|
Страница 1 от 1
|
|
Проблем с палене Outback 3.0
| Автор |
Съобщение |
|
manie
Регистриран на: Чет Юни 18, 2015 2:45 pm Постове: 6 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Outback 3.0
Рейтинг: 0
|

Здравейте колеги,
От скоро притежавам Subaru Outback 3.0 H6 2008 година. Днес сутринта имах неприятна случка, за която ще съм благодарен ако някой може да ми даде съвет как да я тълкувам. Тръгнах от къщи без проблеми. Спрях до един магазин и заключих колата. След като си напазарих, отключих колата и се пробвах да запаля, но ... нищо. Стартера отказа да върти. Направи ми впечатление, че на малкото дисплейче до километража се е появил надпис на японски и знака за отворената врата, но показващ че е отворена не шофьорската а другата предна врата. Другото интересно е, че лампата на имобилайзера - червен ключ не угасва. Лампата за чека на двигателя също не угасваше. Извадих клемите на акумулатора, после пак ги сложих и колата запали. Интересното е, че не запали веднага а се наложи да повъртя стартера за по - дълго време, все едно няма гориво ( резервоара ми e пълен). Това се повтаря избирателно вече няколко пъти днес. Проблема се "оправя" с вадене на клемите на акумулатора.
Благорадя предварително!
|
|
|
|
| Сря Сеп 09, 2015 2:19 pm |
|
|
|
virtual
Регистриран на: Нед Май 29, 2011 11:17 pm Постове: 30 Местоположение: Sofia
Автомобил: Legacy B13 H6
Рейтинг: 37
|
|
Лампата на чека трябва да угасне след като завърти мотора. Това го намирам за нормално. Това за имобилайзера обаче е интересно. Тя трябва да гасне като пъхнеш ключа. Пробва ли с втория ключ?
|
|
|
|
| Сря Сеп 09, 2015 10:18 pm |
|
|
|
manie
|
Здравейте, Не съм пробвал с другият ключ. Интересното е, че проблема го има, когато още с отварянето на вратата има изписани тези японски йероглифи на малкия дисплей  , преди да поставя ключа. Вчера забелязах и нещо друго. Докато карах, ми изчзна икономайзера (или както се казва системета за моментен разход на гориво). Нямаше показания, нито на малкия, нито на големия (навигацията) дисплей, нито на аналоговата скала. Може би има слаби връзки или кабел, кото бърка борд компютъра.
|
|
|
|
| Чет Сеп 10, 2015 9:28 am |
|
|
|
wonderwalker
Автомобил: Subaru Outback H6 08
Рейтинг: 78 
|
Има вариант да е от ключа. Имам като твоя бек, даже същата година. Моя е с без ключово запалване. Та имах две дистанционни с ключ. В дистанционното има чип, с който колата разпознава ключа. Е на моя му беше дошло времето и спря отведнъж. Та сега съм с втория ключ и си пали (слава Богу) , само че съм с един ключ по-малко А нов в Субару ми обявиха цена 800 кинта  Копаме ли ги тия пари, по дърветата ли ги берем не знам Малко се отклоних, моят съвет е да почнеш от най-простото: 1. Пробвай с другия ключ ако с него е О.К, първия си е заминал, честито на печалившите (сиреч ти  ) 2. Диагностика И общо взето за това се сещам.... Успех
|
|
|
|
| Съб Сеп 12, 2015 12:31 pm |
|
|
|
krismarg
Регистриран на: Вто Авг 24, 2010 7:55 am Постове: 659 Местоположение: Шуменско
Автомобил: VAZ 21023,OB 05MY 2,5i
Рейтинг: 57 
|
|
Като я заключиш ключето почва ли да мига? Като я отключиш изгасва ли? Ако продължава да мига след като ти помахат уредите, имобилайзера ти е още активен и не може да се запали колата.
|
|
|
|
| Съб Сеп 12, 2015 6:23 pm |
|
|
|
elninyo
Автомобил: Импреза
Рейтинг: 4
|
|
Тези йероглифи що не се пробваш да ги разчетеш с google translate. Има функция да насочиш камерата към надписа и ще ти го преведе.
_________________ Всеки прави каквото може преди да се срещне със съдбата си.
|
|
|
|
| Нед Сеп 13, 2015 4:46 am |
|
|
|
manie
|
|
Ключето мига, когато е заключена и продължава дори и да я отключа. Като вкарам ключа свети постоянно. Според мен също имам проблем с имобилайзера, но ме озадачават другите грешки, които се появяват заедно с това. Мисля, че проблема е по-сериозен, затова и пуснах темата. Исках да разбера, дали някой се е сблъсквал с подобен проблем.
|
|
|
|
| Пон Сеп 14, 2015 10:10 am |
|
|
|
manie
|

Здравейте колеги, Да добавя още щрихи към тази тема. След 1 месец борби, проблема се задълбочи. Колата пали все по - рядко, и ресета с махането на клемите сработва много рядко. Общо взето - пали, когато си иска. Ходих на диагностика, на електрончик и т.н. , но никой не успя да я излекува. Проблема идва от таблото. Боди контрол модула, не си разпознава таблото и активира имобилайзера. От специализирания сервиз за Субару във Варна ми казаха, че трябва да се обучи този контролен модул, но им трябват кодове за табло, с които не разполагат. Отидох при препоръчан електрончик, който първо я "оправи" за няколко часа, но на следващият ден му я върнах със същия проблем. После колата стоя при него 1 седмица за да може да се "хване" проблема по - детайлно. Взех си я "оправена" , но на следващият ден положението се влоши. Посъветваха ме да си купя ново (втора ръка) табло и с него да бъде обучена, понеже проблема най - вероятно бил в сегашното ми табло. Ако някой знае друг добър електрикал във Варна, моля да пише. Другият начин е, ако запали да се опитам да стигна до София без да я гася (ако ми стигне един резервоар бензин  ), и да я закарам в Субару. Какви са ви впечетленията от официалният сервиз, дали има смисъл или директно ще ми препоръчат смяна на елемента? Поздрави Милен
|
|
|
|
| Пон Окт 26, 2015 11:40 am |
|
|
|
Ba4oMisho
Регистриран на: Вто Дек 09, 2008 6:30 pm Постове: 124 Местоположение: Варна Рейтинг: 41
|
|
Имах подобен проблем с едно Ауди, не си познаваше ключа, и кога то иска пали, когато не, НЕ! Проблема се реши с изолиране на имобилайзера, което не е е кой знае какъв проблем, пак си имаш аларма, и си заключваш колата, но си решаваш проблема. Преди това обучавахме ключове, почиствахме антени и какви ли не простотии, голяма мизерия, накрая след поредния престой с изгаснала кола в час пик на шибано място и отсвирен от хиляди клаксони, намерих това решение за най правилното за мен. Човека има сервиз в района на ВиК Варна и е много точен, Мишо или Наско не си спомням точно, но от светофара на стадион Спартак към ВиК вдясно му е сервиза, има си табели, автоключар или нещо такова. Успех!
_________________ SUBARU BOXER DIESEL SUBARU OUTBACK H6 3.0
|
|
|
|
| Пон Окт 26, 2015 9:32 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|