Отговори на тема
 Forester 1999-та смяна на масла, филтри и прочие 
Автор Съобщение

Постове: 5
Автомобил: Subaru Forester 1999
Телефон: +359885510800
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте. Закупих си този автомобил 2.0 т 170кс, автомат с газов инжекцион.

Трябва да сменя маслата на скоростна кутия, двигател, филтри на : климатик, горивен, маслен, въздушен и прочие.
Не съм много запознат с нещата, но това са основните работи, които знам, че трябва да се сменят. Ангренаж и ролки са сменяни преди 15 хил км.

Интересува ме с какво масло е скоростната кутия. Човекът от когото я купих ми даде масло G3 червено и каза, че не е за скоростна кутия специално, но било много хубаво и трябвало с него да бъде сменено, но леко ме съмнява да му се доверя, защото знам, че масла не е хубаво да се сместват и е хубаво да си е специално масло за скоростна кутия, а и да се вземе добавка. Ако все пак това G3 е добър вариант с него ще го сменя, той най-вероятно е чул от някъде. Това масло било внос от фирма, която вече е обявила фалит и трудно се намирало, било хубаво и т.н ми обясни този пич. .. ???

Съжалявам за невежеството, но въобще нямам идея с какво масло да бъде на скоростите, на двигател, какво друго трябва да подменя при покупката, за да си я карам за в бъдеще и ако може да ме ориентирате. Даже няма да се разсърдя и да ме упътите към конкретен сервиз или човек в София, който да разбира и да свършим работа, а и може и една диагностика да ми пусне.

Имам едно притеснение. Скоростите са ок, не прескачат, всичко е ок, колата не тропа, но при плавно набиране между 50-60-70 на моменти се чува някакво виене, не знам диференциал ли е, страшно ли е, какво е. Покарах с един приятел, който има същия модел кола, но ръчка, но не можахме да го чуем този звук и за сега само аз си го чувам :-~ като набирам плавно на моменти...

Моля ви за съвет, ако има конкретни теми за смяна на масла, скорости и прочие да ме извините, че не прегледах, но се притеснявам да не губя време в много размисли и различни мнения, а да я обслужа възможно най-бързо до 2-3-4 дни .. не е карана от 6-7 месеца тази кола и ме притеснява да се бавя

Сря Авг 05, 2015 12:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
viewtopic.php?f=1&t=15245

viewtopic.php?f=10&t=67

Сря Авг 05, 2015 12:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 5
Автомобил: Subaru Forester 1999
Телефон: +359885510800
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат