Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
Бензиностанции - качество на горивата!
| Автор |
Съобщение |
|
Mitaka FU
Регистриран на: Вто Авг 12, 2014 11:52 am Постове: 346 Местоположение: Germany
Автомобил: Legacy 2,0R Activ, 2006
Рейтинг: 171   
|
|
_________________ Моля не стреляйте по пианиста! Той толкова си може.
|
|
|
|
| Сря Окт 29, 2014 2:09 pm |
|
|
|
Mitaka FU
Регистриран на: Вто Авг 12, 2014 11:52 am Постове: 346 Местоположение: Germany
Автомобил: Legacy 2,0R Activ, 2006
Рейтинг: 171   
|

Пак малко раздвижване от мен , на темата.... Наложи ми се да сложа 20 литра газ от ,,Петрол" срещу стадиона в град Гоце Делчев... ](./images/smilies/eusa_wall.gif) Някакво вътрешно чувство ме накара да не пълня догоре, и добре, че не го направих! Имах остатък от 5-6 литра още, и се прибрахме веднага в хотела, след зареждането. На другият ден, тръгваме за София и след 5 км мотора почна да киха и губи мощност на 3 и 4 предавка... Веднага загрях за какво става въпрос, и си спомних думите на Прада от преди 5 дни, когато му бях за инспекция ,,...за доброто качество на българската газ, как нищо още не съм видял...! Минах на бензин, и след още 4 км пак пробвах на газ- същите резултати.... Жената пита, защо мотора подскача и хълца..?! Такова чудо, до сега с над 100к на газ не бях видЕл!!! Стигнах на безин до един Шел в село Баничан на международният път за Гърция, и сложих там още 20 литра... И колата тръгна нормално! В София, пак сложих още 20 литра... После в Сърбия догоре , и така се добрах читав до Германия... Според моите изчисления, даже са ми сложили в този ,,Петрол,, не 20 литра, а към 10-12 l. и май е било 50% вода вътре Бог да ни пази от тези измамници...
_________________ Моля не стреляйте по пианиста! Той толкова си може.
|
|
|
|
| Чет Авг 27, 2015 1:24 pm |
|
|
|
Vami
|
|
До сега разхода на извънградско без юркане по борд не беше падал под 9л/100км и 11л/100км релен на газ. Вчера заредих на един Петрол. Както правя при всяко зареждане, занулих борда, изминах около 150км и като погледнах борда се шашнах - разход 6.8л/100км без никаква промяна в стила на каране. Предполагам, че на газ ще е 9л/100км, защото винаги ми е 2 литра от горе. Явно от взетите мерки има резултат, поне на този етап, дано да е за постоянно...
|
|
|
|
| Чет Авг 27, 2015 2:55 pm |
|
|
|
melhaer
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117  
|
|
последният месец пътувах напред-назад и зареждах на ОМВ (в София на Слатинска, Сандански и в Плевен на Сторгозия), Лукойл (като влезеш в България от Гърция, близо до Гоце Делчев), Ромпетрол в Подуяне.
Освен от ОМВ-тата, от всяко друго зареждане колата губеше мощност и вървеше по-зле. За Ромпетрол бях чувал само добри отзиви и са надявах да литна, но не се случи.
|
|
|
|
| Пет Авг 28, 2015 7:36 am |
|
|
|
demoman
Регистриран на: Съб Сеп 29, 2012 2:24 pm Постове: 704 Местоположение: Пловдив
Автомобил: WRX '02 & 2.0X '04
Рейтинг: 177   
|
Някой да има впечатления от горивата на Круиз и SNG? 
|
|
|
|
| Нед Авг 30, 2015 9:02 pm |
|
|
|
takev
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83 
|
demoman написа: Някой да има впечатления от горивата на Круиз и SNG?  SNG никога!  Газ сипвах миналата зима, сипаха ми 44 литра ( никога не ми е събирала толкова, мах е бил 41). Тръгнах извънградско, и сле 5 км, почнаха хълцаници, задавяния. Едвам я изгорих тая гадна газ. Даже си купих неква смешна добавка за да изчистя положението . Абе газ на SNG Never Again!:)
|
|
|
|
| Нед Авг 30, 2015 10:25 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
Всеки път(почти) на връщане от Габрово, сипвам в сузукито на SNG Севлиево. Нямам някакви фрапиращи наблюдения.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Нед Авг 30, 2015 11:35 pm |
|
|
|
SuBaRu_FoReSteR
Регистриран на: Вто Сеп 01, 2009 9:41 am Постове: 344 Местоположение: Стаpа Загоpа
Автомобил: Subaru Outback MY15, 3.6 R
Рейтинг: 23
|
|
Зареждам от OMV вече много години (бензин 95 ) и съм супер доволен. Колата гори напълно нормално, държи се както трябва и количеството е реално !
_________________ Случайността е среща на две необходимости !
|
|
|
|
| Пон Авг 31, 2015 6:21 am |
|
|
|
Tisho09
Регистриран на: Съб Окт 12, 2013 1:04 pm Постове: 394 Местоположение: Варна
Автомобил: STI
Рейтинг: 300      
|
|
Във всички бензиностанции бензина е боклук (поне за Варна). Зареждах на Shell - едно придърпване едно чудо.. леле мале ужас. Минах на OMV - в началото добре после пак едно придърпване (по-слабо от колкото на Shell). На Eko - същата работа като на OMV.
Точно по тази тема си говорих с Миро (Варна) и неговото мнение беше същото : "Бензина който се внася в момента е боклук".
Сега да чукам на дърво, зареждам от Rompetrol и придърпване нямам.
|
|
|
|
| Пон Авг 31, 2015 5:44 pm |
|
|
|
SuBaRu_FoReSteR
Регистриран на: Вто Сеп 01, 2009 9:41 am Постове: 344 Местоположение: Стаpа Загоpа
Автомобил: Subaru Outback MY15, 3.6 R
Рейтинг: 23
|
|
Има и едно НО, по-новите двигатели и бензинови и дизелови са много по-претенциозни от към гориво отколко старите.
_________________ Случайността е среща на две необходимости !
|
|
|
|
| Пон Авг 31, 2015 6:52 pm |
|
|
|
Ивайло Добрев
Регистриран на: Съб Юли 12, 2014 9:46 am Постове: 261 Местоположение: Варна
Автомобил: Forester 2.0X,MT,158hp
Рейтинг: 36
|
Така е колега Subaru_Forester и със жените-затова ще си кютаме със старите Извинете ме за спама... Смених Еко-то със Петрол и засега съм доволен,но ще покарам още малко и ще докладвам.
|
|
|
|
| Пон Авг 31, 2015 7:05 pm |
|
|
|
Пламен Янев
Регистриран на: Вто Мар 12, 2013 5:21 pm Постове: 180 Местоположение: Търговище
Автомобил: Impreza Outback 2005;Оutback 2020
Телефон: 0894736253
Рейтинг: 181    
|
|
Аз пък след тези проверки и препломбиране на бензиностанциите,рязко ми падна разхода с около литър,литър и половина. Направих вече няколко засичания,промяна в стила на каране нямам,явно са ни лъгали в количеството досега. Бензина можеш да замериш,било то с разни съдове,туби и т.н.,но количеството на газта е почти невъзможно.
Та по темата,аз съм доволен от Ромпетрол.Запознах се с едно момче от газ станцията,та то доложи че газта я внасят от Словения,и ми спомена за съотношение(коефициент),който при тяхната газ бил по-добър от на другите и т.н.
|
|
|
|
| Пон Авг 31, 2015 7:22 pm |
|
|
|
momcho2000
Регистриран на: Чет Яну 28, 2010 6:15 pm Постове: 773 Местоположение: Видин
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84 
|
|
Не зная за другите градове, но във Видин след проверките ром-петрол я затвориха и гледам я закриха май окончателно всичко им е било боклук, а по темата с газта, зареждам на газпром и съм доволен те и омв взимат газ от едно и също място така се говори иначе и за шел нямам оплаквания.
_________________ На колата ти ако не пише Made in Japan, СМЕНИ Я!
|
|
|
|
| Вто Сеп 01, 2015 3:20 am |
|
|
|
Jores
Автомобил: Subaru Forester 2.0 Diesel MY2009
Рейтинг: 120  
|
|
Заради пустите Лего колички последно време дизел от скъпия само на Шел зареждам.
Впечатления - Шел Благоевград - УЖАС! Не може да отлепи. Шел преди Сандански - пак ужас, макар и по-слаб. Шел Бояна - ОК (основно тук сипвам) Шел София - Ботевградско / началото на Хемус - ОК Шел магистралата от Варна към Шумен - ОК Шел магистралата след Перник към Дупница - ОК Шел София Околовръстно до разклона за Горна Баня - ОК Шел Красна Поляна към Житница - там НЕ.
|
|
|
|
| Вто Сеп 01, 2015 9:21 am |
|
|
|
pnikolaev
Напуснал форума
|
|
Колеги, аз карам с А96 Extra Force от Петрол и съм много доволен. Започнах да го карам още като бях с VW Polo 1.6 (бензин). Като смених бензина с този от Петрол и колата започна да се движи не като трактор, като истинска кола. От тогава и Форестъра го карам с този бензин и до сега съм нямал никакви проблеми.
|
|
|
|
| Вто Сеп 01, 2015 3:55 pm |
|
|
|
Pike FM
Регистриран на: Пон Мар 11, 2013 1:00 pm Постове: 102 Местоположение: София
Автомобил: Outback H6 '02
Рейтинг: 22
|
За Ромпетрол съм чувал, че колкото по-близо до румънската граница е бензиностанцията, толкова по-вероятно е бензинът да е хубав и внос от Румъния. Надолу в страната, вече нямали сметка да го разкарват и бензиностанциите им вземали от където вземат и другите. Така поне един варненец ми разказа. Аз също съм зареждал почти от всякъде, до скоро главно зареждах 98 от Ромпетрол и съм доволен. Наскоро обаче близо до нас отвориха една нова малка бензиностанция Poweroil, дистрибутори на Лукойл, цените им са 10-12 стотинки под другите и бих казал, че не те удрят в количеството. Понеже така и не съм срещал положителни коментари за Лукой (въпреки че май всичкото гориво в крайна сметка идва от там), слагам си на всяко зареждане и добавка на Бардал за бензин, и съм доволен, хем върви, хем и харчи колкото трябва 
_________________ Fishing Mania
|
|
|
|
| Вто Сеп 01, 2015 5:29 pm |
|
|
|
antropoz
Регистриран на: Вто Окт 14, 2014 5:23 pm Постове: 106 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Legacy '04 2.0 5МТ
Рейтинг: 39
|
|
Зареждам бензин 95 предимно от GoPetrolium..доколкото знам е гръцки.. Колата върви добре , а и имат най-голяма отстъпка на пазара. Иначе Шел на бул.П.Дертлиев и понякога Ромпетрол. От Еко (дори 100) не съм доволен, по скоро не намерих разлика за разлика от цената.
|
|
|
|
| Сря Сеп 02, 2015 5:09 pm |
|
|
|
momcho2000
Регистриран на: Чет Яну 28, 2010 6:15 pm Постове: 773 Местоположение: Видин
Автомобил: Subaru Forester 2.0/125ps
Рейтинг: 84 
|
И кво се оказа, че в България всичкото гориво по всички бензиностанции е от нефтохим, а от години се пише по форумите а и коментари на тоя и оня как на омв нафтата била австрийска на шел идвал бензин от незнам си къде и др. а то все едни и същи лайна само с различни добавки от ония варелчета. 
_________________ На колата ти ако не пише Made in Japan, СМЕНИ Я!
|
|
|
|
| Съб Сеп 05, 2015 6:32 am |
|
|
|
Stani0
Регистриран на: Чет Май 17, 2012 7:14 pm Постове: 220 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Legacy IV B13_
Рейтинг: 17
|
Колеги, няма ли да се хванем да изразим недоволството си от наглия картел на горивата в БГ .. вече над месец петрола стои на най-ниските си стойности ](./images/smilies/eusa_wall.gif) , а държавата си затваря очите за високите цени  (за качеството даже не можем и да коментираме) ?!
_________________ Пазете природа чиста с www.naPalatka.bg и намерете своето кътче чрез www.SpotBulgaria.net въздушна фотография www.Quadvert.com
|
|
|
|
| Пет Сеп 11, 2015 8:04 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
Разединени сме, брато. Колкото и да се напъваме, все се намират продажни, евтини душици.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Пет Сеп 11, 2015 9:31 pm |
|
|
|