Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема
 Проблем с динамо Аутбек Н6 2004 г 
Автор Съобщение

Постове: 151
Автомобил: Outback 3.0 H6 04
Рейтинг: 69
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Проблема е следния.Преди две седмици след дълго стоене на аварийни колата не можа да запали,подадохме ток и веднага тръгна.Отидох да ми замерят акумолатора и ми казаха да го сменям - купих нов,обаче гаранцията изисква замерване на зареждането в сервиз ,и там греда - зарежда само 13,6 при долна граница 13,8 .Последва една седмица ходене по мъките с разни платки и т.н. накрая купихме динамо втора употреба.В събота сутринта моят майстор вика /колата беше при него/ "Идвай да я взимаш - 14,4 зарежда с новото динамо" .Аз отивам и директно за заверка на гаранцията ,там мерят и пак 13,6 .... Момчето дето замерва изказа предположение, че зареждането се ограничава от компютър... и ми завери гаранцията.Имало Аудита и Фолксвагени дето били така....Въпросът ми към знаещите е наистина ли е зареждането се контролира или все пак да търся проблем.Лампи по таблото не светят и не са светили, и колата си работи безупречно с новия акумолатор.Благодаря на всички отзовали се.

Пон Авг 24, 2015 2:47 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 459
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83
Отговори с цитат
По спомен имаше тема за реле регулатор на алтернатора.
Когато пуснеш повече товар, сиреч, климатик, фарове , подгреви. Реле регулатора качва напрежението , когато обаче е на свободна без консуматори зарежда колкото да не е без хич.
Разрови се , имаше тема. Според мен нямаш повод за притеснение. Пуснете няколко консуматора и замерете пак да видите ;)

Пон Авг 24, 2015 3:23 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
При пускане на фарове и климатик не се променя

Пон Авг 24, 2015 4:58 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, не се притеснявай, екуто преценява кога и с колко да зарежда. Не случайно оригиналния реле-регулатор е една чанта пари.

Пон Авг 24, 2015 5:01 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Благодаря,значи да си карам :)

Пон Авг 24, 2015 6:46 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 469
Рейтинг: 347
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Имай в предвид, че при загряване регулатора намалява изходното напрежение като защита срещу претоварване или поне по-старите правят така. Доста време карах с един алтернатор, който беше без управление от ECU-то и на студен двигател - 14.25V, след около час каране - 13.65-13.75V. Сега съм с поправен оригинален с нов не-оригинален регулатор, който има ECU управление и държи 14.15-14.25V - поне за около час наблюдение с волтметър.

Пон Авг 24, 2015 9:28 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Е сега вече съвсем ме обърка...

Пон Авг 24, 2015 9:35 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 469
Рейтинг: 347
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
ivan_BG написа:
Е сега вече съвсем ме обърка...

Извинявай, нямах това за цел ;) Най-добре е ако можеш да замериш как се държи здрав алтернатор на друг Бек като твоя - мисля, че ще се намерят колеги-доброволци, а ти трябва само волтметър и чалъм как да го закачиш към тоците в колата - аз използвах самоделна приставка за запалката.

Желая успех и по-малко ядове :good:

Пон Авг 24, 2015 10:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 161
Автомобил: Forester
Рейтинг: -23
Кофти...
Отговори с цитат
И при мен на студено е 14,7 като плавно пада на 13,8 125кс. форестер прост алтернатор без връска с ECU . Така връща по бързо тока дръпнат при паленето.

Вто Сеп 01, 2015 7:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема