Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
| Автор |
Съобщение |
|
mitashki35
Регистриран на: Съб Яну 22, 2011 11:46 pm Постове: 517 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66 
|
Xenum VX 5w30 не е ли керамично масло и удълженият пробег да е нормален? 
|
|
|
|
| Чет Окт 01, 2015 7:45 pm |
|
|
|
belovodski
Автомобил: без кола
Рейтинг: 11
|
Alxx написа: belovodski написа: Да кажа и аз нещо,карам Аутбек 02 н6 на газ с Кастрол магнетек 10w40 и вече 8000км.не го е пипнало а мислех че е някаква изгъзица туй масло,ваще мнения за него? Среден клас естер, който не е лош за дейли райд. Има един огромен проблем обаче - Кастрол е от най-често фалшифицираните масла, което е немалък риск. Ментета има навсякъде, даже и при сериозните(уж) търговци. Здравко, недей да надскачаш препоръките - маслото не е само цвят и гъстота. Има и химичен състав, който се мени с времето и начина на употреба. Да това и аз го знам точно от познат който от 15г се занимава с масла и по негови думи си било тото шанс да се намери истинско масло в България.
|
|
|
|
| Чет Окт 01, 2015 8:07 pm |
|
|
|
petko 69
|
Само да изкажа мнение за 10-40 .Когато взех колата сложих 10-40 Мобиле по препоръка на мой приятел собственик на сервиз на Мерцедес,маслото не го харчеше,но при смяна обтегачи на верига се оказа че прави депозит във мотора.По препоръка на Павлин минах на Мотул 5-30 ,а после по препоръка на Алекс-гурото на масла за форума на Ред Лайн.Доволен съм от двете марки масла и сега сложих Кастрол 5-40 от Немция , пак да пробвам.Сменяй те маслата на време и до 1 година  при нашите горива и ментета масла по често.Когато Алекс беше в темата го беше написал ясно.След 7-8хил. маслото губи своите качества,другото е компромис.Не забравяй те че повечето от нас карат коли 2ра употреба с неясен произход.
|
|
15
|
|
| Чет Окт 01, 2015 8:41 pm |
|
|
|
Vmax
|
mitashki35 написа: Xenum VX 5w30 не е ли керамично масло и удълженият пробег да е нормален?  Керамично? Нищо лично колега, ама се сетих за рекламите тип нано, мано, и тем подобни модерни названия дето звучат фенси, но са безмислени. Да видим какво ще покаже на тестовете в БАН и дано да не се окаже просто реклама. Аз лично залагам на надпис made in gemrany, fully synthetic, на 7-8 хил км е аут. Докато не почнат да го фалшифицират, че тук сме царе на ментетата...
|
|
|
|
| Чет Окт 01, 2015 9:43 pm |
|
|
|
mitashki35
Регистриран на: Съб Яну 22, 2011 11:46 pm Постове: 517 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66 
|
|
| Чет Окт 01, 2015 10:11 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Motor Silk, който съм пуснал в Продава има същия вид като това масло  ПП. Сгущенка е кондензирано мляко на руски 
|
|
|
|
| Пет Окт 02, 2015 7:42 am |
|
|
|
Escape
Автомобил: '98 Impreza
Рейтинг: 0
|
|
Колеги привет. Колата ми е импреза 1.8 и не обича нещо последното масло което сипах. Първият път сипах някво измисшено Sea horse... Няма да коментирам... Мина покрай 6-7к и замина, сега съм с Igol 10w40 още няма 2000 км и като погледнах пръчката изтръпнах... Малко над максимума беше. Трчове няма, пуши малко бяло сутрин особено на студено, но няма сини отенъци.. Карам на газ междодругото. Та това ми е първо субару, до сега съм карал само немци и не съм имал такъв проблем, а не ми се сменя марката, така че интересува ме какво масло да му сипя, за да не съсипеме положението. Благодаря ви предварително и поздрави!
|
|
|
|
| Пет Окт 02, 2015 7:53 am |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
Имаш в предвид, че е било на нормално ниво, а в един момент е станало над максимума? Вероятно е натрупало конденз - покарай малко извънградско и това е.
|
|
|
|
| Пет Окт 02, 2015 7:54 am |
|
|
|
Vmax
|
|
Ако е малко над максимума си ОК, ако е малко над минимума вече е друга история
|
|
|
|
| Пет Окт 02, 2015 7:57 am |
|
|
|
Escape
|
|
Колега извини ме.... На работа съм и спя още... Малко над МИНИМУМА беше. Много бързо го духна.... Извинявам се пак и благодаря за бързия отговор.
|
|
|
|
| Пет Окт 02, 2015 7:59 am |
|
|
|
Vmax
|
Escape написа: Колега извини ме.... На работа съм и спя още... Малко над МИНИМУМА беше. Много бързо го духна.... Извинявам се пак и благодаря за бързия отговор. Не само ти си сънен по това време Не е нормално да ти лапне почти 1л ( защото това е разликата от мин до макс ) за 2000км. Или маслото е много зле, или мотора е за ремонт. Пробвай с нещо по качествено - 10/40, но синтетика...примерно Бардал имат такава. Най-просто - всяко масло, произведено в Германия, с надпис пълна синтетика, си е такава, защото там има друг закон за наименованията.
|
|
|
|
| Пет Окт 02, 2015 9:27 am |
|
|
|
Escape
|
Оф... Много съм объркан вече. Ами ако сложа 15/40? Колко излиза един ремонт на гумичките на клапаните например ако пак не се получи  ....а междодругото да допълня, Иголът който съм сипал мисля, че е някакво универсално масло за дизел, бензин и LPG .... До колкото четох де...
|
|
|
|
| Пет Окт 02, 2015 6:34 pm |
|
|
|
Valio
|
|
Колега направи това което те съветва Vmax ,забрави за всичко различно от ПЪЛНА синтетика.. Ако двигателя не е добре ще стане ясно като смениш маслото с коалитетно.Субару рядко гори масло от вложките на клапаните..
|
|
|
|
| Пет Окт 02, 2015 7:40 pm |
|
|
|
excalibur
Автомобил: Subaru Forester 2009
Телефон: 0899570069
Рейтинг: 15
|
|
| Пет Окт 02, 2015 8:31 pm |
|
|
|
tst
|
Колега, Хубаво евтино няма. Карам с Amsoil Signature Series и до момента никакво (около 10к км) доливане, а мотора мърка. За разлика от предишния ми Форестер 2011 Мотул-а го гореше около 1-1.5 литра до смяна. Компромис може да намериш с Titan Fuchs евентуално. Виж кое е за твоят автомобил: http://www.fuchs-schmierstoffe.com/oil-chooser.htmlПоздрави
|
|
|
|
| Пет Окт 02, 2015 9:25 pm |
|
|
|
Madj0
Регистриран на: Вто Мар 22, 2011 11:09 pm Постове: 11 Местоположение: София
Автомобил: Subaru
|
|
EJ25 2000 година с FUCHS TITAN GT1 SAE 5W-40 XTL ( туба 4-ри литра ~ 70 лв ) вече над 90 000 км на газ смяна на 10 000 км ( не доливам ) . Предната кола Ауди А4 1,9TDI го карах със същото масло дълги години пак доволен .
|
|
|
|
| Съб Окт 03, 2015 11:09 am |
|
|
|
excalibur
Автомобил: Subaru Forester 2009
Телефон: 0899570069
Рейтинг: 15
|
|
Забравих да кажа,че автомобила е с АГУ. Колеги не казвам,че искам евтини масла,просто Ред Лайна ми се вижда скъпичък макар,че в крайна сметка може и по-евтин да излезне. Просто питах за някой конкретен модел хубаво масло като се има предвит спецификата на автомобила.
|
|
|
|
| Съб Окт 03, 2015 3:56 pm |
|
|
|
Vmax
|
excalibur написа: Забравих да кажа,че автомобила е с АГУ. Колеги не казвам,че искам евтини масла,просто Ред Лайна ми се вижда скъпичък макар,че в крайна сметка може и по-евтин да излезне. Просто питах за някой конкретен модел хубаво масло като се има предвит спецификата на автомобила. Ravenol VSI 5/40
|
|
|
|
| Съб Окт 03, 2015 6:19 pm |
|
|
|
askeless
|
|
Никой не оспорва качествата на Red Line, но и цената му е добра. За 4 цилиндров мотор само маслото е 190 лв. /5 кварти х 946 мл/, имаш маслен, въздушен филтър, евентуално горивен, на климатика. Купуваш и още една кварта да има за всеки случай. А тъкмо си почнал да го глезиш защо да не направиш и една промивка. Със сигурност всичко това има ефект, но на мен просто не ми излиза сметката. Другият момент е, че както и самият Краси обяснява, Red Line-а не е магическа пръчка за мотора, трябват няколко смени, за да може добре да почисти мотора, за да направи депозити от собствените си добавки и т.н. За това и аз като колегата @Vmax 7-8-9к км за 6-7 месеца и хайде с ново масло, зависи кога мотора го подхване сериозно. Като бях с Red Line там някъде подхвана и него, не мога финансово да издържа да чакам на коя смяна ще спре да пипа или ще намали значително. По-принцип сметките за Long life и по-рядка смяна или обикновено и по-често са еднакви. Аз лично продължавам с Мотул-а.
|
|
|
|
| Съб Окт 03, 2015 6:23 pm |
|
|
|
CE107
Регистриран на: Пет Окт 03, 2014 8:27 pm Постове: 108 Местоположение: Deutschland
Автомобил: Impreza МY08 2.0R Comfort LPG ex
Рейтинг: 148   
|
|
Аз за 2 х AmsOil European Car Formula 5W40 5л + доставка плащам малко под 120€ и ми стигат за около година. Сменям го на 20 000 +/- 2000км, в зависимост кога ще получа час при Субару дилър. Не ми се е налагало да доливам до сега.
_________________ Ein Mercedes hat 1 Stern... Gute Hotels haben 5... EIN SUBARU HAT 6 STERNE!!!
|
|
|
|
| Съб Окт 03, 2015 8:02 pm |
|
|
|