатели...

Пон Юли 20, 2015 9:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 422
Автомобил: Subaru B9 Tribeca 2006
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Темата за дисковете съм я чел. Аз лично ще пробвам с TRW и щом казвате ще прегледам и апаратите.
Чета в мрежата, че това с дисковете го смятат за слабо място, като охлаждането на шестака.
Обаче е лято и скоро ще съм в отпуска - ще ходя с трибеката на планина и току виж съм кривнал от пътя на подходящо място :beer:

Пон Юли 20, 2015 9:25 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Такаа, отдаде ми са възможност да мина по същия маршрут, по който минах в деня когато купих колата и после залепна термостата. Тогава бях сам, а сега - трима възрастни и дете + малко багаж. Колата не повиши температурата над оптималната дълго време, а после вдигаше една чертичка над нормалната и за няма и 30 сек си я сваляше. Слязох в селото след прехода - Ичера. Пътя за който става въпрос е от Сливен към Карандила, но през отклонението за Даулите, тъй като пътя Сливен - Ичера е затворен. До Ичера се стига през Карандила. Доста е стръмно - отсечка е от рали, с много завои. На моите хора лесно им прилошава и аз пъплих с най-неблагоприятата скорост. Температурата в Сливен по борд беше 36 -37 градуса. Горе падна до 26. Всичко беше ОК. Така беше и тогава, в злополучния ден на покупката. Проблема се прояви когато след 15-ина минути престой тръгнах от селото за Бургас, по равния път. Сега обаче останах на гости и чак на следващия ден тръгнах. Забелязох, нали съм вече перфектен наблюдател на температуарата на ДВГ-то ROFL , че колата която иначе загрява за няма и 5 минути сега вдигна 2 чертички и спря. Стреснах се и отбих - дали пък не съм изгубил антифриз отнякъде, но не би. Беше си пълна догоре, а и течноста ме изпръска, та и органолептично установих, че температурата е ниска. По целия път до Бургас не можа да си достигне работната температура и чак в Бургас за много кратко чукна нормалната. Новия термостат - Бер, явно е останал отворен. Мдаа, ще се меня с оригинален такъв, но на първо време ще го махна нацяло. Странно, на ланчията именно Бер се вгражда и аз такъв купих за нея и съм супер доволен. Разлика между двта има - оня е в голямо тяло с 5 щуцера, а този е само чувствителния елемент... Както и да е - ще се сменя!

Нед Авг 02, 2015 11:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ето как изглежда термостат Бер, на под 1000 км:

Прикачени файлове:
Behr.jpg