Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  >
 Субару Леворг 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 111
Автомобил: Outback 2.5, Suzuki S-Cross 1.4AT
Рейтинг: 81
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Съгласен съм с VMax за шкодите - откъм интериор издишат. И Аутбек, и Леворг са класи над тях в това отношение. Достатъчно ми беше само да седна отпред, за да ги отпиша от списъка за евентуален заместник на Легасито ми.

Хареса ми и Санта Фе, но там говорим за още по-голяма сума.

Другия месец, когато е наличен Леворг у нас ще направя тест-драйв и на трите автомобила (Аутбека съм го карал вече, но само с най-високото оборудване).

Между другото, британските ревюта дават средни оценки на Леворг, докато всички останали, които гледах - шведски, турски, италиански, холандски - го оценяват доста добре.

Сря Окт 21, 2015 9:56 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Logus написа:
Съгласен съм с VMax за шкодите - откъм интериор издишат. И Аутбек, и Леворг са класи над тях в това отношение. Достатъчно ми беше само да седна отпред, за да ги отпиша от списъка за евентуален заместник на Легасито ми.
Хареса ми и Санта Фе, но там говорим за още по-голяма сума.

За интериорите може и да поспорим, но все едно...това не е важно. Санта фе е най-голямото набутване на пари в посредствен голям куфар. Освен това елементът дизайн и стил при Киа/Хюндай за мен винаги е липсвал, на Хюндай дори емблемата ме дразни. Това е субективно все пак, но според мен Корейците и донякъде Японците(от 2000г насам) имат леко неадекватен подход към оформянето на екстериора и интериора. Кичозен и инфантилен като самите тях. Естествено имат и уникално добри изключения, но Хюндай не е сред тях.
Относно Леворга...не е лоша колата, но си е Импрезка комби, нищо повече. Отзад действително е странно, седалките са едни късички ,изправени, седиш малко като наказан. Вътре си е относителен пластмасак, Аутбека е много по-добре направен. Като се има предвид колко по-голям е Бека, клиренс, изработка и всичко останало, дори факта, че е 2.0 дизел, а не малко 1.6 бензинче, то разликата между сток Бек и този Леворг за 62К лв трябва да е поне 15К лв , а тя е 4-5....Леворга също няма ситемите за сигурност на Бека....Препоръчвам го пред всякакви измишльотини като Хюндай, Нисан, Киа и прочие.

Сря Окт 21, 2015 12:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
bubaru написа:

За интериорите може и да поспорим, но все едно...това не е важно. Санта фе е най-голямото набутване на пари в посредствен голям куфар. Освен това елементът дизайн и стил при Киа/Хюндай за мен винаги е липсвал, на Хюндай дори емблемата ме дразни. Това е субективно все пак, но според мен Корейците и донякъде Японците(от 2000г насам) имат леко неадекватен подход към оформянето на екстериора и интериора. Кичозен и инфантилен като самите тях. Естествено имат и уникално добри изключения, но Хюндай не е сред тях.
Относно Леворга...не е лоша колата, но си е Импрезка комби, нищо повече. Отзад действително е странно, седалките са едни късички ,изправени, седиш малко като наказан. Вътре си е относителен пластмасак, Аутбека е много по-добре направен. Като се има предвид колко по-голям е Бека, клиренс, изработка и всичко останало, дори факта, че е 2.0 дизел, а не малко 1.6 бензинче, то разликата между сток Бек и този Леворг за 62К лв трябва да е поне 15К лв , а тя е 4-5....Леворга също няма ситемите за сигурност на Бека....Препоръчвам го пред всякакви измишльотини като Хюндай, Нисан, Киа и прочие.

Определено Бека е Офертата, според мен с Леворга ще гризнат дръвцето в БГ, даже се съмнявам че ще продадат изложбения екземпляр, освен ако не го дисконтират поне с 20%.
Виж за корейците съм частично съгласен - Хюндай много бързо си повярваха и бръмчат на високи цени.
Но погледни новата КИА Спортидж - това си е жив ъпгрейд на първата Трибека, като отвътре са се надскочили и то много яко - таблото и въобще интериора е супер актуален и много приятен. Ще видим вече на каква цена, но прогреса е много значителен.

Леворга има бъдеще, но като дизел или поне ВРХ, и то с по-ниско ценово позициониране от текущото, защото е прекалено близко до Бека. Поне за пазари където парите са кът и клиентите търсят повече стойност. Колкото и да съм фен на Леворга, той си остава по-фенси Импреза комби и няма прилика с лукса при Легаси, че да струва 63 000км.
Всеки път като пускат нов модел го позиционират нереално високи и после се приземяват...

Сря Окт 21, 2015 12:32 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 692
Автомобил: Type R, Mustang GT.
Рейтинг: 499
Отговори с цитат
Vmax написа:

Леворга има бъдеще, но като дизел или поне ВРХ, и то с по-ниско ценово позициониране от текущото, защото е прекалено близко до Бека. Поне за пазари където парите са кът и клиентите търсят повече стойност. Колкото и да съм фен на Леворга, той си остава по-фенси Импреза комби и няма прилика с лукса при Легаси, че да струва 63 000лв.
Всеки път като пускат нов модел го позиционират нереално високи и после се приземяват...

Абсолютно така е, но не им дреме за европа. Пазара в момента е в USA.
И като потвърждение на думите ти Subaru WRX STI в Германия се намира вече на 39-40к Ерво :beer:

Сря Окт 21, 2015 12:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
tst написа:
Vmax написа:

Леворга има бъдеще, но като дизел или поне ВРХ, и то с по-ниско ценово позициониране от текущото, защото е прекалено близко до Бека. Поне за пазари където парите са кът и клиентите търсят повече стойност. Колкото и да съм фен на Леворга, той си остава по-фенси Импреза комби и няма прилика с лукса при Легаси, че да струва 63 000лв.

Абсолютно така е, но не им дреме за европа. Пазара в момента е в USA.
И като потвърждение на думите ти Subaru WRX STI в Германия се намира вече на 39-40к Ерво :beer:

От друга страна няма логика цялото нещо с Леворга, който е пуснат именно за Европейския пазар. В Щатите Леворг няма, ама там комбита не карат много. Като са се напънали да го продават в Европа, поне да се бяха напънали с модификациите му....Цената, на която се продава ще е оправдана , ако е с 2.0 DIT двигател.

Сря Окт 21, 2015 3:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Най-вероятно джапанските маркетолози не са и мечтали за подобен гаф с ВАГ групата, и сега ще се оформи един огромен вакуум в този нафтен сегмент на комбари, и който е най-гъвкав той ще намаже... :D

Дупката е толкова голяма, че Субару могат да си увеличат продажбите поне 5 пъти ако са гъвкави с производството...

ПС: Николай от Субару каза, че за да получат кола за тест-драйв, трябвало да продадат първо изложбения екземпляр - е такава маркетингова стратегия за фишинг на клиенти не съм виждал :shock:

Сря Окт 21, 2015 3:50 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Според мен за да успеят с Леворг е необходимо да имат модификации между 40 и 70 к лева (както спомена Бойчо) .
Така ще има за всекиго по нещо, но уви.

Сря Окт 21, 2015 3:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Vmax написа:
Най-вероятно джапанските маркетолози не са и мечтали за подобен гаф с ВАГ групата, и сега ще се оформи един огромен вакуум в този нафтен сегмент на комбари, и който е най-гъвкав той ще намаже... :D

Дупката е толкова голяма, че Субару могат да си увеличат продажбите поне 5 пъти ако са гъвкави с производството...

ПС: Николай от Субару каза, че за да получат кола за тест-драйв, трябвало да продадат първо изложбения екземпляр - е такава маркетингова стратегия за фишинг на клиенти не съм виждал :shock:

Аз честно не мисля, че в Европа масово са се трогнали от Американския фарс с дизелите на ВАГ. Според мен дизелите няма да пострадат много. Принципно за служебни коли масово се и ще се купуват дизели, а частните , особено в по-ниския клас са бензини. Субару е марка за частници, а не за фирми, така че там трябва да са убедителни....но пак всичко е до разнообразие и адекватна ценова политика. Маркетинг също им трябва. Вижте как с яко реклама хората си купуват всякакви шкартове....

Сря Окт 21, 2015 4:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 205
Автомобил: IMPREZA'94,FORESTER 2.5XT'07
Рейтинг: 87
Отговори с цитат
Vmax написа:

На мен ми обеща тест драйв на всички модели от изложението,след като приключи "изложението",а в края на ноември доколкото разбрах ще има официално тест драйв и всеки може да отиде да го тества,така че може да им направим едно организирано посещение.
Думата изложение я сложих в кавички,защото съм много разочарована от представянето на моделите от любимата марка.
Ходих два пъти на автосалона на втория път ми предложиха ценовата листа(ако някой го интересува ще я сканирам и ще му я пратя). Беше много болно да гледам как щанда на Субару е празен за разлика от тези на БМВ и Ауди.Определено има много работа да свършат по отношение на маркетинга и рекламата, но според търговския директор се справят много добре.
Определено не съм много очарована от Леворг,може би защото бях тръгнала с голямата кошница очаквания и честно казано Легаси В13 и В14 ми харесват много повече.Единственото нещо, което ми хареса е волана.
Форестъра също не ме грабна-като цяло моя е много по конфортен и удобен,а ХV-то изобщо няма да го коментирам,добре че Аутбека беше там да не сме съвсем за резил,макар че и там има много какво да се желае по интериора,като се има напредвид,че това беше с всички екстри(поне така ми казаха),но поне в него се почувствах по-конфортно отколкото в другите.
За съжаление за други неща освен за интериора не мога да взема отношение докато не ги покарам, може пък динамиката и поведението да ми харесат.

Сря Окт 21, 2015 7:19 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 54
Автомобил: Suzuki SX4 S-cross 1.4T Allgrip
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Vmax, кое му е близкото на цената на Леворг и на Аутбек? Едното почва със стартова цена от 54 888 лв с ДДС, другото 67 480 лв. с ДДС, това са около 13 000 лв. разлика в базовата цена.
Решението на Субару да сложат най-сетне бензинов турбо двигател в класа под 200к.с. е дълго чакан ход, защото се знае, че тези коли без турбо не вървят. Имаше огромна дупка между атмосферните им модели с по около 150к.с. и най-наточените XT-та, H6, WRX, които отиваха винаги почти със 100 коня отгоре. А сега имат кола, която да не е с чудовищен данък, а да върви прилично. Ръчната скоростна кутия скоро ще изчезне затова CVT-то не е изненада, жалко само че не е кутия с 2 съединителя каквато вече дори Киа/Хюндай имат.
А на колежката отгоре само ще кажа, че се пише коМфортно. :)

Чет Окт 22, 2015 2:32 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
SUBI написа:
Vmax, кое му е близкото на цената на Леворг и на Аутбек? Едното почва със стартова цена от 54 888 лв с ДДС, другото 67 480 лв. с ДДС, това са около 13 000 лв. разлика в базовата цена.
Ръчната скоростна кутия скоро ще изчезне затова CVT-то не е изненада, жалко само че не е кутия с 2 съединителя каквато вече дори Киа/Хюндай имат.

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=1

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/detai ... geNumber=1

30 900 евро срещу 28 500...при това ценово позициониране въобще няма да се замисля.
Не бих робувал толкова на ДСГ кутиите, имайки предвид какви проблеми имат и колко пробег изкарват.
Това СВТ на Аутбека в СИ драйв режим е с 8 предавки...колко повече му трябват на човек и отделно като си купува някой подобна кола не е нормално да очаква смяна на предавки като в Мерцедес СЛС.

Чет Окт 22, 2015 3:33 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
SUBI написа:

Колега много благодаря за забележката, ама сега видях грешката,но тъй като пиша на фонетика буквите н и м са една до друга и вместо едната съм натиснала другата,заради което се надявам,че няма да ме линчувате. :D

Това са ценовите листи,които ми дадоха от "СУБАРУ МОТОРС" ООД
Прикачени файлове:
xv 001.jpg
xv 001.jpg [ 736.88 KiB | Прегледано 636 пъти ]

Прикачени файлове:
outback.jpg
outback.jpg [ 639.59 KiB | Прегледано 636 пъти ]

Прикачени файлове:
levorg 001.jpg
levorg 001.jpg [ 680.03 KiB | Прегледано 636 пъти ]

Прикачени файлове:
forester 001.jpg
forester 001.jpg [ 800.91 KiB | Прегледано 636 пъти ]

Чет Окт 22, 2015 3:40 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
SUBI написа:
Решението на Субару да сложат най-сетне бензинов турбо двигател в класа под 200к.с. е дълго чакан ход, защото се знае, че тези коли без турбо не вървят. Имаше огромна дупка между атмосферните им модели с по около 150к.с. и най-наточените XT-та, H6, WRX, които отиваха винаги почти със 100 коня отгоре. А сега имат кола, която да не е с чудовищен данък, а да върви прилично. Ръчната скоростна кутия скоро ще изчезне затова CVT-то не е изненада, жалко само че не е кутия с 2 съединителя каквато вече дори Киа/Хюндай имат.

Така е, директно погледнато разликата между базов у нас Леворг 1.6 DIT и базов Аутбек дизел наистина не е чак толкова малко, но при Аутбека получаваш доста повече кола. Първо е съвсем друг клас като размери, после е още един подклас нагоре, защото е тип Кросовър. Примерно Ауди А4 Олроуд и Пасат Олтрак са по-скъпи от базови комбита А4 и Пасат. После Аутбека в случая е дизел, а Леворга 1.6 бензин. Ако теоретично Аутбека се предлагаше със същия 1.6 DIT и с 2.0 дизел, пак дизел версията трябва да е по-скъпа, поне такава е логиката на всички останали марки.При въпросния базов Аутбек получаваш и по-добро оборудване, което при базов Леворг или го няма или дори не се предлага - Led фарове, камера за заден ход, ел. задна врата, по-добра мултимедия, ел. седалка, отопление на седалки и др. плюс Ай Сайт системата на Субару, която дали я искаш или не все пак е допълнителен плюс и вдига немалко стойността на автомобила. Факта, че Аутбека е и с по-качествени материали вътре, финално говори в негова полза.
Това естествено са си мои разсъждения, чисто като стойност какво представляват колите и то стъпвайки на базовите им цени. Всеки си има свои. Някои може да не искат повдигната кола, други ще смятат , че Бека е прекалено голям за техните нужди и употреба, трети че Леворга ще им е по-спортен (вероятно е така...). Бюджетно също някой ще се реши да даде 54-55 хил. лв, но до 67 хил лв никога няма да скочи, независимо от това какво повече предлага Бека и т.н. По-нелогично всъщност е някой да си вземе по-скъпия Леворг, вместо базов Бек, но верояно пък, който иска Бек направо ще си купи от тези над 80 хил. лв...
За мен Аутбек сега е най-добрият модел на Субару и цената му е най-адекватна. Форестъра е минимално по-евтин и само факта, че се предлага с 2.0 DIT може да накара някой да си го купи вместо Аутбек , иначе ми е неоправдано. XV трябва да е поне 10К надолу, за да може някой да си го вземе, а Леворга е нещо средно - хем не е лоша кола (поне външно), хем малко се чудиш за какво ти е и струва ли си.....

Чет Окт 22, 2015 5:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 596
Автомобил: ПIV'14; ТЛК200'14; SF2,0XT'2017
Рейтинг: 79
Отговори с цитат
gerial написа:
Vmax написа:

На мен ми обеща тест драйв на всички модели от изложението,след като приключи "изложението",а в края на ноември доколкото разбрах ще има официално тест драйв и всеки може да отиде да го тества,така че може да им направим едно организирано посещение.
Думата изложение я сложих в кавички,защото съм много разочарована от представянето на моделите от любимата марка.
Ходих два пъти на автосалона на втория път ми предложиха ценовата листа(ако някой го интересува ще я сканирам и ще му я пратя). Беше много болно да гледам как щанда на Субару е празен за разлика от тези на БМВ и Ауди.Определено има много работа да свършат по отношение на маркетинга и рекламата, но според търговския директор се справят много добре.
Определено не съм много очарована от Леворг,може би защото бях тръгнала с голямата кошница очаквания и честно казано Легаси В13 и В14 ми харесват много повече.Единственото нещо, което ми хареса е волана.
Форестъра също не ме грабна-като цяло моя е много по конфортен и удобен,а ХV-то изобщо няма да го коментирам,добре че Аутбека беше там да не сме съвсем за резил,макар че и там има много какво да се желае по интериора,като се има напредвид,че това беше с всички екстри(поне така ми казаха),но поне в него се почувствах по-конфортно отколкото в другите.
За съжаление за други неща освен за интериора не мога да взема отношение докато не ги покарам, може пък динамиката и поведението да ми харесат.

Със сигурност като слезеш от твоя 2,5ХТ 07 /особено ако е ръчка/ и се качиш на другите, ще си разочарована от динамика и поведение. :D
По отношение на изложените модели и аз им казах, че е добре да бяха сложили ХТ-то поне, да има е едно БРЗ за цвят поне и т.н. Отговорът им беше: "Това е положението!"

Пет Окт 23, 2015 9:01 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 54
Автомобил: Suzuki SX4 S-cross 1.4T Allgrip
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Vmax, сега цени от mobile.de да коментираме... 2 Субита от различни дилъри, Аутбека даже е на 50км-не е сериозно. Цените в БГ са така както ги написах.
Нямам предпочитания към Аутбек или Леворг, не казвам, коя кола си струва повече или по-малко, а просто че са различен тип коли, за различни хора и като се има в предвид, че при Субару винаги разликите в цените са били много малки при различните модели сегашното положение с цените даже е добро.
Имаме чисто ново комби, изглеждащо страхотно, с предница на WRX, рядко елегантна външност въобще за японска кола, с чисто нов турбо бензинов двигател, който се предлага горе долу на цената на едно XV! Това е може би първата им кола, която идва на адекватна цена. Извинявайте ама XV и Outback са безумно скъпи. Levorga е на някаква средна цена между Skoda Scout и Mazda 6 4x4 Adventure и е ОК-това е. Не на всеки му се кара огромен 5 метров кораб като Outback-a.

Последна промяна SUBI на Пет Окт 23, 2015 10:37 am, променена общо 1 път

Пет Окт 23, 2015 10:17 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
SUBI написа:
Vmax, сега цени от mobile.de да коментираме... 2 Субита от различни дилъри, Аутбека даже е на 50км-не е сериозно. Цените в БГ са така както ги написах.
Нямам предпочитания към Аутбек или Леворг, не казвам, коя кола си струва повече или по-малко, а просто че са различен тип коли, за различни хора и като се има в предвид, че при Субару винаги разликите в цените са били много малки при различните модели сегашното положение с цените даже е добро.
Имаме чисто ново комби, изглеждащо страхотно, с предница на WRX, рядко елегантна външност въобще за японска кола, с чисто нов турбо бензинов двигател, който се предлага горе долу на цената на едно XV! Това може би първата им кола, която идва на адекватна цена. Извинявайте ама XV и Outback са безумно скъпи. Levorga е на някаква средна цена между Skoda Scout и Mazda 6 4x4 Adventure и е ОК-това е. Не всеки му се кара огромен 5 метров кораб като Outback-a.

Не разбрах кое не е сериозно? Това че някой го е грижа дали ще даде 81хил лв за Аутбек тук или 60лв за същата кола в Германия и то нова? Пробега е 50км, не 50 хил. км...и това далеч не е единствената обява за нов Аутбек дизел СВТ с цена около 30-31 х. евро.

Субару БГ не са директен дилър на Фуджи Хеви Индъстри - ето защо не приемам техните цени за актуални и гледам на какви цени може да се купи в Германия.
Всички останали марки нови коли са по-евтини тук заради покупателната способност, само Субару е по-скъпо...Затова много нови Субара се купиха от Нептун Ауто или директно от Европа.

Шкода Октавия Скаут във вариант 2.0 ТДИ ( 185 к.с. ) ДСГ кутия, 4х4 беше на цена от 53 000 лв. с ДДС на изложението.
Колкото и да съм заклет фен на Субару, няма да купя бензинов Леворг 1.6 170 коня за 63 000лв с ДДС. Вътре и двете коли са еднакво бедно обзаведени и с подозрително приличащи си мултимедии.

Да, Аутбека е като ЖП вагон, но ако трябва да го сравняваме с нещо - то това е по скоро А6 Олроуд, Пасат комби Олтрак и т.н., и тогава ценово е актуален ( за 31 х. евро, а не за исканите тук 42 х.евро ).

Според мен Леворг е надценен поне с 10-15х. лв, както навремето направиха при пуска на новата визия на Форестър и ХВ, затова и толкова продават тук.

Пет Окт 23, 2015 10:36 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Vmax написа:

Шкода Октавия Скаут във вариант 2.0 ТДИ ( 185 к.с. ) ДСГ кутия, 4х4 беше на цена от 53 000 лв. с ДДС на изложението.
Колкото и да съм заклет фен на Субару, няма да купя бензинов Леворг 1.6 170 коня за 63 000лв с ДДС. Вътре и двете коли са еднакво бедно обзаведени и с подозрително приличащи си мултимедии.

Извинявай Станиславе,много харесвам Шкодите,ама за 53900лв.(без да махам отстъпката която ми предложиха от Мото Пфое) се предлагаше най-добрата според мен кола на това изложение- Ford Fokus ST 2.0 EcoBoost,която бих сравнила по скоро с STI отколкото с LEVORG, комфорт(правилно ли го написах,че много внимавах кой клавиш ще натисна :) ) и екстри откъдето и да я погледнеш, 250к.с.,голям багажник ,комбиниран разход 7.2л./100км. и единствения и недостатък беше,че не е 4х4,но пък имат Форд Фокус RS,който е 4х4,но е малко-по скъп, а имайки впредвид защо са го кръстили"Фокус"явно ще работи и през зимата :D .
А за Great Wall H6 Domino,която ми хареса много повече от Форестъра ми изпратиха оферта(още преди да съм се прибрала от ИнтерЕкспо център,да не говорим колко беше любезен и мил господина и това ,че ми предложиха тест драйв веднага) за цени от 35500лв.-44000лв.,като за бензинова с всички екстри(а те са много над оборудването на Форестъра)и с монтирана от тях газова ми дадоха цена от 43000лв.при цена на Форестър 2.0ХТ от 83000лв.,е вярно че конете са и по-малко,ама и аз вече карам по-бавно. При тези ценови предложения и аз не бих избрала Субару,колкото и голям фен да съм на марката.
Vmax написа:
Субару БГ не са директен дилър на Фуджи Хеви Индъстри - ето защо не приемам техните цени за актуални и гледам на какви цени може да се купи в Германия.

Представителството на Субару в България всъщност е представител на "Субару Италия"(доколкото ми е известно)може би затова цените у нас са доста завишени(нали всеки трябва да печели),а от това в съчетание с лошия маркетинг,реклама и мита за скъпата поддръжка за съжаление най-много губи популярността на марката у нас.

Пет Окт 23, 2015 3:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
gerial написа:
Представителството на Субару в България всъщност е представител на "Субару Италия"

Точно така е. Наистина на цените, на които се предлага тук, няма смисъл да се купува Субару.

п.с. Наскоро се сдобихме с фирмено Infiniti QX70 3.0d 7AT AWD с всички възможни екстри за модела и с много добра отстъпка. Съвсем скоро ще споделя впечатления :)

Пет Окт 23, 2015 3:41 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
ф-008 написа:
..
По отношение на изложените модели и аз им казах, че е добре да бяха сложили ХТ-то поне, да има е едно БРЗ за цвят поне и т.н. Отговорът им беше: "Това е положението!"

Колега, как да докарат BRZ като имаше едно дето стоя две години и го продадоха с триста зора. Тази кола тук в България е 'невървежна'. Също така се съмнявам, че и новата Mazda MX-5 ще се продава в България - просто тук малко хора карат за 'фън'.

Относно цените - и в Германия и в Италия са сходни:
http://www.subaru.it/servizi/Listino_Settembre_2015.pdf

Тук цената е с около 1000 лв повече, но мисля, че може и да се слезе на тази в Германия и Италия.

Аз също имам резерви спрямо Levorg, но знае ли човек.

@gerial
На мен също ми допадна Great Wall - доста добре направен, с много екстри и на изкл. ниска цена. Да се надяваме, че и като вървеж ще е приличен.

Колкото и да сме недоволни от Субару като развитие и обслужване, аз съм сигурен, че всеки от нас ще има следващ автомобил Субару - кръвта вода не става. :sti:

Пет Окт 23, 2015 9:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 596
Автомобил: ПIV'14; ТЛК200'14; SF2,0XT'2017
Рейтинг: 79
Отговори с цитат
Въпрос на вкус. Аз бих карал 2 годишно субару, а не ново great wall за една и съща цена. Но наистина ми се стори, че вече са почнали да правят по-качествен интериор. Но като качество, усещане, емоция и технически показатели въобще не може да бъде сравнявано субито с великата стена. В крайна сметка субитата са си субита и си заслужават парите! :)

P.S. Наистина стената Н6 е около 40-45, а фори 60-70 ама ...

Съб Окт 24, 2015 12:49 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  >