Отговори на тема
 Свързване на телефона с мултимедийната система 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 78
Автомобил: Subaru Outback H6 08
Рейтинг: 78
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте, някой има ли идея случайно как да си свържа айфона с радиото за да мога да провеждам разговори?
Колата е аутбек 2008 с фабричното радио и навигационен дисплей. Самата система има опция за свързване на телефон чрез bluetooth, но нещо не мога да се закача. Телефона ми открива системата, но не може да се закачи за нея, а системата не може да свърже телефона и дава, че е изключен. Освен това аудио системата изписва, че изисква някакъв пас-код на телефона, който си нямам никаква идея какъв е.
Така, че това ми е болката, ще съм благодарен за всякакви съвети и препоръки. :beer:

Пон Авг 31, 2015 5:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 3
Автомобил: OBK 2.5 MY2011 CVT
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Пас кода на блутута е 0000 или 1234.

Чет Сеп 10, 2015 3:45 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Евала Иво ,
Благодаря с Pass-code : 0000 , нещата заспиват. Ако някой се чуди като мен да се знае четири нули и си в кереча.
Само дето не могат да се прехвърлят контактите от телефона. Като задам за прехвърляне и се разкача връзката :pardon:
Иво ако и това го знаеш, цена няма да имаш..
Поздрави и благодаря още веднъж :beer:

Съб Сеп 12, 2015 12:35 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не се прехвърлят, а се разрешава на радиото да браузва контактите. Виж сетингс/прайвъси/контактс и блутуут в същия раздел, какви разрешения или забрани имаш.

Съб Сеп 12, 2015 3:21 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Alxx написа:
Не се прехвърлят, а се разрешава на радиото да браузва контактите. Виж сетингс/прайвъси/контактс и блутуут в същия раздел, какви разрешения или забрани имаш.

Благодаря за отговора. За Privacy раздела въобще не се бях сетил. Скъсах си нервите вчвера и пак не се получава.
В Privacy- Contacts- ми излиза само Viber и Tango, т.е иконите които използват контактите и нищо друго.
В Privacy- Bluetooth- нищо не излиза, като възможност за настройка, само пише, че апповете, които използват споделяне ще се появят в този раздел.
Отделно, когато от мултимедията на бека дам да синхронизира контактите ми се разпад Bluetooth връзката пише Bluetooth connection failed.
Също така пише Please send contacts from your phone, което ме забива аре да не казвам къде :pardon:
С две думи за контактите нещо гризкам дървото или аз не го правя както трябва.

Нед Сеп 13, 2015 10:54 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
...или версията на блутуута в колата не поддържа същия протокол ;)

Нед Сеп 13, 2015 11:38 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, 8 години в света на мобилните комуникации е доста голям скок в развитието им и не очаквай чудеса. Мисля, че всеки си спомня какви телефони тогава вървяха. Пробвай с някоя стара Нокия, сигурен съм, че ще чете и контактите :)

Нед Сеп 13, 2015 12:00 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Идея за заобикаляне на схемата, но да си ползваш айфона:
И айфонът, и нокиите работят с vcf формат при прехвърляне. Качи си контактите от айфона в някоя дърта нокия(както те съветва колегата) и после ги прехвърли в колата. Свържи пак айфона и виж дали ще избира вкараните с нокията контакти.

Нед Сеп 13, 2015 7:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Eй това е супер идея, благодаря! :bow:
Не се бях замислил за този вариант, сега само трябва да намеря из шкафовете някоя стара нокия и да пробвам!
Не съм вярвал, че ще си купя нова кола, а ще се върна в праисторическата ера с 3310 примерно :cool:
Ще пиша дали се е получило.
Поздрави

Пон Сеп 14, 2015 5:46 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема