Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
Бензиностанции - качество на горивата!
| Автор |
Съобщение |
|
Forester2003
Регистриран на: Пон Яну 12, 2015 4:51 am Постове: 351 Рейтинг: 151   
|
|
По принцип зареждам само на ОМВ ама викам чакай да видя фори дали ще хареса Шел - абсурд. Не съм доволен изобщо от бензина на Шел!!! Ако изобщо е бензин!!! Колата не върви както трябва и май нещо разхода ми се вдигна ...не стъпвам на Шел повече!!!
|
|
|
|
| Нед Дек 13, 2015 1:55 am |
|
|
|
Tisho09
Регистриран на: Съб Окт 12, 2013 1:04 pm Постове: 394 Местоположение: Варна
Автомобил: STI
Рейтинг: 300      
|
Forester2003 написа: По принцип зареждам само на ОМВ ама викам чакай да видя фори дали ще хареса Шел - абсурд. Не съм доволен изобщо от бензина на Шел!!! Ако изобщо е бензин!!! Колата не върви както трябва и май нещо разхода ми се вдигна ...не стъпвам на Шел повече!!! Колега сподели за кой град говориш и за кои бензиностанции.
|
|
|
|
| Нед Дек 13, 2015 2:25 pm |
|
|
|
tst
|
Forester2003 написа: По принцип зареждам само на ОМВ ама викам чакай да видя фори дали ще хареса Шел - абсурд. Не съм доволен изобщо от бензина на Шел!!! Ако изобщо е бензин!!! Колата не върви както трябва и май нещо разхода ми се вдигна ...не стъпвам на Шел повече!!! Зареждам само от Шел и досега нямам никакви оплаквания - така,че колега споделете за коя бензиностанция иде реч. Поздрави
|
|
|
|
| Нед Дек 13, 2015 3:26 pm |
|
|
|
Alxx
|
|
Суби е на метан и бензинът не ме грее особенно, но понеже имам друга, капризна бензинова кола, мога да кажа добра дума за бензина на ОМВ Мусагеница в София. Единствената бензиностанция, с чийто бензин ми е падал разходът под 17/100(14,7-15,2 с техния!!!). Също добра дума за ЕКО-то на Чепинци(околовръстен път, до пистата на Павел Жеков) и ЕКО-то на Цар Борис III-ти и околовръстен път. Твърдо лош бензин - ОМВ Бъкстон(там гепят в литража, освен всичко), ЕКО Константин Величков, Лукойл до Булстрад и повечето Шел. Техният ВиПауър рейсинг върви колкото 95 от ОМВ Мусагеница. С последното зареждане на Шел задавих два пъти ванкелчето, което ми коства по три часа труд на открито и един стопен стартер(който е карал роторен двигател, вярвам знае за какво става въпрос при задавяне).
_________________ Cogito ergo sum
|
|
|
|
| Нед Дек 13, 2015 3:31 pm |
|
|
|
Forester2003
|

Alxx написа: С последното зареждане на Шел задавих два пъти ванкелчето, което ми коства по три часа труд на открито и един стопен стартер(който е карал роторен двигател, вярвам знае за какво става въпрос при задавяне). Шел Ямбол - няма друг Шел тук. Намира се на входа на градския парк (паркинга). Дано не съм прецакал нещо с помията от тази бензиностанция - аз лично повече там няма да заредя за нищо на света. И последната бензиностанция да останат - ще сляза да го бутам форестъра. Там - не !!! Най смешното е че бях преди 3 месеца в Австрия и през целия път зареждах само на ОМВ, особено в Унгария на границата след Сърбия еееееей щях да излетя какво ми сипаха не знам ама колата вървеше като изтребител. Влизам в Австрия сипвам Шел и айдеее отиде коня у реката. Колегите викат кво става настъпи малко ами да настъпя ама колата с помия не ще да върви !!! То верно и на късмет може да е цялата работа, там не ги знам кой от къде си взима помията, ама тия са направо..... А и като казвам че ми харесва ОМВ - някой да не си помисли че съм техен човек - ОМВ в Сърбия са много зле също не ги знам те какво слагат ама с техния бензин ми качи разхода доста. Дори и да има читава бензиностанция - всички се изкушават явно да сипват боклуци и да разреждат горивото. Като няма контрол така ще е ....
|
|
|
|
| Нед Дек 13, 2015 6:56 pm |
|
|
|
SUBR
Регистриран на: Съб Сеп 14, 2013 11:48 pm Постове: 221 Местоположение: София
Автомобил: Метрополитен
Рейтинг: 16
|
Отново неприятни случки с газ от Еко Околовръстен път посока Перник.При напълно празна бутилка събраха само 37 литра газ с които пък успях да изкарам цели 249 км.  извън градско при скорост 120 км. (бях с 2 чифта ски на колата ) което прави по около 15 литра на 100 км...
|
|
|
|
| Нед Дек 13, 2015 7:11 pm |
|
|
|
SUBR
Регистриран на: Съб Сеп 14, 2013 11:48 pm Постове: 221 Местоположение: София
Автомобил: Метрополитен
Рейтинг: 16
|
Може да е от съпротивлението не се бях замислил 
|
|
|
|
| Нед Дек 13, 2015 7:13 pm |
|
|
|
Forester2003
|

Ейййй Богуууу!
Статията е от днес в сайта money.bg
Годината е 1998, когато две от големите компании за дистрибуция на горива в България – „Шел България” ЕАД и „Литекс Комерс” АД, подписват споразумение за преотстъпване на бензиностанции. Фирмата на бизнесмена Гриша Ганчев дава на дъщерното дружество на международния петролен гигант 31 обекта в България.
В края на 2015 обаче „Шел” връща 7 от тях, става ясно от съобщение на Комисията за защита на конкуренцията. До нея е изпратено намерението на компанията да се откаже от седем обекта, като ги върне на собственика им „Литекс Комерс”. Причината: те вече са нерентабилни.
„Низвергнатите” бензиностанции се намират в с. Кьосевци, обл. Русе - Shell Кьосевци Север и Shell Кьосевци Юг, както и в гр. Дряново (Shell Дряново), гр. Хасково (Shell Хасково Аида), гр. Оряхово (Shell Оряхово), гр. Ямбол (Shell Ямбол Тунджа) и с. Капитан Андреево, Хасковска област.
Какво обаче ще стане с тях, след като се върнат в ръцете на собственика им? Отговорът: ще бъдат затворени. Защото според „Литекс Комерс” обектите се намират в райони с „лоша бизнес репутация”. Ето защо компанията ще ги затвори и няма да ги използва по предназначение.
Така от статията става ясно, че е твърде вероятно да ви сипят блатна водица в тия бензиностанции докато не се стигне до закриването им. Верно съм писал че ще слизам да бутам форито ако пак заредя на Шел-Ямбол!!!
|
|
|
|
| Вто Дек 15, 2015 1:20 pm |
|
|
|
quietriot
|
|
Аз си сипвам газ на тоя шел там от 5 години, чат пат сипвам и бензин и нямам драми с качеството и количеството, освен че са винаги вкиснати.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Вто Дек 15, 2015 1:27 pm |
|
|
|
Forester2003
|
|
От пълен резервоар 50 литра - 30 минути приблизително колата работи на място + 100 км градско и стрелката ми отиде на средата. Освен за тези 30 минути работа на празен ход да е изхабила 12 литра. Докато не го изхабя нещото което са ми налели няма да зареждам друго. А на всички колеги пожелавам да избягват всякакви шелове, най-вече тези публикуваните с предстоящ фалит и затваряне.
|
|
|
|
| Вто Дек 15, 2015 9:51 pm |
|
|
|
SuBaRu_FoReSteR
Регистриран на: Вто Сеп 01, 2009 9:41 am Постове: 344 Местоположение: Стаpа Загоpа
Автомобил: Subaru Outback MY15, 3.6 R
Рейтинг: 23
|
Такаааа днес заредих от чисто празна бутилка газ до горе. Самата бутилка е 47 литра, до сега не я бях пълнил преди това да е нямало газ в нея, смисъл не е била празна до сега. Газаджията от самото начало ми каза че е нормално да ми събере около 38-42 литра да кажем. Да ама не днес събра 46.48 литра. Бензиностанцията е въпросната Лукойлска в Стара Загора до Парк Мол. Да видим сега какви километри ще мина с тези литри, дано да няма никакви проблеми  Ако всичко е нормално ще си зареждам от там само, но това ще стане ясно чак, когато видя колко километра ще измина с тази газ. Ако не ще сменя с OMV най-вероятно 
_________________ Случайността е среща на две необходимости !
|
|
|
|
| Сря Дек 16, 2015 3:03 pm |
|
|
|
BLUE 1
Регистриран на: Нед Яну 13, 2013 10:49 am Постове: 269 Местоположение: Пловдив
Автомобил: Subaru Outback 2.5, `05, TLC `02
Рейтинг: 59 
|
|
Приятел, дали газта е хубава не знам, обаче това, че бутилката се е напълнила с втечнена газ почти в целият си обем не е никак добре. В такъв случаи май е по-добре ако са та "чукнали в кантар". Ако наистина обаче клапана не изключва и бутилката се пълни толкова, моят съвет е да отидеш при специалист.
|
|
|
|
| Сря Дек 16, 2015 3:14 pm |
|
|
|
SuBaRu_FoReSteR
Регистриран на: Вто Сеп 01, 2009 9:41 am Постове: 344 Местоположение: Стаpа Загоpа
|
|
Веднага след това бях при момчетата, при които слагах газта и ми вметнаха, че понякога може да не изключва този клапан, но утре ще си поприказвам по-сериозно с тях !
|
|
6
|
|
| Сря Дек 16, 2015 3:36 pm |
|
|
|
quietriot
|
SuBaRu_FoReSteR написа: Веднага след това бях при момчетата, при които слагах газта и ми вметнаха, че понякога може да не изключва този клапан, но утре ще си поприказвам по-сериозно с тях ! Колега, иди покарай да поизгориш газ и да падне нялагането в бутилката и после да ти оправят/сменят клапана защото си една движеща се бомба!
|
|
|
|
| Сря Дек 16, 2015 3:46 pm |
|
|
|
SuBaRu_FoReSteR
|
Ами бях отново при тях и казаха да не се притиснявам от нищо, след като изгоря тази газ и ако пак стане нещо такова, тогава ще предприемем нещо. Иначе както написа колегата quietriot покарах малко около 20-тина километра набързо, колата се държи супер добре, набира си както трябва без губене на мощност (трета до край и трябваше да намалям) качеството на газта е супер според мен. Всичко ще стане ясно след близо 400 км. Ще споделя какво се е случило  За сега съм спокоен.
|
|
|
|
| Сря Дек 16, 2015 4:22 pm |
|
|
|
melhaer
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117  
|
|
на мен скоро ми казаха, че от ниското налягане при пълненето на газ, клапаните не винаги изключват...
|
|
|
|
| Сря Дек 16, 2015 6:21 pm |
|
|
|
katlak
Регистриран на: Пет Мар 14, 2014 10:46 am Постове: 158 Местоположение: София
Автомобил: Forester SH 2.5X Premium 2011, AT
Рейтинг: 109  
|
Това може и да е вярно, защото при последните зареждания (на различни бензиностанции) клапана сработваше на около 48 литра (58 л е бутилката), което доста ме учудваше, и пълнеше сравнително бързо. Вчера сипах на ОМВ 7-ми километър, събра 53 литра и се точи доста бавно. Сега ще видя дали ще имам по-дълъг пробег, или са ме резнали 
_________________ https://promachines.bg/
https://www.facebook.com/Promachines.tools.bg/
|
|
|
|
| Сря Дек 16, 2015 6:33 pm |
|
|
|
SuBaRu_FoReSteR
|
Работата е да споделяме такива случки, за да си бъдем достатъчно полезни един на друг 
|
|
|
|
| Сря Дек 16, 2015 6:52 pm |
|
|
|
Bonev
Автомобил: Subaru Legacy H6
Телефон: 0888 511 533
Рейтинг: 65 
|
Lazarus написа: Тъкмо идва колегата и го питам "А ти защо си без кола?" и той се смее. Снощи му изгаснала в движение (гаранционен автомобил Пежо 308 дизел). Изчакал 1 мин. и запалил, след 500метра същото. Обажда се в Пежо асистънс и го питат "А да сте зареждали скоро от Шел?" - "Да, снощи" - "От това ще да е. Вие сте 20тата кола за една седмица...."
Шел на бул.Сливница, София. Гориво: Дизел.
Поздрави, Лазар Миналата седмица служебния ни Ford Tourneo дизел също изгасна в движение. Причина - лошо гориво от Шел - бул. България. Върнаха парите. На същия Шел, с бензин 95 Субаруто H6 ми даде разход 40/100 Еко на бул. Констанин Величков 100 октанов - колата прекъсваше и трудно палеше. Имаше репортаж по тв за бензиностанция, предлагала лошото гориво, но не споменаха веригата. Е Еко е. Общо взето на Шел и Еко повече няма да стъпя никога.
|
|
|
|
| Чет Дек 17, 2015 9:59 am |
|
|
|
quietriot
|
|
Докато сипвах газ на Шел динабат до гражданска отбрана , винаги сипвах едно и също и колата гореше еднакво, не че летеше, но поне не бурят в грамажа и качеството е поносимо, сега смених маршрута , ма май пак ще се върна там, аман от Български номера.
|
|
|
|
| Чет Дек 17, 2015 10:41 am |
|
|
|