Здравейте колеги,
Време ми е да сменям свещите на Субито и се чудя с какви.
Търсих в старите теми, да се коментират свещите, които оглеждам, но не намерих и затова пускам нова тема.
Субито е Аутбек Н6 от 2002 г., кара се на бензин.
Вариантите са:
вариант А: NGK Laser Platinum PLFR6A-11 / 7654, което си е по оригинална сглобка
вариант В: Denso Iridium Tough VKH20, което ми излиза през продукт файндера на Denso
вариант C: Denso Iridium Power IKH20, което също ми излиза през продукт файндера на Denso
вариант D: NGK Iridium IX LFR6AIX-11 / 6619, което ми излиза през продукт файндера на NGK, но за Америка, съответно никъде тук не ги открих тези свещи, така че този вариант отпада
Говорил съм си с приятели майстори, един казва тези по оригинална сглобка, друг Iridium, трети които са по-нови и съвременни

От това, което намерих като информация в страниците им, NGK Laser Platinum и Denso Iridium Tough са за по-голям пробег, което предвид "лесната" смяна на свещи на Н6 от 2002 г. си е сериозен +
От друга страна NGK Iridium IX и Denso Iridium Power са с по-малък живот (1/2 в сравнение с другите), но пък имат по-добри показатели.
В същото време NGK и Denso се различават по дебелината на централния електрод, като тези на Denso са с дебелина 0.4 мм, а тези на NGK с дебелина 0.6 мм. Уж колкото по-тънко, толкова по-добре, но разликата от 0.2 мм според мен е нищожна, предвид че всички сравнения колко по-добри са свещите на Denso с 0.4 мм, ги правят със свещ с дебелина на централния електрод от 2.5 мм

Топлинният диапазон на всичките изброени е 6, ако съм запомнил правилно.
Имате ли конкретни впечатления от изброените марки и модели, за да знам и аз към какво да се ориентирам