Правила за пускане на обяви в раздела

Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.

Отговори на тема стр <  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  >
 Субару Леворг 
Автор Съобщение
Аватар

Постове: 5468
Рейтинг: 1000
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
tst написа:
Колега, не знам къде видяхте разлика от 5-6к лева - според мен разликата е 10-13к лева ( а да не говорим за разлика с последното ниво на оборудване на Outback). Тази разлика никак не е малка ако говорим за сравними нива на оборудване. И за да не бъда голословен гледаме ценовата листа тук: http://subarubg.bg/assets/files/priceli ... er2015.pdf - Както е видно за ниво FREE разликата е 13к, а за ниво STYLE 10k

Тони, явно колегата сравнява цената на Леворга с тази на Аутбек, но от Германия, където има оферти за 30к евро ( дизел, автомат ). Там и Леворга се намира за 25к евро, но тук нещата са наопаки заради 2-та ръка дилърство, вместо да е обратно ( да са по-евтини с 5% например, заради намалената покупателна способност).
Дано е само въпрос на време да видим дизел и 2.0 турбо в 2 купе.

Нед Дек 06, 2015 3:28 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 111
Автомобил: Outback 2.5, Suzuki S-Cross 1.4AT
Рейтинг: 81
Субару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
bubaru написа:
Покара ли Аутбека? Така най-добре ще прецениш кое е за теб.

Карах го на предишния тест драйв, определено ми хареса.

Иначе подкрепям колегата tst, че levorg е по-удобният всекидневен автомобил. Аз също карам моето legacy основно градско и ръцете ми просто залепнаха за волана на levorg-а. Надявам се на сайта скоро да има подробна информация за оборудването, включено в двете цени за България. Аз очаквах за 63к да има включени кожен салон и навигация, но се оказа, че разликите ще са по-скоро козметични - джанти, педали...

На съпругата ми не й хареса, че е дори малко по-тесен от сегашния ни автомобил на задната седалка и затова не е особено въодушевена. Ще видим след няколко месеца като го покарат хората какви мнения ще се появят и ще преценя струва ли си един лизинг.

Нед Дек 06, 2015 4:58 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 692
Автомобил: Type R, Mustang GT.
Рейтинг: 499
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Vmax написа:

Тони, явно колегата сравнява цената на Леворга с тази на Аутбек, но от Германия, където има оферти за 30к евро ( дизел, автомат ). Там и Леворга се намира за 25к евро, но тук нещата са наопаки заради 2-та ръка дилърство, вместо да е обратно ( да са по-евтини с 5% например, заради намалената покупателна способност).
Дано е само въпрос на време да видим дизел и 2.0 турбо в 2 купе.

Стани,

Не съм съгласен с мнението за цените в Германия. Най-евтиния Levorg e 24800Е, а най-евтиния Outback e 30800Е (проверено в mobile.de) - т.е и в Германия разликата е 6к Евро или 12к лева, а като сложиш и разходите (времето и разправиите) за да го докараш в България ....

Едва ли ще има дизел Levorg - ако го направят ще си намалят продажбите на Outback - а.
Според мен и 2.0 Турбо няма да има за Европа. Ако го пуснат цената ще му е колкото на Outback и тогава наистина няма да се продава.

Лично аз мисля, че за Европа това ще е модификацията без други такива.

Поздрави
Тони

Нед Дек 06, 2015 5:39 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 2311
Автомобил: EA839,MA1.20
Рейтинг: 506
Отговори с цитат
Аз си съжалявам, че FHI отсвириха Легасито като модел за Европа. Реално едно Легаси комби на базата на новия Аутбек щеше да е много сериозна машина. Едно такова с 2.0 дит 250-300 кс и 6МТ моля..... :)
Другият драматичен пропуск е липсата на ВРХ.....на цена 25-30000 евро щеше да изяде половината от продажите на хот-хечове с предно. Мечти, мечти....

Нед Дек 06, 2015 8:53 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 212
Автомобил: Outback '03 B12 EJ251 E-4AT
Рейтинг: 182
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Много смесени чувства след днешния тест драйв. Доста повече надежди възлагах, но като цяло положението не е особено розово. Със сигурност има много плюсове и предимства, но към настоящия момент минусите, поне за мен, са повече.
Определено не се считам за фанатик на тема Субару, а усещането ми е, че точно подобен тип човек би си купил Леворг за 60+к, само и само да не изневери на марката.
Мисля да му дам шанс още веднъж, ама май не съм голям оптимист.

Чет Дек 10, 2015 7:41 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 752
Автомобил: Subaru Outback 3.6, 2018
Телефон: 0889997071
Рейтинг: 88
Отговори с цитат
Днес го видях Леворга на магистрала Тракия посока София около 11ч.
Добре изглежда на пътя, в първия момент си помислих STI, пък то комби, ама хубаво :)

Чет Дек 10, 2015 10:23 pm
Върнете се в началото
Профил YIM

Постове: 219
Автомобил: subaru Impreza 20d Limited S
Рейтинг: 200
Отговори с цитат
Добра новина за феновете на тази кола, но с по-скромни финансови възможности :)
Този модел се продава като топъл хляб и го виждам доста често по пътищата. След някоя и друга година първите ще влязат в цена като за България така, че чакане му е майката.

Вто Яну 05, 2016 2:24 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Швейцария си остана основният дилър на Субару за Европа. В другите страни се купуват все по-малко, но при вас прави рекорди. Помня , че като се появи XV-то имаше период , в който беше най-продаваната кола въобще. Интересно, че в Австрия където условията са подобни, има Субарута, но не чак толкова. Явно при вас е марката си има повече фенове. Може и до цени да е, не знам как е съпоставено с масовите Европейски марки....От новите Аутбеци, СТИ-ки виждаш ли ?

Вто Яну 05, 2016 6:55 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1159
Автомобил: с EWG
Рейтинг: 379
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
И аз мисля, че липсата на WRX е най-големият пропуск ... особено новия FA DIT, излезна отличен, а и разход вади, за цената няма конкуренция, а и не за цената :)

Пет Яну 08, 2016 10:40 am
Върнете се в началото
Профил WWW

Постове: 71
Рейтинг: 68
Отговори с цитат
Преди около месец бях в шоурум на Субару в Лондон, малък, не особено голям, но имаше автомобили. Леворг също бе там и по снимките като го бях гледал не беше нищо особено, но пък на живо е по-добре. Не е като Легаси/Аутбек, но е красив. Вътре материалите в Легаси ми се сториха по-качествени от тези на Леворга, цените бяха нещо от рода на 19-20 хил. паунда за Леворг и 25 за Легаси. Иии да, чувствително до колкото забелязвам в Лондон няма много Субарута, срещат се, но слабо, не знам защо така...

Съб Фев 27, 2016 1:22 pm
Върнете се в началото
Профил
Напуснал форума
Аватар

Постове: 338
Рейтинг: 20
Приятел всеки ден
Отговори с цитат
Какво очакваш от нация, която се напива с бира? Извинявам се за "оф топик" ...

Съб Фев 27, 2016 5:07 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
MitkoIvanov написа:
.. забелязвам в Лондон няма много Субарута, срещат се, но слабо, не знам защо така...

Защото имат пари :D

Сря Мар 02, 2016 12:30 am
Върнете се в началото
Профил

Постове: 782
Рейтинг: 223
Отговори с цитат
http://auto.dir.bg/news.php?id=22624206

Нед Май 15, 2016 7:23 am
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 955
Автомобил: Subaru Outback, MT
Рейтинг: 443
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
Vami написа:
Наскоро се сдобихме с фирмено Infiniti QX70 3.0d 7AT AWD с всички възможни екстри за модела и с много добра отстъпка. Съвсем скоро ще споделя впечатления :)

Напоследък рекламата е масирана и впечатляваща, но моето скромно мнение е, че сравнено с BMW X5 и Audi Q7 от същата година (2015) е пълно дърво отвсякъде. Сравнявам с тях, защото имам база за сравнение. Та ако някой е решил да си взема, нека го има в предвид. Най-дразнещото е усещане на вибрациите в купето от мотора на празен ход. Мисля, че това е недопустимо за автомобил от този клас, в който рекламират.

Вто Окт 04, 2016 10:20 am
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Vami написа:
Vami написа:
Наскоро се сдобихме с фирмено Infiniti QX70 3.0d 7AT AWD с всички възможни екстри за модела и с много добра отстъпка. Съвсем скоро ще споделя впечатления :)

Напоследък рекламата е масирана и впечатляваща, но моето скромно мнение е, че сравнено с BMW X5 и Audi Q7 от същата година (2015) е пълно дърво отвсякъде. Сравнявам с тях, защото имам база за сравнение. Та ако някой е решил да си взема, нека го има в предвид. Най-дразнещото е усещане на вибрациите в купето от мотора на празен ход. Мисля, че това е недопустимо за автомобил от този клас, в който рекламират.

Нормално е, все пак е модел на доста години и е ....Нисан...

Чет Окт 06, 2016 9:51 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
https://www.youtube.com/watch?v=bAw4JtcgG_I

Заслужава си да изгледате това ревю в пълните 13 мин.
Различен поглед от Австралия с много интересни и пиперливи коментари и директно сравнение с Мерцедес Ц класа 250 комби.

Най-много ми хареса изцепката на 12 мин :giggle:

ПС: Сега остава да дойде и с ляв волан

Вто Окт 25, 2016 1:31 pm
Върнете се в началото
Профил

Отговори с цитат
Vmax написа:
https://www.youtube.com/watch?v=bAw4JtcgG_I

Заслужава си да изгледате това ревю в пълните 13 мин.
Различен поглед от Австралия с много интересни и пиперливи коментари и директно сравнение с Мерцедес Ц класа 250 комби.

Най-много ми хареса изцепката на 12 мин :giggle:

ПС: Сега остава да дойде и с ляв волан

Този пич е смешен, но защо ли си мисля, че прави главно ревюта на коли , които не е карал. Теорията му в този случай е банална и може да се приложи за доста други модели и марки. Ясно е, че погледнато практично на нещата, премиум марките за безмислени, ако нямаш пари да си ги позволиш.Още по-скъпите GT спортни премиум или супер коли са още по-безмислени, да не говорим за първата класа в самолета или пък телефоните Верту (някой чувал ли е нещо за тях, че май нещо изчезна тази глупост....)

Вто Окт 25, 2016 5:43 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Отговори с цитат
Не е смешен - практичен реалист е.
И в много отношения е прав. Защо правят според теб такива ръстове в САЩ? Нямат пари ли?

Вто Окт 25, 2016 8:40 pm
Върнете се в началото
Профил
Аватар

Постове: 1249
Автомобил: Legacy 2005 3.0 R Spec B
Рейтинг: 152
Субару ФеноменСубару ФеноменСубару ФеноменСубару Феномен
Отговори с цитат
https://www.youtube.com/watch?v=W2fkNj9K1R8

а тогава за това какво ще се каже .... ( дано не ме баннат сега )

Вто Окт 25, 2016 10:59 pm
Върнете се в началото
Профил

Постове: 1869
Автомобил: LGT'10,Subaru Impreza 2.0 '97
Отговори с цитат
Естествено , че Шкода е по-добрата кола. =D> Това е най - ЛоГиЧният избор ако:
- живееш в средно голям град с поне един мол
- ако искаш съседите да те виждат винаги в "нова и изпъната" кола, но със Шкода все пак няма да се объркат, че си ударил джакпот от местната лотария. Без излишна гъзария.
- ходиш редовно до Мол-а и се кефиш на паркинг асистента. Има място за много багажи, чанти от мола, колежки, колеги и деца.
- кефиш се как дядото от отсрещния вход те гледа със завист и си спомня за неговата Шкодичка от 1981. Тцъкането му се чува чак на твоя тротоар.
- ако си свикнал да си купуваш нова кола на 3-4 години и разчиташ, че като е Гоуф има сервизи най-вероятно и на твоята улица (официални разбира се).
- Купуваш си нова кола, обаче преди това си сметнал разходите по предната за 3 години назад и искаш новата да МАКсимално икономична и високотехнологична. Гледал си брошури до полуда и пак си смятал. 5 лв на месец са си пари.
- Миризма на бензин в купето те хвърля в паника и те кара да отскочиш до сервиза, щото не ти се иска съседите/колегите да те виждат как се кьориш в пластмасите под капака. Не е престижно.
- Мразиш шум в купето когато летиш с 200 по Тракия
- Обичаш да ти е меко на дупето - и в седалката и през дупките. Волана да е с подгрев, стелката да е с подгрев, жабката е хладилник и всичко в обратен порядък. Обичаш шукарийки от всички видове и по много. Телефона ти е вързан с мрежата нон-стоп.
- Не обичаш да излизаш извън асфалта, а ако все пак се наложи, караш по макадама с 12,5 км/час да не би да се разтрака нещо. Нова кола си е все пак. Риболов и лов не са ти във фокуса. На плаж ходиш само в Слънчака или в Лозенец. Праха и калта по боята те карат да получаваш киселини, докато не отстраниш несъответствието.
- купил си Суперб или Октавия 4х4, но чакаш да мине някой клетник със Субару да направи коловоз, щото твойта кола има много пластмаси отдолу и ако нещо се счупи...... айде пак у сервиза, където е голям кеф(вж по-долу)
- Обичаш да седиш в wi-fi кафето на сервиза и да си пазариш тениски в sportdirect докато механика 30 мин. маха пластмасите над и под колата - още по-добре за теб, повече време за кафе и фейсбук. Обслужването е почти без пари - не е като при Субару.
- Обичаш да играеш на сигурно - застраховаш всичко и всеки. Ако има платен паркинг насред нищото, по-добре колата да е там.
- Искаш като продаваш колата след 3-4 години да я продадеш за същите пари, айде 5 лв. по-малко. Се пак е Гоуф и дръжи цена.

.............. и т.н.

Общо взето май се получи описание на средностатистическия купувач от средната класа. :D
Всяка прилика с лица и събития е случайна :pardon:

Извода е - всяка нова кола е по-добра от Субару и като ново и като старо. Тия Субара не са за тая планета и тва си е. ](*,)

Сря Окт 26, 2016 1:38 pm
Върнете се в началото
Профил
Отговори на тема  стр <  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  >