Отговори на тема
 Въпрос за Импреза ГТ 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 90
Автомобил: Subaru Impreza GT
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте колеги, от скоро карам машинката, та тъй като четох по форума, че блоу офф клапана трябва да е рециркулационен искам да попитам как мога да разбера дали моят е такъв. Eто снимки :
http://prikachi.com/images.php?images/157/8434157r.jpg
http://prikachi.com/images.php?images/158/8434158q.jpg
Евентуално ако не е, да ме ориентирате откъде да взема такъв, какъвто трябва.
Също така имам един проблем - след като съм карал колата и стои изгасена за около половин час трябва доста да повърти докато запали. Забелязах, че маркуча(въздуховода или там както се нарича), който стои след кутията, която е след дебитомера (не знам и нейното наименование, но прикачвам снимка за да видите за кое става въпрос : http://prikachi.com/images.php?images/178/8434178c.jpg ) е пробит. Дали може от него да се затруднява паленето, защото смуче въздух? И ако може да ме светнете от къде мога да намеря въпросния въздуховод, за да го сменя.
За сега това са ми въпросите относно колата, това ми е първото Субару и още не съм навлезнал в нещата.
Благодаря предварително на отзовалите се!
Поздрави!

Чет Окт 29, 2015 6:27 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1886
Автомобил: Impreza3.3 Impreza H6T Subaru SVX
Рейтинг: 622
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Имам оригиналния клапан за модела.
Маркуча го запуши временно , докато намериш нов. Когато смуче въздух, докато въртиш, компютъра пуска по - малко бензин в мотора. Не карай колата така с този маркуч!

Чет Окт 29, 2015 7:31 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Постове: 429
Автомобил: Subaru Impreza WRX MY97
Рейтинг: 13
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
По снимките ми изглежда на атмосферен блоу-оф, но не мога да гарантирам. Най-лесно ще разбереш ако има 2 дебели маркуч от него + 1 малък, който е за вакум и ест. ако СЪСКА :D. Рециркулационният не съска.
За проблема с паленето, както ти каза колегата след дебитомера не трябва от никъде да смуче въздух, ама ОТ НИКЪДЕ !!! :lipseal:

Чет Ное 19, 2015 11:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря за мнението колега. Клапана и маркуча са сменени. Проблема с паленето го прави пак от време на време, но за сега си я движа така. То не е толко голям проблем, тъй като тя си пали, но трябва да повърти няколко секунди, а не е със завъртането на ключа да запали веднага. Пробвах като го направи това(да върти повече), да я изгася и пак да запаля и си пали от раз. Също така сутрин или малко след като е изгасена пали веднага само като постои повече го прави, и то не винаги. Аз вече и свикнах и не ми прави толко впечатление, но ако някой колега е имал подобен проблем и го е разрешил или има някаква идея нека сподели.
Подрави!

Чет Ное 19, 2015 1:21 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 35
Автомобил: WRX 99
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега абсолютно по същия начин пали и моята импреза ГТ. Имал съм досег с няколко други субара и същи ми е правило впечатление, че не палят от "четвърт", а трябва да завърти двигателя няколко пъти. Има някъде по форума подобна тема за паленето. По наблюдения моята пали винаги от 4-то завъртане на двигателя, само сутрин като е студена пали от раз :)

Същото нещо съм го изпитвал и с обикновена импреза 2.0 125 коня и с форко 2.0 150 коня 2008 г :)

Сря Ное 25, 2015 3:44 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Ами знам ли колега, това също е вариант, но въпроса е, че не го прави винаги, а само понякога и за това си мисля, че има нещо. :-?
Поздрави!

Сря Ное 25, 2015 4:20 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема