Отговори на тема
 Outback lifting? 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 229
Автомобил: outback 2.5 '00
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Да повдигна ли Аутбека? Събирам мнения за тази процедура - плюсове и минуси.
За зимата ще ми е идеално, тъй като често го качвам в планината. А и зимните ми гуми са една идея по високи и ще стои по добре с тях така. Единствената ми спънка е да не стане като лодка на магистралата....
И ако го повдигам - с колко см да е?

Съб Окт 10, 2015 8:03 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 344
Автомобил: Subaru Outback MY15, 3.6 R
Рейтинг: 23
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здрасти колега. Аз ще ти кажа повече плюсове и 1 минус (но той е от самото начало на лифта). Щом ходиш по планина и имаш по-високи гуми това е допълнителен + и ще имаш още по-голямо удоволствие от лифта. Няма да се чувстваш като в лодка на магистралата или поне аз не се чувствам с 5 см. лифт. Дали 5 или 3 см. избираш ти или ако не газиш по по-сериозни участъци избирай 3 см. според мен. Такааа минуса е, че след като вдигнеш колата и старите маншони на полуоските променят ъгъла си на работа и се напукват и късат, така аз смених почти всички маншони без вътрешните на задните полуоски, защото са здрави, там са по-малко прегънати от маншоните на предните полуоски. Успех :)

Съб Окт 10, 2015 9:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Темата е за повдигане на Аутбек, а ти колега SuBaRu_FoReSteR не си ли с Форестер? Аутбека си е достатъчно повдигнат и ако все пак ми дойде нисък, бих си взел една сериозна джипка за тази цел. Погледни и сравни примерно полуоските и задния диф на Аутбека и на един сериозен джип и ще разбереш защо. Не е вярно, че няма разлика в устойчивостта на магистралата от това повдигане, но по усезаема е в завои. Другата ми кола е Ауди купе и е повдигнато с 3 см и разликата в устойчивоста е доста осезаема. Естествено трябва да си карал и по двата начина, за да се направи разлика. Въпреки, че Бека ми не е повдигнат е много по-зле от Аудито на път с остри завои, а си представям какъв ще е ако се повдигне.

Моето мнение е, не го съсипвай с повдигане.

Съб Окт 10, 2015 9:16 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Няма значение, че темата е за Аутбек, колегата иска мнение какво да прави и аз му давам съвет. Тук никой не те пита с какво би заменил Аутбека!!! А се искат съвети. Има много изписано по темата и е казвано и от колеги, че след като си направил лифта не смяташ да караш със 180-200 нали? Скорости до 140-150 не се усеща нищо различно от преди. :spam: ](*,)

Съб Окт 10, 2015 9:29 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Точно това търся, какви са минусите най-вече - скоростната кутия как се държи спрямо лифта, дифовете също? Маншоните не ме притенсяват, притеснява ме единствено дали колата може да поеме такъв ъпгрейд. В щатите много ги правят и форестъри и импрези, и аутбеци - и то точно по този начин.

Съб Окт 10, 2015 9:34 pm
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Аутбека е повдигнато Легаси, така че има разлика. Опитай се да караш по Кресненското дефиле или Искърското с 90км/ч и ще разбереш дали не си изгубил устойчивост. А другите джиткат с над 120 без никакви проблеми.

На скоростната кутия нищо и няма, но каретата ще дадът доста по-бързо фира, защото ще са в ъгъл, на който не са сметнати.

Последна промяна Vami на Съб Окт 10, 2015 9:41 pm, променена общо 1 път

Съб Окт 10, 2015 9:37 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега няма смисъл да повтаряме нещата, има найстина адски много инфо в нашия форум. Потърси и ще намериш отговорите на въпросите си, има колеги, които карат от години с 5 см. фланци проблеми просто няма, ако е имало досега щеше да се е споделило поне 1000 пъти :)

Съб Окт 10, 2015 9:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Ако имах власт, бих забранил всякакъв тип "гаражни" доработки по автомобилите със закон.

Съб Окт 10, 2015 9:50 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 517
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
snable написа:
Да повдигна ли Аутбека? Събирам мнения за тази процедура - плюсове и минуси.
За зимата ще ми е идеално, тъй като често го качвам в планината. А и зимните ми гуми са една идея по високи и ще стои по добре с тях така. Единствената ми спънка е да не стане като лодка на магистралата....
И ако го повдигам - с колко см да е?

А колко е разстоянието от центъра на джантата до веждата на калника сега?

Съб Окт 10, 2015 10:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Не съм го мерил, но е ок, миналата зима изкарах с тях цял сезон и проблеми никакви - дори не са се докосвали до калника.

Нед Окт 11, 2015 10:02 am
Върнете се в началото
Профил WWW
Аватар

Постове: 517
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66
Отговори с цитат
Питането ми беше за друго,ако са омалели пружините може да разбереш с колко и да компенсираш с подложки (евентуално) .
viewtopic.php?f=5&t=9603&start=20

Нед Окт 11, 2015 11:34 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 162
Автомобил: Субару Аутбек Н6 3.0 2005 год
Рейтинг: 59
Отговори с цитат
Аз съм карал с 4 см вдигнат Аутбек В12, колата си дойде така от Германия. Минусът беше, както каза и колегата по-горе, че се променя ъгълът на полуоската, който при Аутбека и без това е по-голям отколкото при Легаси. Поради това карето и маншоните се товарят повече и по-бързо сдават багажа (колко точно по-бързо не се знае). При мен и двете външни карета заминаха, но и колата беше на около 170 000 км. Мисля, че при професионалните лифт-китове, които са доста парички, се прави и някаква промяна по закрепянето на двигателя, за да се компенсира донякъде тази разлика, но не съм много сигурен. Плюсовете са, че колата става като танк, минава на всякъде без да опира и изглежда по-агресивно. Не мисля, че повдигането влияе чувствително на устойчивостта и возията, освен ако не говорим за спортно каране. Да, колата се накланя една идея повечко, но се свиква. Иначе съм влизал в завои с голяма скорост на сух път, колата си държи треакторията. Може да пробваш да повдигнеш задницата с 2 см, а предницата с 1, така пак ще имаш повишение на клиренса и ще се компенсира омекването на задницата с годините, без чувствително да се натоварва окачването. При сегашната ми кола смятам да направя точно така.

Сря Окт 14, 2015 10:33 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема