А за мен едно въже ще има ли? Мога да си го взема лично, още днес! Късно видях темата, че бях боленвчера.
_________________ Subaru Outbаck II, 2.5 АТ 2001, 2014-2021 Subaru Forester III, 2.0 AT 2008, 2021-2023 Subaru Outbаck III, 2.5 АТ 2008, 2023-2025 Subaru Outbаck IV, 2.5 АТ 2009, 2025-...
Инженерно погледнато 2 тона не е зле. Преди време обаче се бях зачел за намаляването на здравината на алпинистките въжета в зависимост от възлите. Оказваше се , че само от един възел здравината пада с 40-60 процента. А може и да не е вярно за конкретно такова въже. Възела на снимката изглежда добре.. но тествахте ли го дали работи в реални условия ??
Направихме форумни въжета за теглене. Идва зима - трябва да се подготвим подобаващо за закъсалите колеги с половин задвижване Въжето е сливенско ПЕК, 12 мм, 2000 кг. Издръжливо на износване и УВ лъчи, леко разтегливо - 18% при 50% натоварване. Шегелите са 1/2 цола (13 мм) сертифицирани 2000 кг номинално натоварване, а се чупят на 4-5 пъти по-голямо. Омега форма, която позволява различен ъгъл на теглене. Въжето е дълго ~6 метра, теглото е 800 гр на въжето и 800 гр шегелите - 1600 гр. общо.
Цената за комплекта е 25 лв. Доставката с Еконт или групово по градове.
Имаме 20 бр. и бързо свършват
Искам и за мен ВЪЖЕ......как да си го получа....
_________________ Не е важно да губиш красиво,важно е да биеш грозно ! Не е важно колко коня имаш под капака, а какво магаре е зад волана!
Божо, 2 тона не е ли малко , легасито е 1600 по спомени , с мене +105 , с багажа +200 минимум с газта +100 и ето ти два тона, може и да бъркам сметката , статичен опън , динамичен , ама ам съм дърпал 2,5 т Терано 2 в кал на Ивайловград да запали, та дали няма да е слобо това.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
Попрегледах малко нещата... 2 тона са необходими ако теглиш колата вертикално... Или ако теглещия не знае какво прави и я дръпне много рязко. Във втория случай и 5 тона да пише... пак ще го скъса. Иначе как ви се вижда човек сам да си бута колата ако трябва усилие 2 тона. Ясно е, че за 25 лв .. нещата се правят от ентусиазъм, за което всъъщност съм благодарен на хората които движат нещата в тоя форум
Прозводителите на това въже продават полиестерно, което е по-нисък клас със сила на късане 1200 кг за теглене на автомобил и 1500 кг за бус! Това, колко тежи колата няма особено значение за силата на теглене - все пак е на гуми. Въпросът е колко се е закопала другата кола и колко е стръмно. С това въже може да я вдигнеш вертикално във въздуха цялата кола спокойно макар, че такава сила не може да получиш без засилка, а и със засилка не би трябвало - леко еластично е и ще разпредели момента на натоварването.
ПП Възелът е осмица, който е здрав и най-щадящ въжето. Само дето производителите бяха го вързали по грешния начин и без свободен край та ги пренавързвах...
Пон Окт 12, 2015 1:16 pm
Vami
Регистриран на: Сря Юни 11, 2014 6:36 pm Постове: 955 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Супер яка идея, имам обаче аз един тъп въпрос - тези шегели къде ги закачате. Аз съм със американски теглич на квадрат - 50/50 отвор, 60/60 - има ли толкова широки шегели?
Зачетох се за сравнение на тяговия клас на тракторите. Да знаем до какъв размер трактори да ни дърпат Това е максимално, на суха почва. На влажна е доста по-малко. Тягов клас 0.9 тона - Т-40
Тягов клас 1.4 тона МТЗ - 50,52,80,82 Беларус 921 Беларус 1221 е вече 2т клас
Беларус 1523 (3т), 2022 (4т) вече опасно К700 (5т)