Отговори на тема
 Теч в стоповете 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравей те,при дъжд ми влиза вода в стоповете.Какво да огледам и проверя?Колата е Бек-2002г.

Вто Окт 06, 2015 5:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
dragoveli написа:
Здравей те,при дъжд ми влиза вода в стоповете.Какво да огледам и проверя?Колата е Бек-2002г.

Сваляш ги и гледаш където е снаждано стъклото към черната пластмаса ( корпуса ), обикновено това е на ръба - там се получава пролука и просмуква. Обикновено е толкова малка, че няма да я видиш с просто око, така че там където се усъмниш че има пролука, лепиш с бързо лепило тип Капчица или друго, естествено след като си ги подсушил ( оставяш ги под климатик за една нощ и би трябвало да се изпари водата ).

Вто Окт 06, 2015 5:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ще прощаваш, но цианоакрилатните лепила(тип капчица) не са устойчиви на вода/влага. Подсушаване и стъкларски полиуретан(евтин някой, турски или Новол) ще свърши повече работа.

Вто Окт 06, 2015 5:34 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 752
Автомобил: Subaru Outback 3.6, 2018
Телефон: 0889997071
Рейтинг: 88
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
При мен пукнатината беше точно където каза Станислав между двете пластмаси. Залепих го с призрачен санитарен силикон, стана перфектно има си една фугичка която я напълних със силикон. Като се сглоби не се вижда нищо.

Вто Окт 06, 2015 5:42 pm
Върнете се в началото
Профил YIM
Аватар

Постове: 948
Автомобил: Lexus LS 460, 2007
Рейтинг: 354
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз имах Легаси комби и при мен влизаше вода от пръскалката за миене на задното стъкло, но направо в багажника.

Вто Окт 06, 2015 6:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Отговори с цитат
Alxx написа:
Ще прощаваш, но цианоакрилатните лепила(тип капчица) не са устойчиви на вода/влага. Подсушаване и стъкларски полиуретан(евтин някой, турски или Новол) ще свърши повече работа.

Не съм специалист по лепила, споделих какво направих с един стоп с подобен проблем, по спомени имаше тип поресто уплътнение между двете повърхности и затова слепването стана добре. Мислих за силикон, но пролуката е толкова малка че трябва спринцовка, а силикон няма да мине.

Кофти проблем е, защото е пипкава работа за демонтаж, подсушаване, лепене и т.н.

Вто Окт 06, 2015 10:39 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
По принцип подходящо е UV лепило (примерно Loctite 302) за стъкло, метал, пластмаса. Има и други на много по ниска цена. Лепилото е с нисък вискозитет и прониква навсякъде, но ви трябва UVлампа.

Вто Окт 06, 2015 11:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Най добре е с полиуретаново лепило, само се охлабва малко стопа, леко се изважда навън, почиства се с мокра кърпа примерно, чака се да изсъхне, нанася се по цялата дължина и се затяга. На церезит ft 101 върши прекрасна работа.

Сря Окт 07, 2015 5:08 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 654
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аз не съм се изразил съвсем точно.Водата ми натича в тая част която е на петата врата.Като отворя задния капак и от фасунките тече...

Сря Окт 07, 2015 12:10 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 356
Автомобил: Outback B13,H6
Рейтинг: 105
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
То май ще се окаже слабо място,при мен след силен дъжд като отворя багажника и ми прокапва от капачето на 3-ия стоп.Още не съм открил от къде влиза..... :-?

Сря Окт 07, 2015 12:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
fenix написа:
То май ще се окаже слабо място,при мен след силен дъжд като отворя багажника и ми прокапва от капачето на 3-ия стоп.Още не съм открил от къде влиза..... :-?
влиза между тенекията на вратата и треия стоп , има гумено оплатнение нно ако е сменян се закъсва и сълзи , затова дадох и насоки как се оправя с черен полиеритан.

Сря Окт 07, 2015 1:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 216
Автомобил: Outback '10 2.5CVT,Outback '02 H6
Рейтинг: 252
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
dragoveli написа:
Аз не съм се изразил съвсем точно.Водата ми натича в тая част която е на петата врата.Като отворя задния капак и от фасунките тече...

и аз се зачудих от къде би могло да ти влиза вода в двата странични стопа ако нямат пукнатини..

Иначе тая операция с централния стоп я правих съвсем скоро - вода влизаше яко от процепа по цялата му дължина в горната част. Като отворя петата врата течеше върху щората от двата ъгъла Явно с годинките или уплатнението е паднало (ако въобще е имало такова) или постепенно се е развил луфт между прозрачната част на стопа и пластмасовата основа..

Сложих черен силикон по цялата дължина на процепа и оттогава всичко е сухо

Изображение

Стопът се сваля като се развият 4 (от двата края) и 4-5 (под кората) гайки отзад с глуха вложка 8мм. :good:

Сря Окт 07, 2015 1:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 356
Автомобил: Outback B13,H6
Рейтинг: 105
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
quietriot написа:
fenix написа:
влиза между тенекията на вратата и треия стоп , има гумено оплатнение нно ако е сменян се закъсва и сълзи , затова дадох и насоки как се оправя с черен полиеритан.

Имах предвид малкия стоп в горния край на стъклото,ама като се замисля,като се отвори багажника той става най-ниска точка и сигурно за това капе от там.Ще правя оглед и аз на дъската :idea:

Сря Окт 07, 2015 2:18 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 162
Автомобил: Субару Аутбек Н6 3.0 2005 год
Рейтинг: 59
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз имах подобен проблем, разбрах го като реших да сменя изгоряла крушка и получих буквално студен душ :D При мен проблема беше в централната лайсна, където са всички светлини. Свалих много внимателно задния стоп, защото много лесно се пука. Почистих с обезмаслител остатъците от старото уплътнение и цялата пластмаса, както и повърхността на която ляга, след това със спирт и после с черен силикон минах внимателно по целия стоп, там където пластмасата на стопа прилепва за гърба (черната пласстмаса) и после около болтовете и на местата, където стопа прилепва за вратата. След това проблеми не съм имал. По форумите дават и по-просто решение, пробива се с тънко свредло долната част на стопа, където нормално се събира водата. Така и да влезе вода следва да изтече. Ако мислиш, че ти влиза вода от най-горния стоп, можеш да пробваш да го разглобиш и да направиш операцията и по него Успех! :good:
 9

Сря Окт 14, 2015 10:45 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 171
Автомобил: subaru outback 2.5 AT 2000 г.
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
И при мен се пълнеше с вода,без да разглобявам нищо напълних фугата между стъклото и стопа с прозрачен силикон и се реши проблема.

Чет Окт 15, 2015 12:26 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 496
Автомобил: Subaru Outback B14, 2.5 AT 2010
Телефон: 0895674665
Рейтинг: 145
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здравейте и от мен! При мен също има теч, но май от тавана, в единия край на тапицерията на тавана имаше капки и даже в ляво долу в багажника е подгизнало и под кората се събира вода. Онзи ден като отворих багажника и върху щората в средата, почти до дръжката на щората, имаше локвичка. сякаш капе или направо си тече от тавана. Дали идва водичката от запушени маркучи на шибидаците? Май ще трябва да се разглобява и да се хигиенизира положението. Някой дали е имал вода там? :beer: :beer: :beer:

Subaru Outbаck IV, 2.5 АТ 2009, 2025-...

Чет Окт 15, 2015 10:21 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 171
Автомобил: subaru outback 2.5 AT 2000 г.
Рейтинг: 29
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
valeri_vachev написа:
Здравейте и от мен! При мен също има теч, но май от тавана, в единия край на тапицерията на тавана имаше капки и даже в ляво долу в багажника е подгизнало и под кората се събира вода. Онзи ден като отворих багажника и върху щората в средата, почти до дръжката на щората, имаше локвичка. сякаш капе или направо си тече от тавана. Дали идва водичката от запушени маркучи на шибидаците? Май ще трябва да се разглобява и да се хигиенизира положението. Някой дали е имал вода там? :beer: :beer: :beer:

Аз 2 теми по надолу.

Чет Окт 15, 2015 11:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема