Отговори на тема
 Моля за помощ, открих, че ми липсва част от въздуховода! 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 23
Автомобил: Subaru Outback III
Рейтинг: 15
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте, Forester 2.0 1998 започна да ми придърпва, минах през какви ли не перипетии, последното което открих днес е, че ми липсва част от въздуховода (ако се изразявам правилно). Показвам на приложената картинка. Някой имал ли е подобни проблеми, моля да сподели.

Прикачени файлове:
lipsa1.png
lipsa1.png [ 86.18 KiB | Прегледано 1013 пъти ]
Пон Ное 02, 2015 6:13 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5906
Автомобил: Outlander 2 '11, 2.4 LPG
Рейтинг: 896
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Този резонатор го водят по принцип за подтискане на звука. Може и да има някаква връзка с потоците и резонансите на въздуха, но често хората го махат без да има особена разлика.
Щом обаче са го решили, че трябва да го има (и е очевидно допълнителен разход за завода), значи е по-добре да си е там.

PS Потърси за "snorkus",

Пон Ное 02, 2015 6:48 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря за отзивчивостта!
Този „резонатор” е запушен вероятно от едната страна?
Двигателя бучи, когато си сложа ръката на отвора, бученето намаля, но и работата му се подобрява. При стационарно положение:
- на бензин няма проблем;
- на газ колата е трагедия, на ниски обороти не гасне, но при подаване на газ избумтява (вероятно горивната смес не е качествена, има повече въздух и се взривява в ауспуха), когато с ръка закрия дупката и подаване на газ звука на работата на двигателя е нормален, бумтенето изчезва;
В движение без да е запушен отвора:
- на бензин почти не се усеща проблем;
- на газ жестоки придърпвания при подаване на газ, които изчезват след 3000-3100 оборота, при натиснат здраво педала на газта, буфтенета има, няма мощност.

Пон Ное 02, 2015 7:18 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Ама имаш отвор там ли? Не трябва - сложи му тапичка или скоч му навий.
Иначе резонатора е запушен да, като апендикс :D

Пон Ное 02, 2015 8:27 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Утре ще търся вариант, ако това е отговора на мъките … Бедна Ви е фантазията къде ли не ходих и какви ли не майстори питах, компютърна диагностика - няма записи на грешки, по време на работа всичко без грешка, а колата не върви добре … Дано е това, като го ЗАПУША ще пиша. #-o

Пон Ное 02, 2015 9:12 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Запуших отвора, разлика в поведението на двигателя няма.
Та така, мъките по придърпването продължават, на бензин почти незабележими, на газ осезаемо, даже взривове в ауспуха при подаване на повече газ. Определено горивната смес не е наред, въздуха е в повече.
Някакви идеи?

Вто Ное 03, 2015 8:23 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Откачи акумулатора и карай на бензин, ако е добре - нова настройка на газ.

Вто Ное 03, 2015 10:00 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 790
Автомобил: VA STI
Рейтинг: 563
Отговори с цитат
// Offtopic
С откачен акумулатор само на бутане или дърпане ще върви :D

Вто Ное 03, 2015 10:04 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Е, може и на наклон да е спрял :beer:

Вто Ное 03, 2015 10:10 pm
Върнете се в началото
Профил ICQ

Постове: 25
Автомобил: Subaru Forester 2.0
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Колега проверил ли си свещите и кабелите.
Свещите като караш на газ се сменят по-често,а кабелите дигни капака вечер и виж някой дали е избил(ще присветква),но ги прегледай хубаво и обстойно.
Ако някое от тези двете не ти е наред са такива последиците.

Сря Ное 04, 2015 11:17 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Благодаря Ви момчета,
започвам от начало перипетиите които преживявам:
-свещ ми изби;
-пренавиха ми резба и сложиха втулка (без да се сваля главата, майстора го е правил много пъти);
-със старите свещи и кабели (комплекта е на не повече от 12 000км), колата беше неузнаваема, буфтене и липса на мощност;
-компютърна диагностика: 1. няма записи на грешки; 2. работа на место - всичко без грешка, възможно ли е с новата втулка позиционирането на свеща да е причината за това поведение на колата, (измерено налягане в цилиндъра 13 атмосфери) при положение, че теста е безупречен? Човека препоръча смяна на кабели и свещи;
- смених: свещите NGK-2756 и кабелите BERU ZEF1108;
Останалото го знаете, ще откача акумулатора и ще видим новото поведение, още веднъж Ви благодаря.

Сря Ное 04, 2015 7:00 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 25
Автомобил: Subaru Forester 2.0
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
е?
какво става,някакво развитие по проблема ти колега?
и само не разбрах като си сменил кабели и свещи никаква ли разлика не е имало в поведението на колата?

Поздрави

Пет Ное 06, 2015 9:02 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте
След смяна на кабели и свещи колата се държи:
- на место, няма никакви проблеми, нито на газ нито на бензин, мотора е спокоен;
- на бензин почти безгрешно, наема се добре, само преди да се тръгне (на първа) трябва повечко газ, възможно е при превключване от първа на втора да изгорят газове в ауспуха (не силно избумтяване);
- на газ придърпва, няма мощност, при по-внимателно подаване на газ в ПРАВИЛНАТА предавка се кара, при градско е малко кофти, в понеделник ще отида при газаджиите;
Моля за извинение на обясненията които правя за това което ми се случва, много ми е объркано и не се чувствам сигурен за това което казвам. Колата изведнъж се промени, явно няколко неща едновременно са се случили, а и аз съм подробен и искам всичко да е перфектно?! ](*,) :-~

Съб Ное 07, 2015 9:15 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте
Така, мъките свършиха, колата е О.К., правилния майстор е проблема, търсете него. Явно не им се занимава да търсят, нещо по въздухопровода е било причина.

Чет Ное 12, 2015 3:29 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 197
Автомобил: Subaru Forester SF STurbo 2001 АТ
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Колега, а кой е "правилния майстор" и как реши проблема?

Чет Ное 12, 2015 6:01 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
voneg „правилния майстор”, няма да правя реклама, още повече усещам сарказъм което ме смущава, ако имате реална нужда от помощ ми пишете на лични, а и да не надценяваме ситуацията.

Нед Ное 15, 2015 9:11 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 197
Автомобил: Subaru Forester SF STurbo 2001 АТ
Рейтинг: 17
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Сарказъм няма. Преди известно време и аз изгубих въпросната част от въздуховода някъде из горите/пътищата на България и за сега отвора е запушен с капачка и PVC лента, като не знам реално това променя ли работата на мотора, като че ли не.Но все пак е хубаво да се знае защо е поставен този странен детайл и какво става ако липсва.Относно майсторите, които разбират от Субару - не са чак толкова много и според мен трябва да се споделя информация за тях във форума, това не е реклама, а взаимопощ. Реклама би било ако от споделянето кой е майстора се очаква някаква изгода за него или за този, който го препоръчва. Мисля, че случаят не е такъв.
Поздрави

Чет Дек 03, 2015 6:58 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Здравейте

Александров е написал ясно за какво служи частта. Аз сам съм го запушил с една гумена тапа и силикон за уплътнение. Вероятно има по-голям шум, но автомобила е на 17 години така, че болежките му са много и дали е точно от това шума?
Не ми се влиза в дискусия за рекламата. Това, че този майстор ми е свършил работа не мога да кажа, че ще Ви свърши работа и на Вас, даже и не зная точно какво е оправил, но колата е добре. С две думи искам, ако давам препоръка да съм сигурен. Пак ще кажа, пишете на лични, ако искате лично ще Ви заведа.

Сря Дек 09, 2015 10:01 am
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема