вибрация във волана при 110-120 км
| Автор |
Съобщение |
|
quietriot
|
Vmax написа: А как разбра, че полуоските които си сложил са читави? Все пак са втора ръка...( не намеквам нищо за Дарин, така че да няма засегнати ) Дори малко да е тръгнало вътрешно каре, пак ще имаш вибрации.
Самият факт, че ту имаш, ту нямаш вибрации, ме навежда на мисълта че става дума за вътрешно каре. Поне при мен беше така и се проявяваше основно след преминаване през груба неравност на пътя, пълен ляв или десен с повече газ и т.н. ситуации.
Като се появи тая вибрации, можеш ли поне да установиш от коя страна е? От феликс се клеха, че моите полусооски проблем нямат , а тези на Дарин са с по малко луфт от моите, чисто импирично дет се вика. Не, незнам как да установя от коя страна е , тресе си ситно волана. Най-често става при рязко ускоряване, нещо явно се засуква един път добре , друг път зле и почва да се тресе  ясно е че или е каре и тампон, буталата ги изключихме вече, може и леко крив диск да е , макар че не ми се вярва.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Пон Ное 16, 2015 1:30 pm |
|
|
|
quietriot
|
krass написа: И накрая се оказа от карета на кардана. ....... Сега говорих с Феликс Низ , карданаджии и полуоскаджии уж добри , та майстора каза , че тресе ли от кардан си тресе постоянно ако е разбалансиран или има прецакано каре , нямало начин да изчезва вибрацията , можело да се променя при различна скорост честотата , но винаги щяло да я има.
|
|
|
|
| Пон Ное 16, 2015 2:53 pm |
|
|
|
quietriot
|
|
Скоро се чух с едно майсторче , че дойде време за смяна на масло, филтри и дискове и накладки и задни маркучи ис намерих та , той ми разви теория за смяна на и на цилиндърчетата с гумените маншони, та ще сменям щото са по 10 лв буталцето и ще пиша какво става.
|
|
|
|
| Сря Фев 03, 2016 4:55 pm |
|
|
|
quietriot
|
|
В събота ще бъдат сменени дискове и накладки(АТЕ) , буталца и маншони и задни спирачни маркучи, предните са вече нови, белким миряса тресенето. Ще върна и старите полуоски, че едната от новите няма протектор за гривната на абс и ще събира мръсотия, а идва време за риба.
|
|
|
|
| Сря Фев 17, 2016 11:02 am |
|
|
|
quietriot
|
|
Смених, дискове, накладки, буталца и маншони и задни спирачни маркучи и врче два дни луната спи....Страх ме е да кажа че изчезна тресенето да не се върне.... било голям кеф да не ти тресе колата. Отделно сега вече спира брутално, без луфтове и забавяне както трябва да спира автомат. Не мога да кажа от кое точно е било, но след ревизия на спитачната система мисля че изчезна! За да ни слушат колите си трябват грижи!
|
|
|
|
| Сря Фев 24, 2016 5:36 am |
|
|
|
quietriot
|
|
Вече няма вибрация, незнам кое беше баш причината или беше сбирщайн от причини , но след пълната ревизия на апаратите, смяна на буталца и уплътнения и маркучи,както и смяна на дискове и накладки, вече 2 седмици тресене няма, а аз постоянно проверявам по околовърстното като карам около 100 -110. Стани сори , но не бяха каретата този път, но понеже вече имам два комплекта полуоски ще дам едните във Феликс или някой подобен рециклатор с добра слава да ги съживи и ще чакам а може и направо да ги сменя защото рано или късно и това ще дойде, така че няма какво да го чакам, по добро от превенцията няма!
|
|
|
|
| Пон Фев 29, 2016 10:03 am |
|
|
|
tarambuka3500
|
е ха честито да е и безаварийно занапред 
|
|
|
|
| Нед Мар 13, 2016 5:07 pm |
|
|
|
quietriot
|
|
Благодаря, беше станало досадно, но аз съм по инат.
|
|
|
|
| Вто Мар 15, 2016 5:37 am |
|
|
|
belovodski
Автомобил: без кола
Рейтинг: 11
|
|
И аз имах тресене но при спиране от около 100км.ч Няма луфтове и чудесни,сменихме и дискове които бяха нови и пак тресе при спиране но не винаги,и накрая се оказа че е от гайките на джантите които били с конус а за тези джанти трябвало да са прави и след смяната всичко се оправи!
|
|
|
|
| Пет Апр 01, 2016 9:20 am |
|
|
|
quietriot
|
|
Причини много. Общо взето пълна профилактика ще легне къде 1000 лв. 150 +50 Вътрешни карета, 250+20 дискове, накладни, 10 чистене на съпорти, 100+20 смяна цилиндърчета и маншони , 50+20 профилактика на спирачна течност и 120+20 смяна спирачни маркучи.
|
|
|
|
| Пет Апр 01, 2016 12:57 pm |
|
|
|
Калпазанин
Автомобил: Outback H6
Телефон: 0899885548
Рейтинг: 0
|
|
Здравейте.Имах същия проблем като вашия,силно тресене след натискане на спирачката на висока скорост и по леко при ниска скорост.След проверка на всичко,както и вие сте направили открих заседнало цилиндърче на спирачния апарат отпред.След профилактика се оправи за около месец и пак се появи ,и пак беше същото цилиндърче а уж отремонтирано.Така че,бъдете сигурни че работят еднакво и равномерно.Наздраве
|
|
|
|
| Нед Апр 03, 2016 4:44 pm |
|
|
|
quietriot
|
Калпазанин написа: Здравейте.Имах същия проблем като вашия,силно тресене след натискане на спирачката на висока скорост и по леко при ниска скорост.След проверка на всичко,както и вие сте направили открих заседнало цилиндърче на спирачния апарат отпред.След профилактика се оправи за около месец и пак се появи ,и пак беше същото цилиндърче а уж отремонтирано.Така че,бъдете сигурни че работят еднакво и равномерно.Наздраве едно цилиндърче е 8 лв , ремонтния комплект за предни спирачки със ввсички маншони при мимо13 е 50 лв , моите са чисто нови, засега грижи няма и тресенето изчезан на 99% , но остатъка го оддавам на гуми лош баланс и малко карета.
|
|
|
|
| Пон Апр 04, 2016 8:25 am |
|
|
|
Калпазанин
|
Благодаря,ще си ги купя и сменям 
|
|
|
|
| Сря Апр 06, 2016 5:01 pm |
|
|
|
Калпазанин
|
|
Здравейте,след подмяната на спирачните цилиндърчета колата стана нова.Нищо не тресе,вълшебство за 20 лв
|
|
|
|
| Вто Апр 19, 2016 7:34 am |
|
|
|
quietriot
|
Калпазанин написа: Здравейте,след подмяната на спирачните цилиндърчета колата стана нова.Нищо не тресе,вълшебство за 20 лв радвам се, че помогнах! много километри желая 
|
|
|
|
| Сря Апр 20, 2016 7:12 am |
|
|
|
quietriot
|
|
Колко е важен добрия баланс на предните гуми за субару !
Миналата година си отставих гумите на хотел. Взех чисто нов ведерщейн летен, сложихме го на новите джанти и Боби-гумата го прибра в бизнес парка на хотел ,миналата седмица реших, че му е време за смяна , обадих се на Боби, минах оня ден и го сменихме за 5 минути и газ да си върша работа. На другия ден отивам на работа , дигнах 100 на околовръстно и тресенето почна и ми се сгади, аз съм много чувствителен на тази тема вече и откачих, след работа газ при Боби , сваляне на гумите , въртене пак , на едната беше 5 грама , на другата 10 и двете бяха поспаднали под 2 атмосфери, което показва колко е капризна колата на загуба на баланс и по меки гуми.
Ако са ви на джанти , задължително въртене на баланс машината преди качване и проверка на налягането !
Събару е много кекаво на баланс на предни гуми , едни 5 грама и почва да тресе.
|
|
|
|
| Сря Апр 20, 2016 7:20 am |
|
|
|
pantata
Регистриран на: Вто Юни 30, 2015 7:04 pm Постове: 367 Местоположение: София
Автомобил: Legacy MY07 H6, '25 320d xDrive
Рейтинг: 164   
|
|
По принцип като се сложат нови гуми, не е лошо да се мине повторен баланс след 4-500 км. А и съм почти сигурен, че особено след по-агресивно шофиране, гумата малко или много пак ще се врътне леко по джантата и пак отиваш на баланс. Така, че не е зле да се прави профилактичен преглед няколко пъти годишно.
|
|
|
|
| Сря Апр 20, 2016 8:47 am |
|
|
|
martin7937
Регистриран на: Съб Яну 25, 2014 9:52 pm Постове: 212 Местоположение: София
Автомобил: Outback '03 B12 EJ251 E-4AT
Рейтинг: 182    
|

quietriot >>> Изгледай този кратък клип: https://www.youtube.com/watch?v=tO-gosDqhDY Не знам дали се оправяш с английския език, но дори и да не ти е най-силната страна, виж след това и този: https://www.youtube.com/watch?v=KXGRMqHJJ4U Аз лично се смях на втория, но това встрани от проблема. Доколкото се ориентирам, до този момент си отметнал всичко свързано с обичайните и банални причини за вибрации - разбирай гуми, джанти, главини, спирачни дискове/апарати/накладки и пр. Сменял си няколко пъти и полуоски, а дори в момента търсиш нови такива с малък луфт във вътрешните карета, навярно с идеята, че проблема идва от там. Клиповете са свързани с т.нар. preload adjustment на carrier bearings в предния диф. За съжаление тази материя ми е чужда и не съм особено наясно с теорията зад това кое как трябва да бъде. Но от всичко прочетено до този момент разбрах, че въпросния preload най-точно се настройва при свален и разглобен диференциал. Което в случая не е опция. Затова и втория клип, който дава идея за това как може да се повлияе на луфта без дори да се махат полуоските. За съжаление на тази тема не съм съвсем наясно с теорията зад това кое как трябва да бъде, а и не откривам кой знае колко информация на тази тема. Има ограничен брой теми, които са с по 1-2 страници мнения и в общи линии полюсите са 2 - една част твърдят, че заводска хлабина се постига чрез замяна на лагерите с нови и че играта с капачките няма връзка с preload-а. Други твърдят, че пренатягането на капачките може да доведе до прекомерно обиране на луфта и евентуална повреда на дифа. На мен ще ми е любопитно ако някой по-вещ на тази тема може да изрази мнение. А също и да провериш дали при теб е наличен този луфт, който е пряк резултат от износването на конусните ролкови лагери в двата края на диференциала.
|
|
|
|
| Сря Окт 12, 2016 4:50 pm |
|
|
|
quietriot
|
|
Само вътрешни карета не са сменяни, но и това ще стане, не минсе дават 1000 лв за оригинални, афтътмаркет няма според Мимо, а тези които намерих, шлица беше по голям, английския ми е добре, е наимрнованията не са ми сила, но схванах че се касае за лагерите в дифа, ако ми го беше пуснал по рано щях да пробвам за луфт като сваляхме последния път полуоските, но като намеря карета, ще видя за луфт, иначе и аз ще чакам с интерес някой да се изкаже.
Sent from my D2403 using Tapatalk
|
|
|
|
| Сря Окт 12, 2016 7:06 pm |
|
|
|
martin7937
Регистриран на: Съб Яну 25, 2014 9:52 pm Постове: 212 Местоположение: София
Автомобил: Outback '03 B12 EJ251 E-4AT
Рейтинг: 182    
|
|
Сега си прочетох писанията, ама то големи глупости съм писал, чак се чудя как си ме разбрал. Така и не разбрах защо в този форум човек не може да си едитва мненията като минат 30 минути. Днес попаднах на тези клипове, първо на единия, а след това и на другия. Имах спокоен ден в офиса и ми остана време да почопля. Иначе полза да се скатавам няма, просто сме се разминали. Имам два комплекта полуоски - моите, които са на колата и с които нямам проблеми, проверявани са и в сервиз в Пловдив за рециклиране на карета. И друг, който си купих наскоро - пак минаха през въпросния сервиз, само дето са от кола на под 100к и определено ще запазя за себе си, а настоящите потеглят към пазара.
|
|
|
|
| Сря Окт 12, 2016 8:30 pm |
|
|
|