Отговори на тема стр 1, 2  >
 Светнаха ми чека и круиза 
Автор Съобщение

Постове: 35
Автомобил: subaru outback
Телефон: 0896761313
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Та така карам си и светва чека круиза отказва..... Аутбек 2005г. 2.5 АТ с газ BRC.Странното е ,че ми го направи и на бензин освен на газ. Имам си OBD и си закачам, грешката е P0042 .Смених ланда сонда отпред в дясно като си в колата ,след 200 км светва отново,отивам при газаджия , настройки филтри каквото бива и не бива(почти нямаше нужда от корекция) след 200 300 км пак.Смяна кабели свещи все тая,чистене на дросела ,стана като нов, все тая сега като чета май май втулка на катализатора за да изтегля сондата освен друго не остана или......Гася чека ама не искам да е така явно има проблем ,четох ,четох има и колеги с прецакан катализатор и показва същата грешка ,филм голем.Иначе знаете колата върви ама на мен отвътре не ми е ок, а и не е хубаво да се кара така доколкото знам.Всяко мнение ми е от полза ,мерси колеги предварително.

Чет Окт 08, 2015 5:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Колега, тази грешка е за подгряването на сондата, така че втулка няма да помогне. Чудно как я чистиш и се появява след 200-300км. Обикновено като изгори подгряването и се изчисти грешката, се появява веднага след следващото палене. Възможно е и от лоша връзка, ама малко вероятно.

Чет Окт 08, 2015 6:52 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 58
Автомобил: Mazda 626 GD 2,0 16V 4WS
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
не съм сигурен, но дали няма 2 сонди и проблема да ти е в задната сонда ;)

Чет Окт 08, 2015 11:49 pm
Върнете се в началото
Профил WWW

Нов фен
Отговори с цитат
Слаба връзка? На кое ,къде да търся ,да не си играя да правя втулки така ли.А ако е задна сонда няма ли да изпише друга грешка ,евентуално? Забравих да допълня ,не знам дали е от значение ,разхода си е приличен поне за мен, на газ 11.5 12.5 на 100км .

Пет Окт 09, 2015 7:09 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ако си с две сонди грешката за подгряването на задната сонда е P0037 (така беше при мен). За да работи сондата добре, температурата и трябва да е над 750º. Поради тази причина сондата има нагревател. При теб проблема е или изгорял нагревател или кабелите до него. Обаче грешката P0042 е за трета сонда (Bank 1 Sensor 3), поне така го разбирам аз. Нека някой по-запознат да пише.

Пет Окт 09, 2015 8:49 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Току що се връщам от сервиза на Бош в Шумен ,момчето ми каза че проблема бил във втората сонда на катализатора и грешката която му изписа беше пак POO420,странно но за температурата нещо спомена ,че не загрявали сондите но не спомена за подгрев който да не функционира ,а може и да не е много наясно .Сега ще слагаме втулка пък да видим, ако не помогне поне няма да навреди.Ще пиша какво се случва. Мерси още веднъж колеги за мненията ,безценни са.

Пет Окт 09, 2015 9:27 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Втулка се слага, когато не работи катализатора или е махнат.

Пет Окт 09, 2015 11:52 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 478
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Какви са ламбда сондите, Бош ли? Защото тук някъде, по темите съм чел, че въпреки че са за нашият модел, не работели много добре, трябвало си Денсо.

Пет Окт 09, 2015 12:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 147
Автомобил: Subaru Outback 2.5 99г
Рейтинг: 7
Разчитай на мен
Отговори с цитат
Ако се сменя първата сонда с подгрева, трябва да се сложи точната с букса и подгрев. Ако се сложи универсална без подгрев...ще свети.

Пет Окт 09, 2015 12:17 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Сондата която смених е същата ,от моргата от един бек на 89000 км,а относно Бош имам в предвид сервиза защото имат добра техника за закачане, и съвета за втулката да се сложи е защото катализатора ми бил заминал и все едно го нямало,та за това и сондата се държала така ,поне така разбрах.

Пет Окт 09, 2015 12:58 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2200
Автомобил: Outback '09 2.5
Рейтинг: 263
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
change написа:
Сондата която смених е същата ,от моргата от един бек на 89000 км,а относно Бош имам в предвид сервиза защото имат добра техника за закачане, и съвета за втулката да се сложи е защото катализатора ми бил заминал и все едно го нямало,та за това и сондата се държала така ,поне така разбрах.

Пиши какво е положението като сложиш втукла на втората сонда.

first Love Leone '84 1.8 АТ
Facebook: Medovo Bee Farm

Съб Окт 10, 2015 1:48 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Задължително,днес би трябвало да я сложат и да мина поне 300 400 км за да знам със сигурност има ли ефект,защото вчера ходих до Сливен и пак светна чека , и круиза се размига .Дано има положителен резултат. Поздрави !

Пон Окт 12, 2015 8:26 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте ! Ами да ви кажа ефект от втулката няма,след 270 км чека пак светна и грешката беше същата POO42.
Сега какво следва , един познат ми каза ,че освен втулката трябвало и самата сонда да се измести назад ?Вече се замислям за смяна на катализатор с някой на малко км от моргата,не знам да ли не е вариант.

Пон Окт 19, 2015 7:10 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
По този чертеж ли правихте втулката?

Изображение

Пон Окт 19, 2015 8:40 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Ами знам ли , мисля ,че е по къса може би е 3 см дължината на втулката но не не със сигурност не е с такова параметри .

Пон Окт 19, 2015 9:17 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
От цялата втулка, най-важен е отвора с диаметър Ф2. Покажи чертежа на твоя майстор. Слага се, когато е изтърбушен катализатора, не чисти или е заменен с резонатор.

Пон Окт 19, 2015 9:21 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря колега веднага се заемам но не съм много сигурен дали с тази дължина ще се събере защото майстора гледа мери шири и каза ,че най много 3 см позволявало да е втулката иначе сондата опирала ????

Пон Окт 19, 2015 9:31 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Не знам колега, доколкото си спомням, като сменях втората сонда, при мен имаше място,. Не съм слагал втулка, защото катализаторите ми все още си работят. Чертежа не съм го измислил, намерил съм го във форум от нета, но не помня кой.

Пон Окт 19, 2015 11:11 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 4380
Автомобил: SF5 S turbo/Mazda RX8/E84 18d
Телефон: нула89669393четири
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
change написа:
POO420

Пишеш на няколко места 0042, а тук 0420. Ако това е грешката, дефиницията й е: "ефективност на системата за контрол на емисиите е под допустимото". Ако наистина е заминал катализаторът, то не е "все едно го няма", а трябва спешно да го разкараш, че последствията от запушен/натрошена керамика могат да бъдат скъпи. Грешката може да се появи по ред причини, но най-често е от показания на втората сонда извън таблицата. Както се сещаш, причините за това варират от цъфнала сонда, изтощен/счупен катализатор, кофти свещи, засмукване на въздух не от въздушния филтър(спукан въздуховод, гарнитура на колектор и пр), въобще всичко, което би нарушило схемата.
Започни с махане на катализатора и втулка, като междувременно провериш останалите неща. Ако втората сонда е тупнала напълно, не слагаш ли друг катализатор, нея можеш да я изолираш със схема от съпротивления. Това последното е правено лично от мен на няколко марки и модела коли с успех.

Пон Окт 19, 2015 11:50 am
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
А сега де дали съм оплескал нещо с нулите или наистина са различни грешките ще чакам да светне пак и да пиша точно каква е грешката но мисля беше PO420

Пон Окт 19, 2015 12:03 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр 1, 2  >