|
Страница 1 от 1
|
|
Имам ли имобилаизър, как да разбера!?
| Автор |
Съобщение |
|
rmiroslavov
Регистриран на: Вто Ное 24, 2015 8:27 am Постове: 255 Местоположение: София
Автомобил: Legacy III '99 SW 2.5L 156bhp AT
Телефон: 0885078788
Рейтинг: 45 
|
Имам светещо червено ключе на таблото, не знам дали това е секюрити система. Като отключвам и заключвам, не ми мига нищо, това за аларма. Аларма е ясно, че колата няма, но не мога да разбера за имобилайзъра? VIN: JF1BHCLR5YG020748 Ето как изглежда ключа  Ени айдиъс?
|
|
|
|
| Вто Дек 08, 2015 11:27 am |
|
|
|
ComingSoon
Регистриран на: Вто Май 06, 2008 6:58 pm Постове: 1021 Местоположение: Варна
Автомобил: Legacy 2.5 MT, 03
Рейтинг: 246     
|
|
Имаш... Правоъгълничето в дясно от ключа на твоята снимка. И на таблото ти трябва да имаш лампа-ключе, което свети когато няма ключ.
_________________ Странно защо на всички новини не пише "платен репортаж".
|
|
|
|
| Вто Дек 08, 2015 11:29 am |
|
|
|
quietriot
|
Предлагам да си доогледаш колата и да си пуснеш една тема- докторе кажи ми за моето субару  ние ще ти отговорим на всичките ти питания , а ти ще ни почерпиш подобаващо за инфото. Иначе , нямаш имобилайзер в алармения смисъл, просто колата си познава ключа, в ключа имаш една бубинка , която се програмира с кода на колата и , после колата чака да си познае за да запали. 
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Вто Дек 08, 2015 12:34 pm |
|
|
|
rmiroslavov
|
quietriot, Дъбъл Блек с повече Метъл, ще свърши ли работа?  Относно това което говориш, мисля че е пак имобилайзър, просто работи на различен принцип. Прекъсва захранването към стартера, а не към горивната помпа. Идеята опира до това, че ако прекъсна захранването на стартера, то с бутане бих могъл да я запаля!? Отделна тема е, как се пали автоматик с бутане, може и да може. Докато при спиране на захранването на горивната помпа, тогава пееш друга песен, можеш така да си я буташ до гаража. А този моят фабричен имобилайзър, ще бъде ли признат от ДЗИ?
|
|
|
|
| Вто Дек 08, 2015 2:41 pm |
|
|
|
BAlexandrov
|
Ще бъде, така са повечето коли и не прекъсва стартера 
|
|
|
|
| Вто Дек 08, 2015 2:42 pm |
|
|
|
quietriot
|
нямам идея за ДЗИ , но армеец го признават , моята е там от 5 години и досега нене имала грижи, снимат ключа , пишат фабрична аларма на протокола и си заминаваш подсмихвайки се , щото аларма в алармения смисъл със сирена няма. Относно кое прекъсва няма идея на съм гледал, но се съмнявам да е стартера , по вероятно си говори с екуто да не пали ако не е верноявт ключ. Да буташ автомат не е добра идея , както и да го теглиш на въже , после плачеш. Как се пали виж знам, моята гаснеше от първата газова като натисна спирачка, палуш на N , без проблем в движение като въртиш ключа обаче, на паркинг в движение не става заради палеца. За джека нямаш грижи , а за метъла още по малко.  но това беше бъзик, питай хубаво е човек да си познава колата и да знае какво да очкава от нея иначе е като жена курва , не знаеш кога ще ти сложи рога!
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Вто Дек 08, 2015 2:58 pm |
|
|
|
rmiroslavov
|
Маркираха ме, просто ме пита дали има аларма или имобилайзър. Казах му, че има имо и той каза, добре  Благодаря, че ми помогнахте! От невежество станах 
|
|
|
|
| Вто Дек 08, 2015 4:55 pm |
|
|
|
capoeira
Регистриран на: Пон Фев 21, 2011 1:26 pm Постове: 49 Местоположение: Sofia
Автомобил: Legacy 2.0 '00 AT
Рейтинг: 7
|
|
За да изясниме малко, ако махнеш чипчето от ключа колата пали и работи секунда две и изгасва сама... И така до безкрай, та стартера не прекъсва нито помпата, говори си с компютъра директно
|
|
4
|
|
| Вто Дек 15, 2015 12:43 pm |
|
|
|
|
Страница 1 от 1
|