|
Страница 1 от 1
|
|
| Автор |
Съобщение |
|
mastersa6o
|
Здравейте, имам следния проблем с Аутбек 3.0 2001 година. Когато двигателя е изстинал пали трудно, понякога от втория или третия път и работи 30 секунди на 300 оборота като се тресе ужасно. Когато е топла колата пали от раз. Понякога пали по-лесно друг път по-трудно, не можах да разбера от какво се влияе. Колата е на газ, сменени са свещите, бензиновата помпа с филтъра и стъпковото моторче. Някакви идеи от какво се получава? ](./images/smilies/eusa_wall.gif)
|
|
|
|
| Нед Окт 25, 2015 9:08 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
|
| Нед Окт 25, 2015 9:21 pm |
|
|
|
subarist
Автомобил: Subaru Legacy H6 2004
Рейтинг: 244     
|
|
Ако само на студено го прави залагам на нещо по запалването и влагата рано сутрин.
|
|
|
|
| Нед Окт 25, 2015 11:48 pm |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
|
как са ти смесите?да не би да идва прекалено повече газ в ниските обороти?
и като изстине сместа ,пали трудно,защото се е удавила в газ преди загасянето на автомобила.забелязах същото при корекции -22%!!!
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Пон Окт 26, 2015 7:45 am |
|
|
|
mastersa6o
|
Акумулатора е нов. Надали е от влагата защото лятото го правеше същото. Смесите не сме ги проверявали, ще трябва да отскоча до Любо да ги провери. 
|
|
|
|
| Пон Окт 26, 2015 8:06 am |
|
|
|
lelemale13
Автомобил: Forester
Рейтинг: -23
|
|
При мен правеше същото от акумолатор. Замери колко волта е при въртене на стартер и ще разбереш а товарната вилка е още по показателна
|
|
|
|
| Пон Окт 26, 2015 8:49 am |
|
|
|
melhaer
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117  
|

Здравей, имам го отскоро (откакто се застуди) и аз този проблем. По принцип, при мен на празен ход, 2, 4 и 6-ти цилиндри сместа е по-бедна и пуска повече газ да компенсира - при движение проблемът го няма - тогава смесите са екстра.
Но откакто стана студено, се е случвало да запаляи с малко повече въртене и малко след това да угасне. Проблемът го разрешавам (засега поне) - когато знам, че спирам за по-дълго - превключвам на бензин преди да загася колата, за да си запомни бензиновите смеси - откакто го правя - не съм имал проблем с паленето.
Доколкото ми обясниха, понеже на празен ход ми е по-бедна сместта на споменатите цилиндри, когато загася колата, въпреки че я паля на бензин, то компютърът помни, смесите, които са били на газ и затова го има този проблем - технически съм зле, та се надявам да съм го обяснил правилно, но фактът е, че като я гася на бенз го няма този проблем.
Лично аз скоро залепих черната кутия, която е на двигателя откъм купето - не я знам как се казва - при мен беше малка пукнатината, но ми казаха, че имало и доста по-зле като състояние. Измих ЕГР клапана (24 часа накиснат в Меглио), като смених гумички и уплътняние на ЕГР-а, колектора и дюзите.
Купил съм и 2 нови ламбда сонди, та ще видим като ги сменя и тях тия дни дали ще има някакъв положителен ефект. Реално, проблем кой знае какъв няма, но ме дразни.
|
|
|
|
| Пон Окт 26, 2015 11:12 am |
|
|
|
Alxx
|
|
Гасенето на бензин е много практична постъпка по принцип, щом си газифициран. Почисти си и дросела, заедно с регулатора за празния ход.
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Пон Окт 26, 2015 11:54 am |
|
|
|
melhaer
|
|
Мерси за съвета, ще пробвам да ги свърша тези неща като сменям ламбда сондите. Дано и колегата пуснал темата да намери нещо полезно в писанията ни.
|
|
|
|
| Пон Окт 26, 2015 1:34 pm |
|
|
|
valadares
Регистриран на: Съб Юли 17, 2010 10:44 am Постове: 2539 Местоположение: варна
Автомобил: Н6'08SUBARcharged RAPTOR
Рейтинг: 179   
|
Alxx написа: Гасенето на бензин е много практична постъпка по принцип, щом си газифициран. Почисти си и дросела, заедно с регулатора за празния ход. ами според мен гасенето на бензин не помага,те корекциите в ЕКУто на колата не са ли едни и същи?! и на бензин да се загаси,пак количеството гориво ще е много! така си мисля 
_________________ ако пътят пред нас свърши,нека го направим..
|
|
|
|
| Пон Окт 26, 2015 2:04 pm |
|
|
|
mastersa6o
|
Alxx написа: Гасенето на бензин е много практична постъпка по принцип, щом си газифициран. Почисти си и дросела, заедно с регулатора за празния ход. Регулатора за празния ход съм го чистил 2 пъти и накрая даже го смених и нищо не се промени. Ще пробвам както каза колегата да гася на бензин, поне за да разбера дали имаме еднакъв проблем и да търсим решение. 
|
|
|
|
| Пон Окт 26, 2015 2:17 pm |
|
|
|
subarist
|

Ако беше малко по систематизирано, може някой и да познае. За да изключиш газовата от уравнението.. само на бензин пробвай следните неща.
1. Сутрин когато е студена - върти по трудно или трябва да въртиш повече ? (Всеки прави разлика между запалване на -15 градуса и през лятото.. това имам предвид като по трудно) 2. След като се стабилизира и загрее - гасиш чакаш 1 мин и палиш. Добре ли пали? 3. 1 час след като си я изгасил докато е топла - пали лесно или не ? 4. След като един път влезе в температура, други проблеми има ли ? Придърпване, подскачане, рязко безпричинно намаляване на оборотите.. примерно докато спираш за светофара. 5. Усеща ли се работа на по-малко цилиндри докато е студена (тресе ?) ? 6. Ауспуха мирише ли сериззно на неизгорял бензин докато въртиш и веднага след като запали (докато тресе) ? 7. При рязко подаване на газ има ли случай да не върви както трябва (когато е загряла) 8. Гори ли повече от преди да стане това състояние ? 9. Винаги ли го прави на студено или от време на време ?
|
|
|
|
| Пон Окт 26, 2015 3:45 pm |
|
|
|
mastersa6o
|

subarist написа: Ако беше малко по систематизирано, може някой и да познае. За да изключиш газовата от уравнението.. само на бензин пробвай следните неща.
1. Сутрин когато е студена - върти по трудно или трябва да въртиш повече ? (Всеки прави разлика между запалване на -15 градуса и през лятото.. това имам предвид като по трудно) 2. След като се стабилизира и загрее - гасиш чакаш 1 мин и палиш. Добре ли пали? 3. 1 час след като си я изгасил докато е топла - пали лесно или не ? 4. След като един път влезе в температура, други проблеми има ли ? Придърпване, подскачане, рязко безпричинно намаляване на оборотите.. примерно докато спираш за светофара. 5. Усеща ли се работа на по-малко цилиндри докато е студена (тресе ?) ? 6. Ауспуха мирише ли сериззно на неизгорял бензин докато въртиш и веднага след като запали (докато тресе) ? 7. При рязко подаване на газ има ли случай да не върви както трябва (когато е загряла) 8. Гори ли повече от преди да стане това състояние ? 9. Винаги ли го прави на студено или от време на време ? 1 - Върти нормално стартера, но трябва да задържам повече 2 - След като загрее пали добре 3 - Ако изчакам 1 час пали трудно отново 4 - След като загрее няма проблеми с придърпване, подскачане, рязко безпричинно намаляване на оборотите. 5 - Да усеща се, че работи на по-малко цилиндъра 6 - Да, даже някой път излиза черен облак все едно е задавена колата и има не изгорял бензин 7 - Няма такива случаи 8 - Нямам наблюдения 9 - Винаги когато двигателя е студен пали трудно. Също искам да добавя, че веднъж ми светна лампа "engine check" и я закачиха на диагностика. Грешката, която даде беше "missfire" на 6 от цилиндрите. След като момчетата изтриха грешката и казаха да я покарам пак и да видя дали ще светне, защото за първи път виждали такова нещо. Това беше преди 2 седмици и за сега няма такъв проблем.
|
|
|
|
| Пон Окт 26, 2015 9:00 pm |
|
|
|
bobeck
Регистриран на: Вто Юли 01, 2008 2:07 pm Постове: 628 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Opel Frontera V6
Рейтинг: 41
|

mastersa6o написа: Здравейте, имам следния проблем с Аутбек 3.0 2001 година. Когато двигателя е изстинал пали трудно, понякога от втория или третия път и работи 30 секунди на 300 оборота като се тресе ужасно. Когато е топла колата пали от раз. Понякога пали по-лесно друг път по-трудно, не можах да разбера от какво се влияе. Колата е на газ, сменени са свещите, бензиновата помпа с филтъра и стъпковото моторче. Някакви идеи от какво се получава? ](./images/smilies/eusa_wall.gif) Доста прилича на моя проблем, не със Субару, но все пак... При мен палеше от втория път. Първото палене е както си го описал. Диагностиката с лаптопа не показа никакви грешки. Премерихме налягането в горивната система и момчето установи, че е ниско при първо палене. Предположи, че се касае за нагар върху някоя дюза, поради което тя не се затваря напълно. Съответно при първи старт сместа е по-богата и колата се дави, затова тресе и гасне. Препоръча да пробвам с добавка за почистване на инжекторите, защото според него проблема при мен е минимален и няма да се налага сваляне на самите дюзи. Налях добавка и карах около 200км на бензин. Два дни вече паля нормално. Ще видим как ще е като покарам пак на газчица или пък като свърши добавката 
|
|
|
|
| Пон Окт 26, 2015 9:20 pm |
|
|
|
subarist
|
- Ако имаш кабели на свещите и не си с бобина за всеки цилиндър.. прегледай ги на тъмно и на влажно.. може да понапръскаш с пулверизатор малко вода и да запалиш. После виж дали има някъде да свети.. искри разни. Ако си с бобини на всеки цилиндър.. чакаш да излезе пак грешката и ако може да ти кажат на кой цилиндър е misfire или поне на лява или дясна глава. - Версията за дюза ми се вижда следващата вероятност ако преобогатява... но не знам дали дюза да се оправя като загрее. Все още залагам на кабел за свещ или калпава бобина. 
|
|
|
|
| Вто Окт 27, 2015 12:07 am |
|
|
|
melhaer
|
@mastersa6o - при теб проблемът може би е друг, защото аз на бензин ги нямам описаните от теб проблеми, нито тези, които аз съм описал - при мен се случва само на газ. Аз съм чистил инжекторите с добавка, мисля че беше любгард (аз си взех от ибей 2 шишенца, излезе ми по около 45 лева на парче, при Краси в Субаруленд съм виждал, че я има, но не знам каква е цената)- не видях промяна някаква след това, но не пречи така или иначе профилактично да го правиш веднъж в годината. Колега от форума, продава също почистващи добавки: viewtopic.php?f=26&t=17560Също така, Чичо Тенчо прави такова почистване, но на по-високо ниво:) Никът му е 1040...според мен не пречи чисто профилактично да направиш тази процедура, дори да не окаже пряк ефект върху твоя проблем си е профилактика:)
|
|
|
|
| Вто Окт 27, 2015 9:05 am |
|
|
|
julien 55
Регистриран на: Пон Мар 18, 2013 3:16 pm Постове: 10 Местоположение: sofia
Автомобил: Subaru Outback H6 2001
Телефон: 0887502588
Рейтинг: 0
|
|
mastersa6o, аз имах подобен проблем - сутрин на студен двигател палеше от трети , дори от четвърти път - свещи , стъпков , температурен датчик в резонаторната кутия и блока - не помогна смяната . Когато запали , работеше на някакви странни цилиндри , двигателят се тресеше и всичко това за около 30 -40 секунди - Outback H6 2001г. Bifuel. Ходих при газаджии , диагностики - нищо .Накрая ми писна и решх да игнорирам газта - затворих кранчето на газта , извадих клемите на датчика за ниво на газта , като я оставих само на бензин . На другата сутрин останах изненадан ,когато запали от първо завъртане на половин оборот. Оказа се , че газовият инжекцион не работи коректно и смесва газ със бензина. Пробвай , това поне е лесно ! Успех !
|
|
|
|
| Сря Окт 28, 2015 1:15 pm |
|
|
|
valeri_vachev
Регистриран на: Пон Окт 06, 2014 4:01 pm Постове: 496 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback B14, 2.5 AT 2010
Телефон: 0895674665
Рейтинг: 145   
|
|
_________________ Subaru Outbаck II, 2.5 АТ 2001, 2014-2021 Subaru Forester III, 2.0 AT 2008, 2021-2023 Subaru Outbаck III, 2.5 АТ 2008, 2023-2025 Subaru Outbаck IV, 2.5 АТ 2009, 2025-...
|
|
|
|
| Сря Окт 28, 2015 3:02 pm |
|
|
|
melhaer
|