Отговори на тема
 Въпрос относно смяна на контролно табло? 
Автор Съобщение

Постове: 5
Автомобил: Outback H6 3.0,Orlando 2.0 CDTi и .
Телефон: 0878502100
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте колеги,
От скоро съм собственик на Outback H6 3.0 2006 г. и имам проблем с бензиномера (не работи).
Първо мислих че е от сондата в резервоара но се оказа че не е от нея а от контролното табло.
Купих си втора употреба табло,всичко си работи по таблото но колата не пали.
Въпросът ми е какво трябва да се направи за да обуча таблото и да я накарам да пали?

Вто Окт 13, 2015 5:52 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 367
Автомобил: Legacy MY07 H6, '25 320d xDrive
Рейтинг: 164
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
dido75 написа:
Здравейте колеги,
От скоро съм собственик на Outback H6 3.0 2006 г. и имам проблем с бензиномера (не работи).
Първо мислих че е от сондата в резервоара но се оказа че не е от нея а от контролното табло.
Купих си втора употреба табло,всичко си работи по таблото но колата не пали.
Въпросът ми е какво трябва да се направи за да обуча таблото и да я накарам да пали?

Долкото разбрах след някаква диагностика по моето, е че трябва да се програмира имобилайзера спрямо твой ключ, защото е в таблото.
При мен проблема беше, че стрелката на температурата отлепя когато си иска, не прави тест на уредите и не сработва темпомата. След свалянето и прегледа ме диагностираха за ново табло, интересното е че седмица по-късно, сиреч днес, стрелката за температурата работи безотказно, круиза и теста още ги няма, ами и резервоара ми се беше самонапълнил тази сутрин ROFL Преди палене е малко под средата, след палене прескача скалата, оставащите км по борд си работят, дори спрях и заредих за всеки случай и показанията се промениха. Явно не е сондата.
И да съм в темата, някой гледал ли е такова табло и какви са опциите за ремонт?

@dido75 От къде и за колко взе таблото? Може и на ЛС? Мерси

Вто Окт 13, 2015 6:04 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Здравей,
и при мен на старото табло не ми работи Cruise control-a и не си прави теста на уредите,на новото табло си прави теста и всичко си работи но ........ колата не пали.
Може ли някой да помогне и да ме посъветва какво и къде да го направя.

Вто Окт 13, 2015 8:20 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
:( няма ли кой да помогне!!

Пет Окт 16, 2015 4:34 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 162
Автомобил: Субару Аутбек Н6 3.0 2005 год
Рейтинг: 59
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Здрасти колега! За твоя проблем, пробвал ли си да върнеш старото табло да видиш дали ще запали, така ще разбереш със сигурност дали проблема е в новото старо табло или просто нещо друго е е вързано или дава проблем. Ако пали със старото защо не пробваш да погледнеш схемите на таблото или да отидеш при някой т.нар. разбирач да ти смени само модула който ти отговаря за работата на круиза? знам че не е голяма помощ, но явно проблема е жичкаджийски и само с четене по форума трудно ще стане. Успех!!!

Пет Окт 23, 2015 11:39 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Popimoni написа:
Здрасти колега! За твоя проблем, пробвал ли си да върнеш старото табло да видиш дали ще запали, така ще разбереш със сигурност дали проблема е в новото старо табло или просто нещо друго е е вързано или дава проблем. Ако пали със старото защо не пробваш да погледнеш схемите на таблото или да отидеш при някой т.нар. разбирач да ти смени само модула който ти отговаря за работата на круиза? знам че не е голяма помощ, но явно проблема е жичкаджийски и само с четене по форума трудно ще стане. Успех!!!

Здравей колега,
като върна старото мое табло колата си пали но бензиномера не работи,със новото старо табло всичко работи но ми светва ключа и колата не пали.
Пробвахме с смяна на модули но нищо не става.Ходих и до субару Габрово и сега чакам да се обади техния "жичкаджия" за да видим той какво може да направи.Иначе ми казаха да си купя ново табло (1200 лв.) и проблема е отстранен. :(

Нед Окт 25, 2015 3:06 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 6
Автомобил: Subaru Outback 3.0
Нов фен
Отговори с цитат
Обучиха ли компа за таблото?

Пон Окт 26, 2015 12:06 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
manie написа:
Обучиха ли компа за таблото?

Здравей колега,
За съжаление не могат да го обучат и не знаят дали някой може.
Кофти е да се кара без бензиномер но ..........

Пон Окт 26, 2015 4:11 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 2115
Автомобил: Subaru legacy 2,5 АТ 01GX limited
Рейтинг: 384
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Щом имаш и второ работещо табло за твоя модел и староти ти неработещо, решението добър техник по електроника , който сваля схемата от нета на таблото , вижда какво команда бензиномера и с една духалка отлепва чипа и го лепва на твоето и така докато ти презапои всички прецакани елементи, като преди може да помери малко , да не е някой транзистор примерно или контролер.

Пон Окт 26, 2015 5:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема