| Автор |
Съобщение |
|
Kenshin
Регистриран на: Сря Юли 16, 2008 10:13 am Постове: 831 Местоположение: Варна
Автомобил: Outback 2.5 CVT Limited
Рейтинг: 43
|
steling написа: Kenshin написа: Да не пускам нова тема.
Имате ли наблюдения дали се предлагат препарати за почистване (не пране) на автомобилни тавани. Основно ме вълнува частта над главите на предните места и колонките около предното стъкло. Горещо те съветвам да НЕ си переш тавана  , ако е много зле само ръчно със веро и парцал. да де, аз точно защото не искам да го пера, затова питам за препарат за почистване  katlak написа: Аз лично съм ползвал това ЦЪК (нямам общо с марката и фирмата). Може би зависи от какво е изцапано. При мен беше от гума на велосипед, който предишния собственик явно е товарил в багажника. Имах добра успеваемост, за друг тип петна не знам как би се справило.  Ами изцапаното над главите е от цигарите на предишния собственик, а по колонките около предното стъкло изглежда от мръсни пръсти и от 10 години експлоатация  . Този препарат изглежда добър вариант. Благодаря!
|
|
|
|
| Сря Дек 09, 2015 10:14 am |
|
|
|
fixallot
Регистриран на: Пет Фев 06, 2015 8:08 pm Постове: 640 Местоположение: Бургас
Автомобил: Forester 2.5XT '06AT;Outback B13 H6
Телефон: O8985O54I4
Рейтинг: 346       
|
Аз да попитам, а колко често мажете салона? Някой ми спомена на 2 седмици? 
_________________ A simple act of caring creates an endless ripple that comes back to you.
|
|
|
|
| Сря Дек 09, 2015 5:55 pm |
|
|
|
steling
|
fixallot написа: Аз да попитам, а колко често мажете салона? Някой ми спомена на 2 седмици?  Салона е хубаво( желателно) след почистване да се третира с паста или гел. Иначе интензитета зависи от препарата, който използваш. В момента един от добрите варианти е този от снимката - като комплект за почистване и подхранка. Прикачени файлове:
33.jpg [ 105.86 KiB | Прегледано 568 пъти ]
_________________ www.karcher-cleanteh.com
Автомобилът е толкова проходим...."колкото го прежалиш!!"
|
|
5
|
|
| Чет Дек 10, 2015 10:08 am |
|
|
|
fenix
Регистриран на: Съб Апр 02, 2011 9:36 pm Постове: 356 Местоположение: София
Автомобил: Outback B13,H6
Рейтинг: 105  
|
|
Всичките мръсни петна по колонки,таван и в багажника ги елиминирам моментално с обезмаслител Меглио.
|
|
|
|
| Чет Дек 10, 2015 8:45 pm |
|
|
|
Grisha_ta
Регистриран на: Съб Май 30, 2015 10:29 pm Постове: 56 Местоположение: София
Автомобил: OUTBACK H6 ''02
Телефон: 0896643038
Рейтинг: 15
|
|
Това, което аз знам за кожата е, че трябва да се почисти с топла към гореща вода с някакъв неутрален разствор от типа на сапуните, нещо с пияна, може и меглио на по мръсни участъци, но не директно в/у кожата, а както е намокрена с неутралния разствор и така да се поразтърка. С топлата вода самата кожа омеква и при повече късмет не много набръчкани участъци, могат да се поизправят. След това се намазва с нещо да се подхрани и защити!
_________________ Professional Cleaning Team www.igm-bg.com
|
|
|
|
| Чет Дек 10, 2015 10:01 pm |
|
|
|
dif2
Регистриран на: Пет Дек 10, 2010 9:06 pm Постове: 65 Местоположение: varna
Автомобил: outback 2.5 2004
Рейтинг: 0
|
|
Kenshin, за какви цигари говориш?!!Никога не епушено в тази кола нито от мен , нито от предишния собственник понеже сме непушачи!!!
|
|
|
|
| Чет Дек 10, 2015 10:33 pm |
|
|
|
fenix
Регистриран на: Съб Апр 02, 2011 9:36 pm Постове: 356 Местоположение: София
Автомобил: Outback B13,H6
Рейтинг: 105  
|
|
По други форуми съм виждал много мръсни кожени салони да ги перат с парочистачка и резултатите са страхотни.Тънкия момент бил да не държиш парочистачката много близо,защото обелвал кожата.После се оставя да изсъхне и се маже с подхранващ препарат.Най-добър резултат се наблюдава при светлите салони.Не съм го пробвал лично,предпочитам да не допускам да се смарангяса.Преди плясках с Карплан,сега мажа с някакъв BMW препарат на 1-2 седмици.Лятото наблягам на предните,задните като остане време,че са защитени от фолиото и детските седалки върху тях.Но с годините неизбежно в пукнатините се събира мърсотия,която с препарат няма как да се извади,та като достигна до тоя момент ще пробвам с парочистачката.
|
|
|
|
| Пет Дек 11, 2015 11:33 am |
|
|
|
Kenshin
|
dif2 написа: Kenshin, за какви цигари говориш?!!Никога не епушено в тази кола нито от мен , нито от предишния собственник понеже сме непушачи!!! Стори ми се че има следи от цигари по тавана. Явно е просто замърсяване  Купих препарата, като имам време да го изчистя ще пусна резултати.
|
|
|
|
| Нед Дек 13, 2015 10:21 pm |
|
|
|
melhaer
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117  
|
|
аз процедирам по следният начин: 1. избърсвам с парцал напоен във вода. 2. мажа с препарат за кожа на tortle. 3. мажа с крем нивеа за ръце - синия.
Понеже ме мързи го правя веднъж годишно:)
|
|
|
|
| Нед Дек 20, 2015 9:36 pm |
|
|
|
Kenshin
|
Внимавайте с какви парцали и кърпи третирате след нанасяне на препаратите. Моята микрофибърна кърпа си пусна боята веднга след като почнах да чистя. най - добре засега забелязах че се чисти с обикновенна гъбичка за съдове. Добре разпенва, няма нужда от много препарат. После се избърсва с тествана хубава кърпа. Според мен този http://www.aviatrans.bg/catalog/index.p ... pe=product препарат е по добър за тавана отколкото този с пяната.
|
|
|
|
| Пон Дек 21, 2015 12:30 pm |
|
|
|