Правила за пускане на обяви в раздела
Тук се обсъждат проблеми, касаещи повече от един модел на Субару и общи въпроси.
Бензиностанции - качество на горивата!
| Автор |
Съобщение |
|
Kum4oVul4o
Регистриран на: Вто Сеп 16, 2014 12:30 pm Постове: 183 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Outback 3.6 B15 2015
Телефон: Нула879пет96две4пет
Рейтинг: 100  
|
Колеги, моля не генерализирайте по-марки. Бензиностанцийте у нас са на типа франчайз... т.е. Марката ЕКО/Шел/т.н. праща гориво на бензиностанцията - какво прави собственика с това гориво е друг въпрос и причината тук да се обсъжда. Аз съм доволен от ЕКО Шипченски Проход, не бих казал същото за цялата верига, горивата се различават по-бензиностанцийте независимо от веригата. Пишете конкретно, кой бензиностанций не стават, а аз ще помисля да направя таблица за индивидуално оценяване... 
_________________________________________________ Простия човек си носи името, а Умния човек, името го носи! Subaru Outback 3.6 2015  Subaru Outback 2.5 2000 Subaru Legacy Sedan 2.0 2001 
|
|
|
|
| Чет Дек 17, 2015 10:46 am |
|
|
|
pantata
Регистриран на: Вто Юни 30, 2015 7:04 pm Постове: 367 Местоположение: София
Автомобил: Legacy MY07 H6, '25 320d xDrive
Рейтинг: 164   
|
|
Аз съм повече от доволен от 3 обекта на ЕКО, 4-ти км, Околовръстното посока запад преди Симеоновско и тази около 25-ти км на АМ Тракия. Зареждам предимно на тези, други обекти и вериги само по изключение. Горива: газ и обикновен 95.
|
|
|
|
| Чет Дек 17, 2015 1:39 pm |
|
|
|
quietriot
|
pantata написа: Аз съм повече от доволен от 3 обекта на ЕКО, 4-ти км, Околовръстното посока запад преди Симеоновско и тази около 25-ти км на АМ Тракия. Зареждам предимно на тези, други обекти и вериги само по изключение. Горива: газ и обикновен 95. Като те напомпат с въздух вместо газ ще преосмислиш нещата за 4 ти км, иначе и на мен ми е на 50 м от нас и сипвах там от както я постоиха като Ото Мото- Маргините , но нещата явно се променят и чат пат има акция - хвани балъка ....аз уцелих такава два пъти през няколко месеца и спрях. После разбрах, че управителката и метроложката за комшийки в горубляне .....
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Чет Дек 17, 2015 1:45 pm |
|
|
|
Bonev
Автомобил: Subaru Legacy H6
Телефон: 0888 511 533
Рейтинг: 65 
|
Kum4oVul4o написа: Колеги, моля не генерализирайте по-марки. Бензиностанцийте у нас са на типа франчайз... т.е. Марката ЕКО/Шел/т.н. праща гориво на бензиностанцията - какво прави собственика с това гориво е друг въпрос и причината тук да се обсъжда. Аз съм доволен от ЕКО Шипченски Проход, не бих казал същото за цялата верига, горивата се различават по-бензиностанцийте независимо от веригата. Пишете конкретно, кой бензиностанций не стават, а аз ще помисля да направя таблица за индивидуално оценяване...  Точно за това споменах за конкретно кои бензиностанции става въпрос. Друг е момента за контрола. Лепенка - "проверено от Еко" - пълен ташак. Според мен и веригите са виновни, че нямат контрол над обектите си. Все пак са под тяхното име. Звучи ми малко нелепо да не се обвинява веригата, като цяло. Като има проблем с някой обект, взимат мерки. Проблема на Еко на К. Величков не е от вчера, но проблемите там продължават. Кой е виновен, питам аз?!
|
|
|
|
| Чет Дек 17, 2015 3:06 pm |
|
|
|
Forester2003
Регистриран на: Пон Яну 12, 2015 4:51 am Постове: 351 Рейтинг: 151   
|

Bonev написа: Lazarus написа: Тъкмо идва колегата и го питам "А ти защо си без кола?" и той се смее. Снощи му изгаснала в движение (гаранционен автомобил Пежо 308 дизел). Изчакал 1 мин. и запалил, след 500метра същото. Обажда се в Пежо асистънс и го питат "А да сте зареждали скоро от Шел?" - "Да, снощи" - "От това ще да е. Вие сте 20тата кола за една седмица...."
Шел на бул.Сливница, София. Гориво: Дизел.
Поздрави, Лазар Миналата седмица служебния ни Ford Tourneo дизел също изгасна в движение. Причина - лошо гориво от Шел - бул. България. Върнаха парите. На същия Шел, с бензин 95 Субаруто H6 ми даде разход 40/100 Еко на бул. Констанин Величков 100 октанов - колата прекъсваше и трудно палеше. Имаше репортаж по тв за бензиностанция, предлагала лошото гориво, но не споменаха веригата. Е Еко е. Общо взето на Шел и Еко повече няма да стъпя никога. Ееее аз съм добре само 25/100 ми даде 125 коня фори след зареждане на Шел Ямбол. Какво ще ме посъветвате - да сипвам ли друг бензин или да карам докато се изпари блатната водица дето са ми сипали?
|
|
|
|
| Чет Дек 17, 2015 4:58 pm |
|
|
|
pnikolaev
Напуснал форума
|
|
25/100 ?! Ти да не си вадил БМВта от калта ?
|
|
|
|
| Чет Дек 17, 2015 6:48 pm |
|
|
|
Mitaka FU
Регистриран на: Вто Авг 12, 2014 11:52 am Постове: 346 Местоположение: Germany
Автомобил: Legacy 2,0R Activ, 2006
Рейтинг: 171   
|
А, не е ли по-добре да се създаде една интерактивна карта с ,, коректните,, колонки по цяла България, която при клик да се зарежда на екрана или мобилният ни телефон..??? Мисля, че ,,маТрял,, има достатъчно 
_________________ Моля не стреляйте по пианиста! Той толкова си може.
|
|
|
|
| Чет Дек 17, 2015 8:20 pm |
|
|
|
plaskom
|
|
Преди 20 години карах един курс за зареждане на хеликоптери. Иструктурът беше холандец и естествено цялото инфо беше за качеството на горивата на Шел и в частност как горивото се проверява "100 пъти" от излизането му от рафинерията до достигането му до крайния потребител.Имах и тестери за гориво от тях , но така и никога не ги ползвах и след като им изтече срока на годност ги изхвърлих. От както Шел влязоха в Бг зареждам предимно там, но само рейсинг и досега нямам оплакване. Зареждам предимно на бензиностанцията на Ал. Малинов.
_________________ www.plaskom.com
|
|
|
|
| Чет Дек 17, 2015 9:02 pm |
|
|
|
Tisho09
Регистриран на: Съб Окт 12, 2013 1:04 pm Постове: 394 Местоположение: Варна
Автомобил: STI
Рейтинг: 300      
|
plaskom написа: Преди 20 години карах един курс за зареждане на хеликоптери. Иструктурът беше холандец и естествено цялото инфо беше за качеството на горивата на Шел и в частност как горивото се проверява "100 пъти" от излизането му от рафинерията до достигането му до крайния потребител.Имах и тестери за гориво от тях , но така и никога не ги ползвах и след като им изтече срока на годност ги изхвърлих. От както Шел влязоха в Бг зареждам предимно там, но само рейсинг и досега нямам оплакване. Зареждам предимно на бензиностанцията на Ал. Малинов. Явно има много голямо значение от бензиностанцията и градовете. Като взех колата реших да следвам твоя пример - само от Шел. В началото ставаше (95 и 100 октановия), но никога със 100 октановия не съм минавал повече км, от колкото с 95. След половин година зареждане на Шел от едно и също място и колонка, поведението на колата се влоши. Никаква динамика и започна да придърпва. Става въпрос за гр. Варна, Шела на ул. Девня
|
|
|
|
| Пет Дек 18, 2015 10:59 am |
|
|
|
quietriot
|
|
След Елхово в посока Княжево има една бензиностанция-копърка отдясно на пътя , синя мисля че беше на цвят, там не сипвайте нищо или много по-малко и в краен случай, два пъти съм сипвал газ и бензин, качество ужасно и помпат в газтта.
_________________ SUBARU LEGACY 2,5 AT 2001 GX limited
|
|
|
|
| Пет Дек 18, 2015 11:04 am |
|
|
|
Forester2003
|
|
Отворили са нова бензиностанция AMOCCO в нашия район, днес ми казаха няколко човека заредили там бензин на 1.85 лв за литър. Мисля да тествам скоро. Някой има ли отзиви за тази верига в други части на страната? А докато се ослушваме за евтини горива в БеГеТо - някой да знае какво става в Македония? Гледам касова бележка пусната в новинарски сайт от Лукойл България в Македония - 1.57 лв/литър (Скопие). Снощи познати са заредили дизел на 1.47 /литъра обърнато в лв. в Крива Паланка....
|
|
|
|
| Пет Дек 18, 2015 11:39 pm |
|
|
|
Grisha_ta
Регистриран на: Съб Май 30, 2015 10:29 pm Постове: 56 Местоположение: София
Автомобил: OUTBACK H6 ''02
Телефон: 0896643038
Рейтинг: 15
|
|
Аз, може би от 10 години зареждам главно от лук ойл, по точно от този на к.величков и т.александров, както и другите им бензиностанции на всякъде из наща мила родина, и до сега проблеми с горивото често казано не съм имал. Винаги съм карал само бензинови коли, имах и една на газ и пак там си сипвах. Същата газова кола съм сипвал от еко ч.връх и шел кр.поляна направо спираше да върви прекъсва, давеше се абе страшна работа, ама тва преди две години!
_________________ Professional Cleaning Team www.igm-bg.com
|
|
|
|
| Съб Дек 19, 2015 8:17 pm |
|
|
|
Forester2003
|
|
А редно ли е да питам нещо дето се произвежда в Лукойл България да се продава на 1/4 по-ниска цена в Македония а ние балъците да си плащаме нереалната цена?!
|
|
|
|
| Съб Дек 19, 2015 11:56 pm |
|
|
|
Grisha_ta
Регистриран на: Съб Май 30, 2015 10:29 pm Постове: 56 Местоположение: София
Автомобил: OUTBACK H6 ''02
Телефон: 0896643038
Рейтинг: 15
|
|
Не съм ходил в Македония, но това няма значение за мен! Тук цените са ясни - картелни! Въпроса е че, от лук ойл идват повечето горива по нащте бензиностанции!
_________________ Professional Cleaning Team www.igm-bg.com
|
|
|
|
| Нед Дек 20, 2015 12:28 am |
|
|
|
pnikolaev
Напуснал форума
|
|
Първо лично газово зареждане на Петрол (двете кули - Варна) - Светна ми чек енджина. Второ зареждане Петрол (бул. Сливници, срещу стадионите) - За сега добре (не свети чек-а). Някой има ли конкретни впечетления от газта във Варна? Благодаря!
|
|
|
|
| Нед Дек 20, 2015 5:46 pm |
|
|
|
melhaer
Автомобил: Subaru Outback, H6, 2005
Рейтинг: 117  
|
|
аз съм доволен от ОМВ Слатина/Редута на Слатинска, близо е до Лидл и до една автомивка...нито едно проблемно зареждане не съм имал оттам.
|
|
|
|
| Нед Дек 20, 2015 9:29 pm |
|
|
|
Stani0
Регистриран на: Чет Май 17, 2012 7:14 pm Постове: 220 Местоположение: София
Автомобил: Subaru Legacy IV B13_
Рейтинг: 17
|
|
Преди празниците заредих газ от ЕКО на Малинов, Младост1а и ми се случи нещо, което досега не е ставало. Пътувах по магистралата и при всяко връщане на газта и след това отново ускорение (примерно падам от 160 на 130 и подам газ) газовата изпищява че няма газ .. и това го направи над 30 пъти. и Всеки път изключвам, включвам от копчето на газовата и продължава на газ. Едвам я изразходвах, заредих си от Газпром от където зареждам в 90% от случаите и нямаше абсолютно никакъв проблем. Газта ли беше проблема, газовата ли се шашна не знам.
_________________ Пазете природа чиста с www.naPalatka.bg и намерете своето кътче чрез www.SpotBulgaria.net въздушна фотография www.Quadvert.com
|
|
|
|
| Нед Дек 27, 2015 3:55 pm |
|
|
|
badpixel
Регистриран на: Нед Дек 01, 2013 12:30 pm Постове: 69 Местоположение: Sofia
Автомобил: Legacy 3.0R spec B wagon
Рейтинг: 31
|
|
Круйз в Редута и другата преди Бул. Цветан Лазаров до гумаджийниците - сипвам само 99+ от там - никакви оплаквания - едно време сипвах и 95... обаче откакто "поевтиня" бензина в страната 95 почна да ми гори с по 2 литра отгоре и колата да не върви много добре... та за това от там само 99... поне е на цената на 95 в другите бензинджийници... и явно е 95:D п.с от ЕКО само ако няма друга в радиус от километри повече няма да си сипя в колата... най-скапаното гориво евър! от Лукойлите в които съм зареждал в софия оплаквания нямам за качеството на горивото, но сипват по-малко от колкото пише на колонката... за това сипвам в Круйзовете от година вече и каквото казва борд компютъра това и реално е сипано.
_________________ Не так страшен руский танк - как его пиянlь екипаж...
|
|
|
|
| Нед Дек 27, 2015 4:26 pm |
|
|
|
joeless
Регистриран на: Пон Апр 21, 2014 8:52 am Постове: 190 Местоположение: В. Търново
Автомобил: Христофор
Рейтинг: 74 
|
|
По отношение на филтрите на газта - в Търново сипвам само от Шел, което реално са ми над 90% от зарежданията. Два пъти съм сменял филтрите на ГИ (по гаранция си минавам на 10.000км задължително обслужване) - и двата пъти са ЧИСТИ. Минимални графитни зацапвания. Повече от 45л, колкото е капацитета на бутилката, не са успявали да напълнят и минавам винаги едно и също разстояние - 350-60км с едно зареждане. Та.. Препоръчвам!
_________________ Subaru Forester 1998 - 2.0MT [122]
|
|
|
|
| Чет Дек 31, 2015 8:21 am |
|
|
|
petroff
Регистриран на: Нед Мар 29, 2015 2:45 pm Постове: 422 Местоположение: Бургас
Автомобил: Subaru B9 Tribeca 2006
Рейтинг: 164   
|

Нали и аз съм газаджия, та да споделя малко опит. Има голямо значение състава на Пропан -Бутана-а. През зимата трябва леките фракции да са повече, за да осигурят необходимия парен натиск, нооо с по-тежка фракция колата харчи по-малко. При мен бутилката е на мястото на резервната гума, т.е. под колата и сега в студа на празен ход и когато колата премине на ПБ е филм с оборотите, иначе движа ли се (по-големи обороти) нямам проблеми. Наскоро зареждах от Газпром до Метро в Бургас - заредиха ми малко повече гориво от нормалното и аз веднага си рекох, че нещо не е наред. Оказах се прав - пробега беше по-малък и чека светна по време на движение. Покарах малко да изпразня бутилката и заредих от проверено място - чека спря да светва. Управителката през лятото на въпросната бензинаджийница се хвалеше колко по-хубава била тяхната газ спрямо тази на останалите (т.е. на Лукойл). Поисках да видя плътноста - беше доста по-ниска от тази на Лукойл. Питам я какво ще каже по въпроса, а тя тръгна да обяснява, че това било по-добре. Пълен смях! Имам един спомен от една малка бензиностанция в комплекс Лазур - имат добра остъпка на горивата и виждам, че доста скъпи коли зареждат само там. Явно по-тежките горива са наред, но през лятото поблазнен от отстъпката заредих ПБ - 42 л, при условие, че навсякъде зареждат максимум 38 л. Тръгнах из страната и тези 42 л свършиха за около 120 км. Егати и разхода. Повече газ от там няма да заредя.
|
|
|
|
| Чет Дек 31, 2015 1:09 pm |
|
|
|