Отговори на тема стр <  1, 2
 "Проблеми" със спирачна система в следствие на рязко спиране 
Автор Съобщение

Постове: 862
Автомобил: Pontiac Firebird 5.0 V8
Телефон: 0899164990
Рейтинг: 385
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
petko 69 написа:
Преди половин година бях в същото положение ,тресене при спиране от висока скорост.Пробвах ремонт на спирачни апарати,шлаиф на дискове и проблема се решава временно.Смених апаратите от ВРХ 08 плюс нови дискове и накладки ,всичко о кей.Инвестицията не е много скъпа ,така че препоръчвам на колегите вместо да съживявате над 10 год.спирачни системи ,по добре ги сменете с нови.

За 4 бутален апарат ли става въпрос ?

Поздрави,

Чет Апр 30, 2015 1:51 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 339
Автомобил: Spec B
Рейтинг: 103
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
petko 69 написа:
Преди половин година бях в същото положение ,тресене при спиране от висока скорост.Пробвах ремонт на спирачни апарати,шлаиф на дискове и проблема се решава временно.Смених апаратите от ВРХ 08 плюс нови дискове и накладки ,всичко о кей.Инвестицията не е много скъпа ,така че препоръчвам на колегите вместо да съживявате над 10 год.спирачни системи ,по добре ги сменете с нови.

Колега Легасито на автора на темата по всяка вероятност е с 2 бутални сп апарати и дискове с размери 316х30. Ти от друга страна си с 294х24 по всяка вероятност оригинално, а Импрезата е с 326х30, та ако сп апарати не са 4 бутални, което може да доведе до смяна на помпа, подмяна на джанти и тн и тн то при него смяната е нещо което няма да доведе до голяма промяна за разлика от при теб където разликата е много голяма ( диска на Легасито 316х30 тежи колкото 2 на Аутбек 294х24). Не ми се сърдете, но шлайфа на дисковете е една от най-големите глупости, най-малкото защото освен че изтъняват и при прегряване лесно се деформират, то стругарите ги шлайфат равни с което имат проблем с избутването на накладката, вдигат много по-високи температури и се изкривяват за отрицателно време. Новите дискове имат висока точка, точно за да може само една част от диска да се докосва до накладката и да я избутва, а останалата част да изстива.

Пет Май 01, 2015 6:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Другия тънък момент с тресенето идва от спирачните маркучи, които се разджвакват от стара течност и задържат понякога връщането на буталото, поръчал съм предни, задни се оказа, че няма никъде и май ще ги правя по размер на ботевградско и ще пиша какъв е ефекта.

Байгън станахме с тия спитачки, Ташев сега разбрано ли пиша??? :hello:

Сря Авг 26, 2015 8:49 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Вчера май решихме проблема , "май" щото още не съм карал достатъчно, като сменяха маркучите майсточетата видели, че между съпорта и накладката има много ръжда и накладката е блокирала и не се връща, та бяха изчистили, претакали два пъти цялата ситема с нова течност и нови маркучи и белким това да е драмата с тресенето при 100-120 и при спирането.

Вто Сеп 08, 2015 2:26 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
quietriot написа:
Вчера май решихме проблема , "май" щото още не съм карал достатъчно, като сменяха маркучите майсточетата видели, че между съпорта и накладката има много ръжда и накладката е блокирала и не се връща, та бяха изчистили, претакали два пъти цялата ситема с нова течност и нови маркучи и белким това да е драмата с тресенето при 100-120 и при спирането.

Проблема с тресенето при спиране го решихме успешно с тази манипулация и сега кове мазно и безотказно.
Стария проблем с вибрацията при 100-120 обаче си го има и вече съм 99% сигурен че Станислав е прав и че е каре, защото всичко друго е сменено с ново и с макферсони с нови тампони на опорите, ново каре на кардана, балансирани гуми, прави по конец джанти , профилактирани спирачни апарати с нови маркучи и тн, само полусоските са сваляни и носени във феликс и оттам казаха че са ок, но нещо не е ок, зщаото си тресе ли тресе.Смешното е че ту го има , ту го няма, даваш газ появява се на 100 , връащаш на 80 и пак даваш и го няма, пак връащаш пак го има , или ускоряваш до 150 няма го , връщаш на 110 и оп появява се.....
Досадна работа общо взето , като карам на дълго , си нагласям ускоряването назад напред така , че да го няма разбира се.
Тия дни ще ходя до Дарин да си взема едни джанти и ще го накарам да сложи едни други полуоски за пробата и ще направя едно винкелщарасе насам натам и то ще си покаже...

Пон Окт 05, 2015 8:52 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Симптомите на вътрешно каре са точно такива и най-гадното е, че тази пе.ера..ия се проявява когато си иска ( по мои наблюдения след преминаване с висока скорост през неравност и прищипано на пътя ). Явно тогава се разбалансира и почва да тресе.

Пиши какво ще излезе след теста...

Пон Окт 05, 2015 9:18 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Споко, идва момент в който почва да го прави постоянно. На старата ми кола от обаждането до момента в който почна постоянно, минах около 40к км.

Пон Окт 05, 2015 9:22 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Vami написа:
Споко, идва момент в който почва да го прави постоянно. На старата ми кола от обаждането до момента в който почна постоянно, минах около 40к км.

По интересно е да кажеш каква е била причината, сещаш се че няма да си оставя колата да стигне до такава фаза да го прави постоянно, ако трябва да и сменя цялата ходова част дори!

Пон Окт 05, 2015 9:25 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При мен го правеше предимно извънградско при скорости над 120км/ч и само при ускоряване. Знаех, че е от карето, та за това не се притеснявах. И понеже карах предимно градско да ходя на работа, изобщо не се сещах да го сменя, за извън града си карах Аутбека. По принцип не съм свикнал да се навирам под колата и да гледам, да вдигам капака също, а го правя два или три пъти в годината. Знам, че преди да се появи ми беше скъсан маншона на същото каре, но колко време съм карал така, не се знае. Също така ми е махнат термощита под това каре, явно маншона по-бързо се опича и къса.

Пон Окт 05, 2015 9:35 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Vami написа:
При мен го правеше предимно извънградско при скорости над 120км/ч и само при ускоряване. Знаех, че е от карето, та за това не се притеснявах. И понеже карах предимно градско да ходя на работа, изобщо не се сещах да го сменя, за извън града си карах Аутбека. По принцип не съм свикнал да се навирам под колата и да гледам, да вдигам капака също, а го правя два или три пъти в годината. Знам, че преди да се появи ми беше скъсан маншона на същото каре, но колко време съм карал така, не се знае. Също така ми е махнат термощита под това каре, явно маншона по-бързо се опича и къса.

благодаря, то май само това остана несмененено, ще взема от изпитателя два други полусоки и ще сменям моите , защото според майсторчетата каретатата са наред.

Пон Окт 05, 2015 9:46 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Не е от каретата, днес сменихме и двете полуоски с читави, моите имага лек луфт, но ба връшане пак си затрвсе оо едно време, на Дарин ми направи такава цена че няма да връщам моите, ще седят за бек ъп или продаване.

Чет Окт 15, 2015 3:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
всичко свърши със смяната на зимните гуми, луната спи.....тъпото тресене е от криви гуми колеги...

Вто Ное 03, 2015 10:58 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1, 2