Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
| Автор |
Съобщение |
|
antropoz
Регистриран на: Вто Окт 14, 2014 5:23 pm Постове: 106 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Legacy '04 2.0 5МТ
Рейтинг: 39
|
|
Ако е финансово изгодно за производителя да прави гуми на Марс, да не ги ли купуваме?
|
|
|
|
| Нед Окт 18, 2015 4:01 pm |
|
|
|
Forester2003
Регистриран на: Пон Яну 12, 2015 4:51 am Постове: 351 Рейтинг: 151   
|
fenix написа: То оригинални стоки вече май няма,аз не съм виждал нито Адидас правен в Германия,нито американско Найки.Та така и с гумите...А ако Субару направи завод в Индия,ще караме и индийски....  или турски Тойоти  Ами ти ако искаш карай и Бангладешко Субару, всеки има избор. Аз не бих. А по тази логика темата трябва да се преименува ЗИМНИ МЕНТЕТА и всеки да пише как се е прецакал 
|
|
|
|
| Нед Окт 18, 2015 4:10 pm |
|
|
|
fenix
Регистриран на: Съб Апр 02, 2011 9:36 pm Постове: 356 Местоположение: София
Автомобил: Outback B13,H6
Рейтинг: 105  
|
Forester2003 написа: fenix написа: То оригинални стоки вече май няма,аз не съм виждал нито Адидас правен в Германия,нито американско Найки.Та така и с гумите...А ако Субару направи завод в Индия,ще караме и индийски....  или турски Тойоти  Ами ти ако искаш карай и Бангладешко Субару, всеки има избор. Аз не бих. А по тази логика темата трябва да се преименува ЗИМНИ МЕНТЕТА и всеки да пише как се е прецакал  Ако почнат да ги правят само в Бангладеш незнам какъв избор ще имаш.Но по темата-кажи ти с какви зимни ОРИГИНАЛИ караш,та и ни просветли от къде да си купим и ние.
|
|
|
|
| Нед Окт 18, 2015 5:23 pm |
|
|
|
quietriot
|
|
Ако гумата е добра не ми пука ако ще и цигани в столипиново да я правят. Всички са си изнесли заводите в третия свят за да са конкуретни с цена а линиите к технологията си оригиналната. Оригинални гуми само в формула едно има. ;-).
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Нед Окт 18, 2015 6:47 pm |
|
|
|
redplane
Регистриран на: Чет Юни 11, 2015 6:05 am Постове: 44 Местоположение: Варна
Автомобил: Subaru Legacy 3.0R MY06
Рейтинг: 48 
|
|
Както каза колегата над мен, ако гумата е добра и се спазват необходимите стандарти при производството, не виждам какъв е проблема. Моите Nokian A3 също са произведени в Русия и си е написано съвсем ясно и не са използвани кодове и т.н. Конкретно за Nokian при положение , че 80% от гумите им се произвеждат в руския завод , трудно ще се намери гума произведена във Финландия.
_________________ Legacy H6 AT MY06
|
|
|
|
| Нед Окт 18, 2015 8:20 pm |
|
|
|
Forester2003
|
|
Писал съм с какви гуми карам - и летни, и зимни - холандски вредещайн. Летните са типични асвалтови гуми - меки и тихи, лесно спират. Модел - Спортрак 5. Купих ги от Диана за 130 кинта парчето на 205/65/15 94Т още пролетта. Зимните са модел Сноутрак 3 оригинален размер 205/70/15 и с тях купих колата. Разни лъскави сувчета зимата на Банско буксуваха в снега, аз не съм имал проблеми. Сега има нов модел сноутрак 5, питах дали някой не си е купил но явно няма мераклии. Руските гуми нямам нищо против тях - писах, че аз не бих си купил такива, а на който му харесват да си ги ползва със здраве и безаварийно.
|
|
|
|
| Нед Окт 18, 2015 10:39 pm |
|
|
|
CE107
Регистриран на: Пет Окт 03, 2014 8:27 pm Постове: 108 Местоположение: Deutschland
Автомобил: Impreza МY08 2.0R Comfort LPG ex
Рейтинг: 148   
|

И сега всички ще бързат да си купят оригинални гуми от Apollo Vredestein BV. Само че завода в Enschede (Холандия) произвежда около 6 млн. зимни, летни и всесезонни гуми. В същото време Amtel Vredestein N.V или още известен като Amtel-Chernozemye (Voronozh, Русия) произвежда над 7 млн. гуми. Пак трябва да се зверим в малките надписи Made in ...., за да не се прекараме с руски или индийски ментета, защото Vredestein произвежда в 18 страни по цял свят, като използва 14 дъщерни фирми - Apollo, Amtel ... Каква драма със зимните гуми? Такава истерия като в българските авто-форуми до сега не бях виждал. Колеги, радвайте се на живота, а дали 4-5 зими сте били поставили на вашия 4х4 автомобил китайски Michelin или руски Continental - това няма никакво значение.  П.П.1: Погледнете на поста ми от веселата му страна. Аз на моето Субару поствих Kumho-то, с което го купих. Нямах проблем миналата зима, надявам се да нямам и тази. П.П.2: Сега направо ме е страх да погледна къде са произведени тези Kumho...
_________________ Ein Mercedes hat 1 Stern... Gute Hotels haben 5... EIN SUBARU HAT 6 STERNE!!!
|
|
15
|
|
| Нед Окт 18, 2015 11:52 pm |
|
|
|
quietriot
|
|
Ееее сега ще слизам в мазето да гледам къде ми е правен вредерщейна....майтапа настрана но гумата е трепач, говоря за уинтър трак 3, мисля беше модела.
|
|
|
|
| Пон Окт 19, 2015 5:12 am |
|
|
|
dimy
Регистриран на: Вто Фев 28, 2012 5:11 pm Постове: 207 Местоположение: Самоков
Автомобил: outback2.5 ,lancer sportback
Рейтинг: 7
|
|
И аз мисля е се издребнява с това къде е правена гумата, важното е да държи. Както каза колгегата 90% от големите компаний са си изнесли производството но все пак е контролирано , пък и руски да са в русия не е като да няма сняг и студ .пак казвам нашите коли са 4х4 и разликите в гумите се усещат много по малко от на пример на една кола със задно предаване зимата. БГ и малка да е пак има доста разлики в климата , не може един колега от Стара загора да иска зимна гума със същите показатели като мен дето живея в планината !
_________________ http://www.carspending.com/bg/vehicles/5570-subaru-outback
|
|
|
|
| Пон Окт 19, 2015 7:24 am |
|
|
|
quietriot
|
|
По интересно ми е как се съхраняват правилно гуми без джанти когато не се ползват , прави или легнали и ако са били прави , това може ли да ги изкриви по някакъв начин, що питам повечето сте чели че между 100-120 тресе но само със летните гуми кота са Бриджстон Потенца на 3 сезона , първия гумите бяха чук , баланс в мергел при купуването и никви грижи, на втората година тресенето почна, като направих един хубав втори баланс почти изчезна , тая година обаче е повече, всики профилактики отпред са направени по паратите , дисковете са прави, маркучи са сменени и полуоски също, отзад са сменени дискове и накладки, но не са пипани апаратите и маркучите, но надали е оттатм щото със зимните го няма. Сега ще ги сменяма та я седмица пак със зимните. С Любо слагахме едни джанти с гуми на Прада и беше по добре май , абе незнам какво да мисля вече ама нещо после реших че не е от това. Та ако някой го е ял с криви гуми да сподели , на баланс машина не се вижда да са криви , гледахме ги с Любо.
|
|
|
|
| Пон Окт 19, 2015 7:34 am |
|
|
|
vlado_74
Регистриран на: Нед Яну 31, 2010 7:57 pm Постове: 113 Местоположение: Sofia
Автомобил: Forester
Рейтинг: 32
|
|
Аз знам така - ако са само гуми се съхраняват прави, ако са с джанти - легнали.
|
|
|
|
| Пон Окт 19, 2015 8:20 am |
|
|
|
SuBaRu_FoReSteR
Регистриран на: Вто Сеп 01, 2009 9:41 am Постове: 344 Местоположение: Стаpа Загоpа
Автомобил: Subaru Outback MY15, 3.6 R
Рейтинг: 23
|
|
_________________ Случайността е среща на две необходимости !
|
|
1
|
|
| Пон Окт 19, 2015 9:54 am |
|
|
|
quietriot
|
Ми мойте значи са седяли по шваке, без джанти , прави една до друга както е на картинката. 
|
|
|
|
| Пон Окт 19, 2015 10:11 am |
|
|
|
dragoveli
Регистриран на: Пон Юли 16, 2012 4:40 pm Постове: 654 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback H6
Телефон: 0898612194
Рейтинг: 194    
|
Гуми без джанти се съхраняват прави като ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се завъртат по една четвърт всеки месец.Вероятноста да се изкривят ако не се въртят половин година е много,много голяма. ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
|
|
|
|
| Пон Окт 19, 2015 5:58 pm |
|
|
|
petko 69
|
Да споделя моето мнение относно гуми Мишелин Алпин 215-55-17 дот 36-12 закупени нови и карани от мен полОвин сезон 13г. и два пълни през сезони13- 14 и 14- 15г.Сняг като цяло почти нямаше трите зими ,но в планината се намираше.На мокро и хлъзгаво отлични  ,при мокър сняг мн.добър, а при пресен сняг добър.На непочистен път със сняг при съобразена скорост ок,но при малко по висока сериозно странично плъзгане  .Сравнително безшумни спрямо предишния ми модел (Нокиан на сняг и лед брутални),доста бързо се износват ,но може би това се дължи на липсата на сняг.Смятам да ги карам и тази зима,но ако има много сняг ще си купя нови.Надявам се до тогава темата да е изяснила кои са най-добрите зимни гуми че да не се чуда какви да взема.Може би ще взема Пирели ,но в моя размер няма голямо предлагане.
|
|
|
|
| Пон Окт 19, 2015 7:18 pm |
|
|
|
Forester2003
|

dragoveli написа: Гуми без джанти се съхраняват прави като ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се завъртат по една четвърт всеки месец.Вероятноста да се изкривят ако не се въртят половин година е много,много голяма. ](./images/smilies/eusa_wall.gif) Това за 1ви път го виждам написано. Благодаря за информацията, все пак ще се радвам на някакво пояснение. Относно гумите на Пирели дето е гледал колегата по-горе - точно на сняг не ги одобряват много много новите им модели. А Мишелина си губят позициите с всяка изминала година. На мерцедеса си имах зимни пирели преди 7-8 години и от тогава ме изгубиха. Днес монтирах зимните Vredestein Snowtrac3 205/70/15 (специално за колегите проверих гумите всички са с DOT 3612 Made In NETHERLANDS) - първите ми впечатления са, че повече не бих си взел по-ниски гуми както направих компромис с летните - 205/65/15 (пак Vredestein модел Sportrac5). Височината има значение! Верно - летните са малко по леки с този размер и колата е съвсем леко по-пъргава, а може би и малко по-безшумна при високи скорости, но тези няколко см в клиренса правят колата различна. Единственото което ми направи впечатление веднага след смяната е че нещо спирачките не захапват както при летните. Нямам представа защо. И още нещо - малко преди да спра пак се чува и усеща някакво прискрибуцване от АБС-а. Да уточня - вибрации от волана или други такива при пътуване не се усещат, но спирачките сега със зимните гуми не са както при летните. Някакви идеи?
|
|
|
|
| Вто Окт 20, 2015 12:41 am |
|
|
|
Vami
|
|
Споко, ще се оправят. Покарай една седмица, за да се изтрие повърхностния слой и пиши пак.
|
|
|
|
| Вто Окт 20, 2015 7:00 am |
|
|
|
Forester2003
|
Vami написа: Споко, ще се оправят. Покарай една седмица, за да се изтрие повърхностния слой и пиши пак. Не знам за какъв повърхностен слой става въпрос, гумите са с DOT 3612, купени 2013 зимата, реално са карани 2 сезона но не кой знае колко редовно. Втория им сезон беше със само 1 включване на сняг, не помня да съм имал такива проблеми. Гумите изглеждат доста добре и нямат изтърквания или нарушения по грайфера. Днес познат ми каза, че е възможно заради по-топлото време да се чуват тези звуци като леко пристъргване и то малко преди колата да спре. Възможно ли е нещо да съм променил с по-ниските летни гуми с които карах цяло лято и сега да дава отражение? Като цяло гумите са много комфортни, оригинален размер за форито 205/70/15 дупките не се усещат, здрави гуми са, но спират по слабо в момента и не съм сигурен на какво се дължи. Накладките ги сменях началото на януари.
|
|
|
|
| Вто Окт 20, 2015 7:02 pm |
|
|
|
Vami
|
|
Късната пролет като сложих на старата ми кола летните гуми в началото имах проблем със спирането. Нямаха почти никакво сцепление, при тръгване също много лесно въртеше гуми. Покарах една седмица и всичко се оправи. Не знам дали не ги бяха намазали с някаква вакса за съхранение и да е било от това, но е факт.
Разбирам да ск с някаква Ласа, която за две-три години става на дърво...
|
|
|
|
| Вто Окт 20, 2015 7:15 pm |
|
|
|
Forester2003
|
|
Гумите са добри. Миналата зима нямах никакви проблеми с тези гуми и в дълбок сняг, и в проливен дъжд. Съхранявани са в маза. Ако гумите не бяха в ред - гумаджията ми нямаше да ги монтира и щеше да ми каже. За мен сигурността е на 1во място. Аз не усещам някакви генерални промени в поведението на колата освен малко по-слабите спирачни качества спрямо летните ми гуми. Само това ме тревожи. Затова питам дали е възможно нещо да съм въздействал по спирачната уредба на колата предвид това, че цяло лято карах с гуми един размер по-ниски от оригиналния?!
|
|
|
|
| Вто Окт 20, 2015 8:06 pm |
|
|
|