Отговори на тема стр 1, 2  >
 Смяна на предни дискове Outback H6 2005 
Автор Съобщение

Постове: 35
Автомобил: Outback H6 2005
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте,
След 2 неуспешни опита за смяна на предните дискове с качествени такива на ATE , отново имам криви предни дискове и вибрации при спиране.
Ще съм много благодарен ,ако споделите мнение и съвети за разрешаване на проблема.

Чет Авг 13, 2015 4:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Задържащи апарати, кофти накладки? Изчисти ли главината от ръжда, преди монтажа на новите?

Чет Авг 13, 2015 4:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
И двата предни апарата са ревизирани след първите криви дискове,но проблема се появи пак при монтажа на вторите.

Чет Авг 13, 2015 4:46 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
При смяната на дисковете смених и чисто нови накладки АТЕ.

Чет Авг 13, 2015 4:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2448
Автомобил: STI
Телефон: 0886119703
Рейтинг: 729
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Нека да погледнем и състоянието на задните дискове и накладки. :-?

Чет Авг 13, 2015 10:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 51
Рейтинг: 2
Нов фен
Отговори с цитат
Колега,сложи си по-меки накладки.Мой приятел имаше подобен проблем:стърга един път дискове и след 4 месеца пак тресеше.Сложи нови дискове с някакви добавени карбони...уж за по-добро...ама пак се накривиха.Мина на по-меки накладки и вече няма грижи.Преди една седмица и аз стъргах дискове и сложих меки накладки и се надявам да нямам грижи.

Поздрави

Пет Авг 14, 2015 7:27 am
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Единственото нещо ,което направих различно е , да сменя задните накладки. Дайте съвети за добра марка дискове и накладки.

Пет Авг 14, 2015 11:07 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 221
Автомобил: Метрополитен
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
За момента това се води най-доброто..АТЕ като изключим високия клас DBA,EBC,HAWS и прочие.Аз също съм с АТЕ предни дискове и накладки и за сега съм довен,но имам сравнително малък пробек км.Не мога да се сетя кой им беше официалния предствител за България (което е важно) защото знеш когато нещо стане полулярно в България е до там :(. Преди карах с Open Pats racing дискове и накладки АТЕ,твърдо не стават за 32000 км имаха огромен ръб,а не са били юркани много..

Пет Авг 14, 2015 5:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При смяна на дискове е задължително в началото да се спира по-меко за да се сработят. Също така доста често се кривят ако са загряти поради продължително използване на спирачки и се охладят в някоя локва.

Пет Авг 14, 2015 8:14 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Отговори с цитат
Нерядко е до маниер на каране - Субару е особен чешит кола. Аз съм с Брембо дискове на Импреса-та и накладки Акебоно. Засега нямам грижи, пък ще видим.

Пет Авг 14, 2015 11:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Да си кажа и аз мъката. Дискове на Ferodo накладки на TRW . Изкривих ги след няма и 1000 км сигурно. Тъй че всичко е от относително. За АТЕ до сега съм чувал само положително неща. Аз също исках АТЕ и ги чаках над месец може би но така и не дойдоха. Та уж феродото били ок. Ама х*й...

Съб Авг 15, 2015 1:17 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 94
Автомобил: Legacy H6 '05
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Според официалния сайт на АТЕ вносител за България са АутоХелп.

Пон Авг 17, 2015 12:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 891
Автомобил: Outback '23 / 2.5 EU
Рейтинг: 383
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
моите са 2 годишни TRW, и вече са леко фира.
Утре съм при Любо за престъргване.

Пон Авг 17, 2015 6:30 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Написах темата ,защото ми омръзна да ми обясняват ,че съм спирал рязко, минал съм през локва и всички останали глупости. Колеги как можеш да спираш плавно и да не ги натискаш повече от 3-4 секунди като това е кола автоматик и тежи много повече от леките автомобили.
Много странно е да се налага стържене ,ако спирачната система и накладките са ти изправни. Каква е логиката да ходя през 5-10хиляди км да стържа дискове като това струва 70лв. и ми отнема 2-3 часа време ,през което мога да свърша нещо много по-смислено и да изкарам пари.
Последната надежда е да са ми сложили много твърди накладки на задните стари дискове и от там да идват проблемите , защото след първата подмяна на дефектиралите преди дискове АТЕ проблемът беше изчезнал.
Ако тръгна да сменям задни дискове и наклдаки какви накладки да сложа ,защото знам ,че АТЕ правят само дискове ,накладки за задни нямат?

Сря Авг 19, 2015 1:41 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 221
Автомобил: Метрополитен
Рейтинг: 16
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ако тръгна да сменям задни дискове и наклдаки какви накладки да сложа ,защото знам ,че АТЕ правят само дискове ,накладки за задни нямат?[/quote]

Правят колега и дискове и накладли просто за моя и твоя модел нямат за отзад.Аз заложих на задни дискове Ferodo и накладки premier fdb1333 пак на същата марка.Малко по-ниски са като клас,но и нещо по-добро да сложиш няма да има осезателна разлика за задните говорим.

Сря Авг 19, 2015 3:42 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
gradivoev написа:
Написах темата ,защото ми омръзна да ми обясняват ,че съм спирал рязко, минал съм през локва и всички останали глупости. Колеги как можеш да спираш плавно и да не ги натискаш повече от 3-4 секунди като това е кола автоматик и тежи много повече от леките автомобили.
Много странно е да се налага стържене ,ако спирачната система и накладките са ти изправни. Каква е логиката да ходя през 5-10хиляди км да стържа дискове като това струва 70лв. и ми отнема 2-3 часа време ,през което мога да свърша нещо много по-смислено и да изкарам пари.
Последната надежда е да са ми сложили много твърди накладки на задните стари дискове и от там да идват проблемите , защото след първата подмяна на дефектиралите преди дискове АТЕ проблемът беше изчезнал.
Ако тръгна да сменям задни дискове и наклдаки какви накладки да сложа ,защото знам ,че АТЕ правят само дискове ,накладки за задни нямат?

аз просто бих пробвал оригинални дискове на Субару. Това ате, мате... забрави

иначе Любо разправяше, че повечето дискове на пазара не били добре закалени, за по-евтино и затова лесно се кривят (не знам доколко е вярно това де.)

Сря Авг 19, 2015 10:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Обикновено дисковете се леят от чугун и след това се подлагат на механична обработка. Като междинен етап, за да няма деформации при използване, след леенето чугуна трябва да се подложи на стареене (в миналото естествено, сега изкуствено). Естествено някои производители могат да си спестят това и заради това да се кривят след известно време.

Сря Авг 19, 2015 10:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 359
Автомобил: SUBARU OUTBACK 2.5 2007
Рейтинг: 43
От звездите одобрен
Отговори с цитат
Аз два пъти сменях предни дискове и накладки и колата не спираше да тресе при спиране . Всички майстори се кълняха че няма как да е от задните дискове да тресе .... накрая ми писна и отидох при трети майстор и без обеснения му казах да смени отзад дискове с накладки .... след смяната колата заспа !

Сря Авг 19, 2015 11:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Аз мисля ,че и при мен проблема идва от задните дискове и накладки. Някой поръчвайл ли е от чужбина, защото май както всичко останало и тези неща се правят "специално" за бг пазара- боклуци.

Чет Авг 20, 2015 9:32 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
DJ-Stenly написа:
Аз два пъти сменях предни дискове и накладки и колата не спираше да тресе при спиране . Всички майстори се кълняха че няма как да е от задните дискове да тресе .... накрая ми писна и отидох при трети майстор и без обеснения му казах да смени отзад дискове с накладки .... след смяната колата заспа !

интересно, а тресенето усещаше ли го на волана?

Чет Авг 20, 2015 8:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >