|
Страница 1 от 1
|
|
Моля за съвет - газаджия или субару сервиз
| Автор |
Съобщение |
|
Shogy
Регистриран на: Вто Май 19, 2015 12:42 pm Постове: 4 Местоположение: гр. София
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 150к 98г
Рейтинг: 0
|

Здравейте, от скоро съм притежател на Субару Легаси (2.5, 150к, 98г, автомат, бензин и газ) и за съжаление не мога да се нарека горд притежател - каръщина к'во да се прави. Та на кратко: Основния проблем беше, че колата прегрява. След смяна на гарнитури и шлайфане на глави и блок това вече е история. Казаха ми, че предния собственик вече е сменял гарнитури но явно ремонта не е бил успешен. Преди две седмици взех колата от сервиза но ми светна чека и след като прочетох грешките са: 22 Датчик за детонации (knock) 23 Датчик за количество входящ въздух (MAF) 32 Ламбда сонда 1 (HO2S) След като разкачих акумулатора съответно грешките се изтриха от паметта, след което един ден карах само на бензин и се появи само грешка за knock сензора. Започнах да я карам и на газ и се появи грешка и за MAF сензора който е сменян преди 2-а месеца(за съжаление сложих отремонтиран). В момента колата се държи по следния начин: Карам я сутрин до работа (5-6км задръстване) като се случва да изгасне в движение но не светва чек енджина и малко преди да стигна до работа светва и след малко чека изгасва. Вечер се държи по същия начин но изминавам малко повече разстояние (взимам жената от работа) и чек енджъна светва и след секунди изгасва така 3-4 пъти и накрая светва постоянно.Прехвърлям на бензин но чека не гасне. На другия ден се повтаря същото. Един ден пробвах да карам само на безин но пак се държеше по същия начин. Вчера както си чаках на светофара оборотите се вдигнаха на 800 а по принцип ги държи 650(не знам колко са нормалните). След 4-5мин пак се нормализираха. Сега се чудя от газта ли идва целия проблем или някой датчик ... Та въпроса ми е първо да я закарам за диагностика и настройки и след това на газаджия или направо на газаджия?
|
|
|
|
| Вто Ное 24, 2015 10:58 am |
|
|
|
srg
|
|
При положение, че проблема се появява и когато автомобила се кара само на бензин не мисля, че газаджията трябва да ти е първото място, което трябва да посетиш...
_________________ For every action there is an equal opposite malfunction!
|
|
|
|
| Вто Ное 24, 2015 11:11 am |
|
|
|
Shogy
|
|
На бензин се държи маааааалко по-добре т.е. пак си светва чека но поне колата не гасне в движение. Лошото е, че не знам коя е грешката като светне постоянно (knock или MAF) и явно трябва да посетя сервиза докато чека свети.
|
|
|
|
| Вто Ное 24, 2015 11:28 am |
|
|
|
antonarset
Регистриран на: Пон Мар 31, 2014 9:16 pm Постове: 353 Местоположение: София/Варна
Автомобил: Субару Легаси 2,2 1996; Аутбек 2,5
Рейтинг: 16
|
Нещо подобно ми се случваше и на мен, първо реших,че е газта, но и на бензин стана същото. Оказа се дебитомерът, но все пак може да е друго, не съм специалист. Колата гаснеше неочаквано, особено като поспаднат оборотите, ама не само, изведнъж пиук, таблото светва и дотам. Какво точно светеше вече не помня, ама единият ден на газ така, другия на бензин и едвам се прибрах. Но то твоята пък може да няма дебитомер, по-новите нямат, доколкото разбрах  (трето поколения).
|
|
|
|
| Вто Ное 24, 2015 1:21 pm |
|
|
|
Shogy
|
|
Дебитомер има, въпросния MAF сензор който преди два месеца смених но тогава колата просто спря и нямаше палене, репатрирах я до сервиз, казаха дебитомера е заминал. Купих отремонтиран, сложиха го и работи. Сега не знам дали има нещо повредено или се свежда само до настройки. Принципно там където ми правиха ремонта (смяна на гарнитури и т.н.) не са чак толкова на "ТИ" със субару. Не знам дали има общо но колата ми се струва, че гори много - около 18-19 градско на газ. На бензин не съм я засичал но едва ли е по-малко. Извън градско пада на 11-12 газ.
|
|
|
|
| Вто Ное 24, 2015 1:52 pm |
|
|
|
antonarset
Регистриран на: Пон Мар 31, 2014 9:16 pm Постове: 353 Местоположение: София/Варна
Автомобил: Субару Легаси 2,2 1996; Аутбек 2,5
Рейтинг: 16
|
Толкоз е и при мен, по документи е 14,7 някъде бензин, а на газ съм я засичал много пъти и си е така, но извънградско докарвам 9, но карам с около 100. А дебитомерът, който са ти сложили, теоретически може също да е изкудкудякал, аз затова настоях за нов, а цената направи баща ми фен на опел 
|
|
|
|
| Вто Ное 24, 2015 2:30 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|
|