|
Страница 2 от 2
|
стр < 1, 2 |
Не иска да запали гадината?
| Автор |
Съобщение |
|
dookie
Автомобил: SUBARU Legacy 08 АТ
Рейтинг: 66 
|
|
Може да съм ужасно далече в предположението, но скоро имах подобен казус - на Хонда ЦРВ - не искаше да пали и тва си е - какво ли не се смени по колата (то не бяха свещи, кабели, бобини, горивни помпи и тн) - и накрая след смяна на горивния и въздушния филтър - колата пали по часовник до ден днешен.
_________________ Whats your Legacy?
|
|
|
|
| Чет Дек 10, 2015 10:30 am |
|
|
|
quietriot
|
takev написа: Е те там само такива като мен чакат  Да ги возят из София да им решават проблемите  Не в краен случай ще ида и ще го помоля ако има 30 мин да погледне. Поне съм що годе близо до там. Любо е достатъно услужлив за да ти се притече на помощ и е наясно че като не палиш те оправя само репатрак..... Виж ангренажа , макар че ако е скъсан , буталата ще са на гости на клапаните и би трябвало да се чуват звуци, за мен е : или не подкача гориво или ел.проблем по запалването. виж за искра, дали има, да не би да е умряла бобината.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Чет Дек 10, 2015 10:39 am |
|
|
|
DOXATA
Автомобил: Honda CR V 98г.
Телефон: 0898429733
Рейтинг: 0
|
|
| Чет Дек 10, 2015 11:17 am |
|
|
|
takev
Автомобил: Subaru Legacy 2.5 GX 00`
Телефон: 0878934770
Рейтинг: 83 
|
|
Малко доп. инфо Свалих капаците на ангренажа, опънат е като струна , 2-та белега съвпадат така че изключвам и да е прескочил зъб. Свещите ги проверихме затегнати са хубаво , на тази която извадих давеше искра, другите не съм ги тествал, реших че няма смисъл. Махнах бензиновата помпа с филтърчето да видя там какво е положението общо взето , помпата си качва гориво, филтъра е слънце. Там се наиграх с едната пишка на горивопровода, която счупих и стана една дълга и широка, оправихме я де. Много са нежни тези пишки внимавайте ако ви се налага някога да отваряте помпата. Та така, още дерзая , приверчер ще ида до Любо защото сега чакам да изсъхне лепилото на тази въпросната пишка за да прибера всичко обратно. Благодаря за предположенията и съветите на всички. За мен лично май остана реглаж клапани или нещо по тоците. Ще го мъдрим.
|
|
|
|
| Чет Дек 10, 2015 1:00 pm |
|
|
|
quietriot
|

takev написа: Малко доп. инфо Свалих капаците на ангренажа, опънат е като струна , 2-та белега съвпадат така че изключвам и да е прескочил зъб. Свещите ги проверихме затегнати са хубаво , на тази която извадих давеше искра, другите не съм ги тествал, реших че няма смисъл. Махнах бензиновата помпа с филтърчето да видя там какво е положението общо взето , помпата си качва гориво, филтъра е слънце. Там се наиграх с едната пишка на горивопровода, която счупих и стана една дълга и широка, оправихме я де. Много са нежни тези пишки внимавайте ако ви се налага някога да отваряте помпата. Та така, още дерзая , приверчер ще ида до Любо защото сега чакам да изсъхне лепилото на тази въпросната пишка за да прибера всичко обратно. Благодаря за предположенията и съветите на всички. За мен лично май остана реглаж клапани или нещо по тоците. Ще го мъдрим. Тоци ще да са, какво им да им стане изведнъж на тия клапани та да спре да пали??? Да си слагал блокировки някъде, тип прекъсни верига , да има аларма слагана ?
|
|
|
|
| Чет Дек 10, 2015 1:41 pm |
|
|
|
rmiroslavov
Регистриран на: Вто Ное 24, 2015 8:27 am Постове: 255 Местоположение: София
Автомобил: Legacy III '99 SW 2.5L 156bhp AT
Телефон: 0885078788
Рейтинг: 45 
|
Клеми на стартера и прочие... Бушон за секюрити системата... 
|
|
|
|
| Чет Дек 10, 2015 1:49 pm |
|
|
|
takev
|

quietriot написа: takev написа: Малко доп. инфо Свалих капаците на ангренажа, опънат е като струна , 2-та белега съвпадат така че изключвам и да е прескочил зъб. Свещите ги проверихме затегнати са хубаво , на тази която извадих давеше искра, другите не съм ги тествал, реших че няма смисъл. Махнах бензиновата помпа с филтърчето да видя там какво е положението общо взето , помпата си качва гориво, филтъра е слънце. Там се наиграх с едната пишка на горивопровода, която счупих и стана една дълга и широка, оправихме я де. Много са нежни тези пишки внимавайте ако ви се налага някога да отваряте помпата. Та така, още дерзая , приверчер ще ида до Любо защото сега чакам да изсъхне лепилото на тази въпросната пишка за да прибера всичко обратно. Благодаря за предположенията и съветите на всички. За мен лично май остана реглаж клапани или нещо по тоците. Ще го мъдрим. Тоци ще да са, какво им да им стане изведнъж на тия клапани та да спре да пали??? Да си слагал блокировки някъде, тип прекъсни верига , да има аларма слагана ? Аларма няма, само това което си е фабрично. Прекъсвачи не съм слагал никъде , а и не знам да е слагал и стария собственик. Релетата ги вадих едно по едно. Нищо нагоряло и миришещо не видях. Ама знам ли ...
|
|
|
|
| Чет Дек 10, 2015 1:59 pm |
|
|
|
quietriot
|
|
Следващо питане, виж дали помпата качва гориво когато въртиш на стартер , би трябвало като дадеш контакт да подкачи и после да спре докато не започнеш да въртиш, каза ми че помпата работи , но как я провери с въртене на стартер или с директно подаване на ток на клемите и ? Откачаш маркуча, който идва от бензинопровода , вземаш празно шише ,вкарваш в него и някой върти- ти гледаш, трябва да извади плътна хубава струя като почнеш да въртиш и да не прекъсва струята. Почвам да се чудя и за О пръстенчето в резервара, от което като се разджвака почва да смуче въздух и да не пали.
|
|
|
|
| Чет Дек 10, 2015 2:22 pm |
|
|
|
takev
|
|
Помпата я проверихме само на клеми и си работи супер. А иначе преди да я извадя , когато махнах капака отзад под седалката , нарочно дадох на контакт да я чуя по добре. И се държеше точно по този начин. Качва гориво и спира, докато не започна да въртя .
|
|
|
|
| Чет Дек 10, 2015 3:17 pm |
|
|
|
quietriot
|
takev написа: Помпата я проверихме само на клеми и си работи супер. А иначе преди да я извадя , когато махнах капака отзад под седалката , нарочно дадох на контакт да я чуя по добре. И се държеше точно по този начин. Качва гориво и спира, докато не започна да въртя . откачи все пак маркуча отпред и виж дали тече бензин , защото ако смуча въздух тя пак ще бръмчи и ще я чуваш, но отпред няма да тече нищо, ако колата има газ тази пробвай да я запалиш директно на газ на моята задържаш копчето и въртиш. Ако запали не ти стига гориво до мотора.
|
|
|
|
| Чет Дек 10, 2015 3:34 pm |
|
|
|
mitashki35
Регистриран на: Съб Яну 22, 2011 11:46 pm Постове: 517 Местоположение: Стара Загора
Автомобил: Outback H6 '01
Рейтинг: 66 
|
|
Помпата подкачва гориво за време ,а не до достигне налягане.Така,че тя може и да върти ,а бенз тц.
|
|
|
|
| Чет Дек 10, 2015 10:09 pm |
|
|
|
elninyo
Автомобил: Импреза
Рейтинг: 4
|
Щом върти много лесно и ако наистина се върти коляновия вал (ако не се върти е стартер) то нямаш компресия, което ще рече ангренаж. Но тези неща ги набеждаваш за проверени и работещи. Това означава, че колата си върти нормално. Искам да кажа, че ти трябва майстор 
_________________ Всеки прави каквото може преди да се срещне със съдбата си.
|
|
|
|
| Чет Дек 10, 2015 11:09 pm |
|
|
|
snk_73
Регистриран на: Вто Мар 10, 2009 10:19 pm Постове: 60 Местоположение: за момента Варна
Автомобил: subaru forester 2xt , legacy 2,5 GT
Рейтинг: 0
|
|
мерете компресията.........бирата остава...
|
|
|
|
| Пет Дек 11, 2015 12:25 am |
|
|
|
takev
|
Оказа се че компютъра на газовата ебава цялата поста. Дал някаква грешка първите пъти като съм опитал да я запаля .След това съм я задавил и се започнала мъката  След чистене на свещи и малко настройки , сега пали от раз ... Благодаря на всички отзовали се. 
|
|
|
|
| Пон Дек 14, 2015 10:35 pm |
|
|
|
rmiroslavov
Регистриран на: Вто Ное 24, 2015 8:27 am Постове: 255 Местоположение: София
Автомобил: Legacy III '99 SW 2.5L 156bhp AT
Телефон: 0885078788