|
Страница 1 от 1
|
|
Двигатели на Subaru Outback 2015
| Автор |
Съобщение |
|
marck
|
|
Здравейте, бих искал да си купя новия Outback. Клоня към бензиновия двигател въпреки по-високия разход. Може ли някой да сподели впечатления от дизеловия двигател 2014/2015. Интересуват ме и разходите за консумативи и ремонт. Благодаря за мненията, предварително
|
|
|
|
| Пон Окт 26, 2015 9:59 pm |
|
|
|
bubaru
|
|
Консумативите са сравнително еднакви за бензин , дизел. Моята препоръка е да си вземеш дизел Аутбек, защото има по-приятна динамика и по-малък разход. Атмосферен бензин на това тежичко купе със средна аеродинамика и 4х4, почва да се затруднява доста при изпреварвания, баири и по-натоварена кола. Бензин версията теоретично не харчи много повече, но това е само ако караш изключително плавно и с ниски средни скорости. Относно бъдещ ремонт (дано няма такъв) естествено бензина ще е по-евтин и лесен за правен - няма ДПФ филтър, няма турбо и съпътстващата го периферия, няма дюзи, сложна и скъпа помпа, по-малко се влияе от кофти гориво....логиката не е по-различна от на всичко останали марки. Ако си взимаш нова кола с идеята да я караш 10 години, бих препоръчал бензин.
|
|
|
|
| Чет Окт 29, 2015 9:47 am |
|
|
|
marck
|

Много ти благодаря за хубавото мнение. Аз в момента, карам нафта и съм свикнал със скъпата нафта и грижите за печката, но ТЯГАТА е чудесно преживяване. От достоверно място знам, че ремонтите на дизела са скъпи, самата работа на механика е много повече заради боксер двигателя. Относно ускорението на бензин/дизел към купето на Outback-а, математиката е безмилостна: бензин 1580 кг / 175 кс срещу 1680 кг / 150 кс. (макар, че едни украинци сложиха бензина на стенд и излезе 165 кс :-) ). Съотношението е за бензина. Аз имам много детайлна таблица за калкулиране дали да си купиш бензин или дизел. По нея излиза, че разликата от 4 000 лева в цената ще я избия след 6-тата година. Дизел на 6 години е нещо, с което много трябва да внимаваш. Сегашната ми кола, я купих от магазина и я изплатих :-). В момента е на 7.5 г. Смятам да я карам и през 2016 и да я продам за да финансирам, частично, покупката на Outback-а. Моя крак е тежък и обичам да карам разумно, но бързо, с изпреварвания. Това ще ми доведе до дебел разход, но това ще е цената на удоволствието да имам кола каквато искам. Мисля, че с около 4 000 оборота бензина ще е достатъчно отзивчив за бързо и точно изпреварване. Линеатроника в комбинация с дизела е нещо странно. Този автомат ръчка мотора във високите обороти, а никой дизел не обича това! Дизел се кара със скоростен лост и обороти 1500 - 2500. Ще покарам дизела на още един по-дълъг тест драйв и ще взема решение. За сега всичко (освен дебелия разход) говори за бензин. Има адски много видео в you tube за 2015 2.5l Outback-а. Американци, руснаци, канадци и украинци. Всички се изказват ласкаво за бензина. За дизела има много малко клипове от Австралия и един от Англия. Европейците препоръчват дизел.
Ще помисля още 5-6 месеца и ще действам.
Още веднъж благодаря!
|
|
|
|
| Пет Окт 30, 2015 1:21 pm |
|
|
|
tst
|
|
Здравейте,
Ако държите повече на динамиката според мен не е лошо да тествате и един Forester XT (turbo) 2.0/250к.с.- цената е сходна, но залепването за седалката е нещо което е голямо удоволствие. Мощността в повечето случаи е оправдана с излизането от рискови ситуации. При изпреварване никога не съм се притеснявал с turbo Forester, докато с Outback - a ще съм на тръни ( карал съм ги и двата )
Разхода според мен ще е малко повече в полза но Forester-a, но това едва ли ще е от значение Най-важно обаче а на Вас да ви допадне. Успех с избора
Поздрави
|
|
|
|
| Пет Окт 30, 2015 4:29 pm |
|
|
|
marck
|
|
Благодаря Ви за отговора. Разликата между Форестър и Аутбек, за мен е следната:
1.Eye Sight - тази система е лидер по безопасност и иновативност на пазара. Аутбек-а трябва да бъде основната, семейна кола, с коята да пътуваме всички заедно; 2.Багажника на Форестер е по-малък; 3.Визията и дизайна на Аутбек - ми допада много повече.
И двете мнения, които съм получил по темата ме кара на всяка цена да намеря, нов аутбек, на бензин, който да тествам. Дилъра в София надали ще го поръча някога, надявам се в Солун да намеря. Гърците по традиция карат бензин. В Белград продават все още стария модел, поне така е на сайта им.
Много Ви благодаря.
|
|
|
|
| Съб Окт 31, 2015 2:58 am |
|
|
|
ico_tech
|
|
Колега marck, според мен ако държиш на бензин с адекватна мощност трябва да помислиш за американската версия с Н6 мотор. Не се предлага за останалия свят , но може да се внесе и предполагам като цена няма да надскочи дизела във варианта с високо ниво на оборудване. Гледай ревюта на 2,5 и 3,6 - навсякъде се споменава за проблем с мощността на 2,5 при опит за по-спортно шофиране.
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Съб Окт 31, 2015 7:52 am |
|
|
|
bubaru
|

marck написа: Благодаря Ви за отговора. Разликата между Форестър и Аутбек, за мен е следната:
1.Eye Sight - тази система е лидер по безопасност и иновативност на пазара. Аутбек-а трябва да бъде основната, семейна кола, с коята да пътуваме всички заедно; 2.Багажника на Форестер е по-малък; 3.Визията и дизайна на Аутбек - ми допада много повече.
И двете мнения, които съм получил по темата ме кара на всяка цена да намеря, нов аутбек, на бензин, който да тествам. Дилъра в София надали ще го поръча някога, надявам се в Солун да намеря. Гърците по традиция карат бензин. В Белград продават все още стария модел, поне така е на сайта им.
Много Ви благодаря. Ако ще даваш близо 80 бона за скопен атмосферен Аутбек, по-добре си вземи за малко повече Лексъс NX200t - хем е Японско и е истинска кола, хем е 240 кс турбо-бензин. Карал съм го и е доста приятна машинка. Бек си заслужава ако е базов за 20к лв по-малко и дизел.За малко над 80К лв се продават сега и Мерцедеси GLC - супер джипка базирана изцяло на Ц-класата и съвсем друга бира по отношение на технология, комфорт, изработка и т.н. Ако държиш да е бензин Субару, може Леворг - 1.6 турбо бензин, който убеден съм ще върви много по-добре. Бек с 2.5 мотор е нещо с динамика от 90-те. Не гледай числа 0-100 и макс. скорост, те доста лъжат. Покарай я хубаво с хора на борда, по баири и ще разбереш за какво говоря. БТВ Аутбек дизел с CVT се държи доста приятно, въобще не е като бензина да го пържи във високите, а и на дизела не му трябва. Убеден съм, че 99% от хората, ако не знаят, че кутията е CVT , ще я мислят за класически автомат, толкова добре върви.
|
|
|
|
| Съб Окт 31, 2015 5:02 pm |
|
|
|
marck
|
|
аз съм решил, че искам Субару. Мерцедес GLC добре оборудван за 80К няма как да се случи (виж последния AutoBild). Съгласен съм, че GLC е много добра кола. Но Мерцедес е мега показна кола, която ми е рано да карам.
Лексус.......е хубава, много хубава кола, но няма багажник! и адекватни системи за сигурност.
Леворга е ОК, но този модел не е преживял детските си болести! Никога не бих си купил кола от магазина, която сега да дебютира на пазара. Много е рисково. 1.6л турбо на Субару е пеленаче! Никъде не се ползва. На хартия е ОК, но за дълъг период в реални условия, никой не го е тествал. Това е страшен риск. Още ги съдят Субару в щатите за невероятна консумация на масло на 2.0л бензин. Имам един шеф, който батиса такъв двигател. Леворга няма Eye sight!!!
Аз наистина ще покарам пак дизела, и ще се опитам да си организирам тест в Солун/Берлин на бензина.
Благодаря отново за разговора
|
|
|
|
| Съб Окт 31, 2015 5:49 pm |
|
|
|
marck
|
|
"Колега marck, според мен ако държиш на бензин с адекватна мощност трябва да помислиш за американската версия с Н6 мотор. Не се предлага за останалия свят , но може да се внесе и предполагам като цена няма да надскочи дизела във варианта с високо ниво на оборудване. Гледай ревюта на 2,5 и 3,6 - навсякъде се споменава за проблем с мощността на 2,5 при опит за по-спортно шофиране."
Привет, H6 e ламя. Познат кара H6 от 2006 и е 20л на 100 в града. Това ми е много. Ревютата на 2.5l съм ги гледал почти всички, и навсякъде се казва, че това е круизна, семейна кола, с нормален крен в завой, за височината си.
Украинците и руснаците имат най-хубавите тестове на 2.5л модел 2015.
Ако успея да направя тест, ще се пробвам да го запиша и да кача видео. Благодаря за мнението!
|
|
|
|
| Съб Окт 31, 2015 5:57 pm |
|
|
|
tst
|
Вие твърдо сте се решили на Ouback 2015 бензин 2.5, така че поста Ви май е бил за да си затвърдите мнението. Успех с избора и дано да случите на автомобил. Леки и безаварийни. Поздрави
|
|
|
|
| Съб Окт 31, 2015 7:09 pm |
|
|
|
marck
|
|
и да, и не основно исках да разбера има, или няма проблем с дизела! Когато го карах, беше ОК. После прочетох за проблеми с него. Това мен, най-много ме притеснява. Нова кола, а седи в сервиза. После съпоставих покупните цени на бензин и дизел, калкулирах разход, и цена на изразходвано гориво за година и започнах да мисля за бензин.
Преди да се обвържа за толкова пари, и имайки предвид, че шофирането за мен е ОГРОМНО удоволствие ( и отговорност, заради децата най-вече) реших да проверя какво ще открия във форума на Субару.
Събирам мнения и мисля да тествам още веднъж дизел и да намеря бензин за тест.
Много благодаря за обсъждането и безаварийно и на Вас.
|
|
|
|
| Съб Окт 31, 2015 7:22 pm |
|
|
|
ico_tech
|
|
С риск да продължа в грешна посока тази дискусия, колега - модела 2015 3,6 няма много общо с този от 2006. Автомата вече е CVT и в никой случай не би горял 20( не че съм го карал). Успех с тестовете. ps. Това с дизела и сервизите за кой модел го чете?
_________________ Legacy GT, Subaru Impreza 2.0
|
|
|
|
| Съб Окт 31, 2015 8:02 pm |
|
|
|
marck
|
|
| Съб Окт 31, 2015 10:04 pm |
|
|
|
Vmax
|
marck написа: четох го за дизел 2014 Проблеми с дизелите имаше до 2010г . От там насетне двигателите са ок, а и с последните настройки на свт кутията да имитира 7 предавки всички казват че колата е перфектна. Най добре направи тест драйв на Аутбак дизел - в сф имат такъв. Бензина (2.5) няма да ти пасне ако досега си карал дизелова турбо кола. Върви но е по бавен и не изпреварва уверено, отделно че ще е по лаком
|
|
|
|
| Нед Ное 01, 2015 10:31 am |
|
|
|
marck
|
Благодаря на всички. Ще направя всичко възможно да кача впечатления (евентуално видео) от тестовете. Извода е един, всички ме съветват за дизела. Имам време да ми отлежи и да помисля още малко. Ако стана радостен собственик. Няма да се сдържа да се похваля :-) Поздрави и благодаря п.с. Ако някой се интересува от КИА сийд дизел 2.0д - 6.2008, купена от магазина, мога да разказвам много и без митове! 
|
|
|
|
| Нед Ное 01, 2015 11:09 am |
|
|
|
Greg4o
|
Щом караш дизел не е зле да пробваш 2015 дизел -автомат. Не 2014 От постовете се вижда ,че си смяташ разходите. Само за 4 години данъка на бензина е двоен, а усещането за динамика трагично. Бек не съм пробвал, но Форито е супер комбинация 
_________________ Продава се 2015 Forester Boxer Diesel Lineartronic
|
|
|
|
| Нед Ное 01, 2015 10:58 pm |
|
|
|
kiiiiko
Автомобил: Subaru Outback H6, 2007
Телефон: 0879054668
Рейтинг: 15
|

marck написа: "Колега marck, според мен ако държиш на бензин с адекватна мощност трябва да помислиш за американската версия с Н6 мотор. Не се предлага за останалия свят , но може да се внесе и предполагам като цена няма да надскочи дизела във варианта с високо ниво на оборудване. Гледай ревюта на 2,5 и 3,6 - навсякъде се споменава за проблем с мощността на 2,5 при опит за по-спортно шофиране."
Привет, H6 e ламя. Познат кара H6 от 2006 и е 20л на 100 в града. Това ми е много. Ревютата на 2.5l съм ги гледал почти всички, и навсякъде се казва, че това е круизна, семейна кола, с нормален крен в завой, за височината си.
Украинците и руснаците имат най-хубавите тестове на 2.5л модел 2015.
Ако успея да направя тест, ще се пробвам да го запиша и да кача видео. Благодаря за мнението! Привет, аз карам H6 на Аутбек от 2007г. и разхода на бензин ми е 15/100 в гр. София. Не вярвам 2.5 с това тежко купе да падне кой знае колко под тази стойност, а според мен ще те изнерви максимално когато започне да не достига тяга. Моето мнение за чисто ново 2015г. Субару с бензинов двигател е, че оптималния вариант, както някой беше споменал е Форестер 2.0 турбо. Лично мнение.
_________________ SUBARU OUTBACK H6 3.0
|
|
|
|
| Нед Ное 08, 2015 9:08 am |
|
|
|
bubaru
|
kiiiiko написа: Привет, аз карам H6 на Аутбек от 2007г. и разхода на бензин ми е 15/100 в гр. София. Не вярвам 2.5 с това тежко купе да падне кой знае колко под тази стойност, а според мен ще те изнерви максимално когато започне да не достига тяга. Моето мнение за чисто ново 2015г. Субару с бензинов двигател е, че оптималния вариант, както някой беше споменал е Форестер 2.0 турбо. Лично мнение.
Принципно новите 2.5 мотори с CVT достигат доста по-ниски стойности, но това е само ако караш целенасочено като баба, демек ставаш роб на идеята за относително нисък разход и всички дизели (дори бусове) те изпреварват давайки пак по-нисък такъв....потърсиш ли динамика, хем е досадно и трагично, хем разхода отива доста нагоре....
|
|
|
|
| Нед Ное 08, 2015 1:20 pm |
|
|
|
tarambuka3500
|
|
лични наблюдения: - Аутбек 2005, 2.5i MT; Германия/Австрия-София, среден разход по компютъра - 9.1 (бенз) - Аутбек 2014, 2.0d CVT; Германия/Австрия-София, среден разход по компютъра - 7.4 (нафта)
(говорим за един и същи шофьор => еднакво каране и т.н.) като динамика - доста сходни, но дизела е една идея по-добър!
|
|
|
|
| Съб Ное 14, 2015 8:33 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|