Отговори на тема
 Хлопа отзад  
Автор Съобщение

Постове: 13
Автомобил: Subaru Legacy 2.5i 2005
Рейтинг: 0
Нов фен
Отговори с цитат
Здравейте, колеги. Карам Субару Легаси 2005 г. 2.5 двигател комби. Още като го закупих нещо хлопаше отзад. Първо решиш, че са пластмасовите елементи в багажника, уви не е от тях. Реших, че е от захващането на задната врата, и от това не се оказа. Смених цялата врата заради сравнителни лек удар.
Има го единствено като карам с ниска скорост под 50-60 км/ч. Над тази скорост няма никакви проблеми. Сякаш нещо по колата се стяга. Не ми е кой знае какъв проблем, но ми се иска да знам от какво може да е. По окачването и спирачките всичко е наред според сервиз от белият списък.
Ще съм благодарен, ако някой ме насочи какво да прегледам.

Нед Ное 08, 2015 1:48 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Спирачните апарати клопат заради разбити водачи.

Нед Ное 08, 2015 1:55 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря. Ще ги ревизирам другата седмица.

Нед Ное 08, 2015 2:08 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 186
Автомобил: Outback 3.6 2016
Рейтинг: 19
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
И моите тракат но предните и то само в ляво - хем ги сменях преди една година. Когато караш по някакви неравности или в дупките натисни леко спирачката , ако тракането изчезне , всичко е ясно.

Нед Ное 08, 2015 5:57 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Не е точно по темата, но е свързано. Старата ми кола я взех декември месец преди много години. При първия голям студ, след като загрее, започваше да ми тропа нещо от зад. Оказа се, че имам казанче с помпа за задната чистачка. И понеже е била с лятна течност и замръзнала. Като се загрее в купето и леда се паразтопи и почваше да тропа. Та нищо чудно и при теб да е някоя глупост. Ослушай се хубаво, личи си кога тропа от вън и кога вътре. Може да са монтирали примерно парктроник и управляващия блок да се е разлепил и да тропа под някоя кора. Може крика в резервната гума да е. Много неща могат да са. Задните апарати са леки и при затворени стъкла, не се чуват в купето, за разлика от предните.

Нед Ное 08, 2015 6:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Нов фен
Отговори с цитат
Благодаря за насоките, колеги. Като натисна спирачка няма промяна. Дори и приплъзна. Ще се разглабят пластмасите и корите явно изцяло. Но ще я оставя да проверят по щателно и задното окачване и спирачки. Надявам се споко да има резултат и ще споделя. Успешна седмица.

Пон Ное 09, 2015 1:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема